Redaktor Mirek Kobza vydal novou knihu. Vyhrát ji budete moct ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc

9. říjen 2023

Redaktor Českého rozhlasu Olomouc před pár dny vydal další knížku. Nese název Králický Sněžník a zlatá údolí v jeho stínu. Poslechněte si, o čem je a těšte se v příštím týdnu na soutěž o ni.

O redaktorovi Mirkovi Kobzovi se ví, že je milovníkem a znalcem historie a také krajiny celého Olomouckého kraje i nejbližšího okolí.

Soutěž o knihu Mirka Kobzy

Ve dnech od 16. do 20. října poslouchejte dopolední vysílání Českého rozhlasu Olomouc a soutěžte o novou knihu Mirka Kobzy s názvem Králický Sněžník a zlatá údolí v jeho stínu.

Také je o něm známo, že vedle rozhlasových pořadů píše knížky a právě před několika dny představil svou zatím poslední knihu s názvem Králický Sněžník a zlatá údolí v jeho stínu.

„Jak napovídá název, je to o Králickém Sněžníku a vesničkách, městečkách, které se nacházejí v tom jeho stínu,“ uvedl Mirek.

Snažím se knížky vždycky psát tak, aby tam byl kus historie a lidé dostali do povědomí nějaké souvislosti.
Mirek Kobza, redaktor Českého rozhlasu Olomouc

V knize najdete zmínky o přírodě nebo i turistice. Pokud ale čekáte klasického turistického průvodce, nedočkáte se. „Snažím se knížky vždycky psát tak, aby tam byl kus historie a lidé dostali do povědomí nějaké souvislosti, jak se krajiny postupně rozvíjely,“ zmínil publicistický redaktor Českého rozhlasu Olomouc.

Kolikátá Mirkova kniha to už je? A proč ji psal nadvakrát? Nejen to si poslechněte v jeho povídaní s kolegyní redaktorkou a moderátorkou Ditou Vojnarovou.

Spustit audio