Vstupenky online

Chance liga pokračuje! Vsetín jede v pondělí do Frýdku-Místku

Jan Tajzler • 08.10.2023

Tempo základní části Chance ligy v říjnu zrychluje, vsetínský tým se po úspěšném derby již v pondělí vydá k dalšímu utkání, které jej zavede na pomezí Moravy a Slezska do nedalekého Frýdku-Místku. Rysi se zatím trápí a momentálně uzavírají tabulku s hubeným ziskem čtyř bodů. Valaši budou v hale Polárka plnit roli favorita, k sebevědomí jim navíc přidala výhra v bojovném derby se Zlínem, podaří se jim na půdě soupeře opět zvítězit? Souboj Frýdku-Místku se Vsetínem odstartuje v pondělních 18:00.

Frýdek sráží bídná produktivita

Pouze jedno vítězství mají v kolonce odehraných zápasů hokejisté Frýdku-Místku, zatím porazili pouze rezervu Pardubic na domácím ledě 3:1, jeden bod ještě uhráli hned v 1. kole doma se Sokolovem, kterému podlehli 3:4 po prodloužení, ale to je vše. Poslední bilance odehraných utkání hovoří jasně v neprospěch pondělního soupeře Vsetína, ten totiž ztratil šest duelů v řadě a nepřipsal si ani jeden bod. Výsledkem je poslední 14. místo, ale předposlední Pardubice jsou lepší pouze o skóre, ztráta na předposlední Slavii je pouze jednobodová, ale již v úvodu soutěže nabírá Frýdek ztrátu na postupovou desítku, ta momentálně činí již osm bodů.

Kde hledat hlavní příčinu natahující se série porážek? Především v produktivitě, na první pohled je patrné, že se Frýdek-Místek trápí v koncovce, když do sítě soupeřů dopravil v devíti duelech pouze 16 puků. Rysům nepomáhají ani přesilové hry, v této herní disciplíně jsou po Jihlavě nejhorším týmem soutěže, když vstřelili v početní výhodě pouze dvě branky. Oslabení Frýdku celkem fungují, při hře v početní nevýhodě patří do nejlepší trojice soutěže, ale je evidentní, že třineckou farmu trápí spíš druhá strana hřiště.

Během léta vyztužil obranné řady rysů zkušený Jan Výtisk, který se z Litoměřic vrátil do rodného regionu. Třineckým nadějím má nadále rozdávat zkušenosti Vladimír Svačina, který také momentálně plní roli nejproduktivnějšího hráče Frýdku s bilancí 3+1, jen pro srovnání, hned osm hráčů vsetínského kádru má produktivitu na vyšších číslech. Frýdek by potřeboval, aby na loňské výkony navázal Oskar Haas, zatím se neprosazuje příliš ani porubská posila Jan Hudeček. Dá se předpokládat, že pokud se frýdecké účinkování v Chance lize nezlepší, zasáhne vedení Třince a na farmu pošle i zkušenější hráče z širšího kádru Ocelářů.

Vsetín bude v Polárce plnit roli favorita

Valaši pojedou do nedalekého Frýdku-Místku povzbuzení skalpem Beranů ze Zlína. V repríze finále museli sice Vsacané otáčet nepříznivé skóre, ale to vše stihli ještě do první sirény díky brankám Luboše Roba a Toma Ondračky. V dalším průběhu utkání, které doprovázela bouřlivá atmosféra, už Valaši hosty ze Zlína do vedení nepustili a především díky organizovanému výkonu ve třetí třetině si doma na Lapači ponechali všechny body.

Zmíněný Luboš Rob měl znovu lví podíl na vítězství Vsetína v sobotním utkání, do branky Beranů vstřelil dva puky a společně s třebíčským Martinem Dočekalem a litoměřickým Riku Sihvonenem se dělí o post nejproduktivnějšího hráče soutěže, jeho příspěvek už činí 13 kanadských bodů a se 4 brankami je zároveň nejlepším střelcem vsetínského týmu. Viditelným mužem mezi obránci je Tom Ondračka, ten sice po utkání se Zlínem přiznal, že druhou branku nakonec obstaral Matyáš Dědek, nicméně to určitě nesráží přínos Ondračky pro tým, aktuálně se jedná o nejproduktivnějšího zadáka Valachů, navíc se může v hodnocení +/- pochlubit šesti kladnými body, jeho vliv na hru se tedy musí určitě zamlouvat i trenérům. Opomenout bychom neměli ani výkon zmíněného vsetínského juniora Dědka, ten v derby doslova motal hlavy zlínským obráncům a pro svůj tým vybojoval i početní výhody, určitě si hlasitě znovu řekl o stále místo v základní sestavě.

Po třech duelech na lavičce se do branky Vsetína postavil Maxim Žukov, v derby zlikvidoval 16 střeleckých pokusů Beranů a díky vyhranému utkání se dá předpokládat, že Žukov bude branku Vsacanů střežit i v pondělním duelu v Polárce.

Vsetínu se v loňské sezoně podařilo odčarovat kouzlo Polárky, Valaši vůbec poprvé při společném působení s Frýdkem-Místkem v Chance lize zvítězili na jeho ledě, navíc ovládli i všechna tři zbylá vzájemná utkání. Bude se Vsacanům proti rysům dařit i letos? Pro pondělní duel 10. kola jsou jednoznačnými favority, zda opravdu předpoklady naplní, budete moct sledovat od 18:00 buď přímo v Polárce, nebo v přímém přenosu na hokejkatv.cz či v textové reportáži na onlajny.com.

Sestavy v posledním kole:

Frýdek-Místek: Mokry - Urbanec, Haman, Výtisk, Hrachovský, D. Kowalczyk, Š. Havránek, Homola - Doktor, Hudeček, Svačina - Haas, R. Veselý, Ramik - Cedzo, Toman, Šuhaj - Geidl, Macháček, Matěj.

Vsetín: Žukov – Staněk, Ďurkáč, Smetana (A), Ondračka, Hryciow, Š. Jenáček, Petrovický – Bērziņš, Rob (A), Půček – Klhůfek, Hrňa (C), Hořanský – Jandus, Kern, Jonák – Kratochvil, Dědek, Vaňo.

banner pod článkem