Hlavní obsah
Lidé a společnost

Válka je noční můra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - Pexels

Válka je jako noční můra. Je hrozná a krutá. Bojíte se jí. Máte strach, že přijde. A když se tak stane, tak vás úplně paralyzuje. Nedokážete jejímu příchodu zabránit.

Článek

S válkou je to úplně stejné. Válka je hrozná a krutá, ať už je kdekoliv. Nejhorší na ní je, že to nejvíce odnesou obyčejní nevinní lidé, kteří nemají s vyeskalovaným sporem nic společného.

Kolik zbytečně zmařených životů lidí a dětí. Kolik utrpení. A proč? Kvůli čemu? Jenom kvůli tomu, že někomu ‚rupne v bedně‘ a zatouží po ovládnutí světa, po moci, po území, po bohatství a nezajímá ho žádný zmařený život.

Chtějí vyvolat v lidech strach, ukázat jim, jak umí být krutí, že dokáží úmyslně vyvolat peklo na Zemi. Zbytečné peklo. Jejich mozky jsou totálně zatemněné a zfanatizované. Jsou jako časovaná bomba. A o to horší je, že takových lidí přibývá.
Člověk ničí člověka. Pro normální lidi věc zcela nepochopitelná. Kdyby každý řešil vše bojem a násilím, tak by už lidstvo nebylo.
Jak šílené, že jediný člověk rozhodne o válce. O zabití tisíců lidí. Přikáže anebo zfanatizuje bojovníky a ty jdou na příkaz bezhlavě vraždit nevinné lidi. Jakým právem?
Válka je zvěrstvo zamindrákovaných vládců, kteří na základě demonstrace síly a krutosti si chtějí dokázat, že jsou páni světa. Čím více mrtvých, tím mají větší radost. To nejsou lidé. Jsou to monstra bez mozku, bez srdce a absolutně bez svědomí. Chtějí se jen bít, týrat a zabíjet. A trápit slušné lidi. Svět se řítí do záhuby a stává se čím dál víc nebezpečný. A to vinou zlých a krutých lidí.
A nejhorší je, že rozhodnutím jednoho člověka musí zbytečně zemřít tisíce lidí. A nikdo s tím nic nezmůže stejně jako s neustále se vracející noční můrou. A to je smutné. Velice smutné.
Kéž by války vůbec nebyly.

Foto: Pixabay - TheHilaryClark

Ilustrační foto

Je mi líto všech zabitých nevinných lidí. Všech, kteří museli zbytečně projít neskutečnou a nepředstavitelnou hrůzou. Ať odpočívají v pokoji.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám