Italian Olympus Pro 2023: Pavel Červinka veze patnácté místo, soutěž ovládl Theo Leguerrier! Výsledky a reportáž

V neděli 8. října se v profesionální IFBB lize odehrál klíčový den pro závodníky, kteří stále usilovali o kvalifikaci na letošní Olympia Weekend, a to pod dohledem Jima Maniona. Během celého víkendu měli na výběr ze šesti soutěží, včetně Italian Olympus Pro, které se konalo v Miláně a přivítalo sportovce soutěžící v kulturistice mužů open, physique mužů a bikiny fitness žen. Zajímalo nás, jakým výsledkům se zde podařilo dosáhnout.

Kulturistika mužů open

V kategorii kulturistiky mužů open se do boje o vítězství zapojilo patnáct soutěžících, a to i díky novému německému profesionálovi Matthiasi Hollweckovi, který si kartu do profesionálního světa získal na Olympia Amateur Italy. Již během individuální semifinálové prezentace Hollwecka bylo jasné, že má co nabídnout - nejen svou formou, ale také skvělým pózováním. I když byl o něco subtilnější než jeho soupeři, zdálo se, že na Italian Olympus Pro se určitě neztratí. Nakonec byl vybrán pro první semifinálový callout, což je důležitý okamžik pro závodníky v kulturistice. V tomto významném okamžiku ho doprovázeli Tim Budesheim, Alfred Chiriac, Roman Fritz, Theo Leguerrier a Leandro Peres.

Roman a Theo se umístili na výrazných pozicích uprostřed řady a souboj mezi nimi byl napínavý. Theo byl plnější a zvládal lépe boční póz hrudníku, zatímco Fritz nabídl mohutnější kvadricepsy a vynikající postavu. Tim a Alfred se rozhodovali o posledním místě v top 5 - Tim byl masivní a dokonale připravený, zatímco Alfred byl elegantnější, i když ne tak mohutný. Matthias Hollweck, který debutoval na profesionální úrovni, bojoval s Leandrem Peresem o poslední volné místo v top 5. Fanoušci českého bodybuildingu sledovali s napětím, kdy se Pavel Červinka objeví na scéně. Moderátor akce Billy Garnon ho ale povolal až do třetího calloutu, což naznačovalo, že se neumístí v první desítce.

Vrcholem Italian Olympus Pro bylo semifinále, ve finále soutěžili pouze ti nejlepší, včetně Matthiasa Hollwecka, který vytlačil zkušenějšího Perese. Nechybělo ani tradiční posedown, který diváci očekávali. Po něm následovalo vyhlášení výsledků, které představil moderátor Billy Garnon. Matthias Hollweck obsadil páté místo, a i když ukázal svůj potenciál, je zřejmé, že by mohl v budoucnu posilovat a dosáhnout lepšího výsledku. Čtvrté místo patřilo Alfredu Chiriacovi, který se výrazně zlepšil, ačkoli mohl ztratit něco z kvality, kterou měl dříve. Třetí místo obsadil Tim Budesheim, který tak potvrdil svou vynikající formu. Roman Fritz skončil druhý a Theo Leguerrier se stal vítězem Italian Olympus Pro 2023, získal tak poslední šanci na účast na letošní Olympii. Je třeba říci, že Theo letos předvádí svou nejlepší formu dosud, s výrazným zlepšením v detailu a separaci. Pavel Červinka bral nakonec poslední, patnáctné místo.

Top 5

1. Theo Leguerrier
2. Roman Fritz
3. Tim Budesheim
4. Alfred Chiriac
5. Matthias Hollweck

Fotogalerie:

Zbývá 25 dní
Zbývá 25 dní

LifeLike Lískooříškový krém

169
− 24%
144
Zbývá 25 dní

BiotechUSA Magnesium + chelate

159
− 23%
138
Zbývá 25 dní

Zdroj: Instagram, fitnessvolt.com

Doposud nebyl vložen žádný příspěvek.