Manželka Josefa Zímy po jeho autonehodě skočila z okna. Před smrtí byla upoutána na lůžko a trpěla

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Josef Zima
Zdroj: Profimedia

Josefu Zímovi je dnes 91 let. Slavný český herec a dabér v roce 2012 přišel o manželku, která ho provázela životem už od roku 1958. Poslední roky před smrtí přitom byla upoutána na lůžko a protrpěla je. Podle mnohých pro ni byla smrt vysvobozením.

Manželkou Josefa Zímy byla Eva Klepáčová, kterou si fanoušci mohou pamatovat například z pohádky Hrátky s čertem, kde si zahrála Káču. Její život ale nebyl příliš veselý. Kvůli svému muži se dokonce pokusila o sebevraždu.

Tragická autonehoda

V roce 1959 poznamenala manželství tragická nehoda. Josef Zíma tehdy jel z vojenského cvičení. V mikrospánku ale sjel ze silnice. V autě nebyl sám, jeli s ním další tři lidé.

Po nárazu auta do stromu byly všechny 4 osoby v autě vážně poraněny. Bohužel, režisér Jiří Jungwirth později svým zraněním podlehl a zemřel. Nehoda zanechala velkou stopu nejen na Zímovi, který tehdy nehodu způsobil, ale i na jeho ženě.

Herec skončil na 3 roky ve vězení a jeho žena utrpěla šok. Po zbytek života potom trpěla depresemi. Pokusila se dokonce o sebevraždu skokem z okna. Držela tehdy v náručí dceru, kterou jí naštěstí vytrhla její matka.

Skoku herečky bohužel zabránit nedokázala, Eva ale naštěstí pád přežila. Z nemocnice putovala do psychiatrické léčebny, uvádí Krajské listy.

Ke konci života trpěla

Eva Klepáčová zemřela 18. června roku 2012 ve věku 79 let. Poslední chvíle jejího života byly velmi těžké nejen pro ni, ale i pro rodinu, která se o ni starala. Herečka byla upoutána na lůžko, téměř nemluvila, bylo vidět, že se trápí psychicky i fyzicky.

„Když manželka odešla, hlavně ze začátku to pro mě bylo velmi těžké… Pomohla mi práce. To je ten nejlepší lék na bolest,“ uvedl pro Prima Ženy Josef Zíma. Na svou milovanou manželku prý vzpomíná každý den. Je to pochopitelné, v manželství spolu strávili celkem 54 let.

Zdroj: OnlyU, Prima Ženy, Krajské listy, Blesk

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články