bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podpisová bomba! Dahlin dostal od Buffala 88 milionů

9. října 2023, 16:36

David Zlomek

Motivem léta bylo pro Buffalo prodloužení smluv s Owenem Powerem a Rasmusem Dahlinem. Druhého jmenovaného si Sabres mohou odškrtnout, v pondělí s mladým obráncem podepsali osmiletou smlouvu.

Dahlin byl na toto téma dotázán už před tréninkovým kempem. Zatímco někteří hráči volí vyhýbavé odpovědi a fráze, Dahlin mluvil jasně: „Tohle město jsem si zamiloval, stejně jako tým,“ rozplýval se.

Sabres nakonec jeho podpis dotáhli ještě před sezonou a v pondělí stvrdili jeho budoucnost v organizaci. Dahlin podepsal osmileté prodloužení smlouvy v průměrné roční hodnotě 11 milionů dolarů počínaje sezonou 2024/25.

Třiadvacetiletý Dahlin se tak připojil k jádru týmu v podobě Tage Thompsona, Dylana Cozense a Mattiase Samuelssona – všichni totiž podepsali extra dlouhé smlouvy.

Dahlin prožil v ročníku 2022/23 kariérní sezonu a zároveň poprvé zastával funkci asistenta kapitána. Se 73 body se umístil na pátém místě mezi obránci NHL. Mezi všemi hráči se pak umístil na čtvrtém místě v čase stráveném na ledě, přestože vynechal čtyři zápasy.

Jeho ofenzivní dovednosti navíc nepřekáží výkonům v defenzivě. Nikdo z týmu Sabres nebyl lepší v počtu zblokovaných střel a skončil druhý v týmu v počtu hitů. 

"Je neskutečně soutěživý," řekl kapitán Sabres Kyle Okposo. "To je asi jeho nejlepší vůdcovská vlastnost. Prostě chce pořád vyhrávat. Chce být nejlepší. Chce být na ledě v každé situaci. Je neuvěřitelný."

Mimo led se Dahlin chopil své role tváře organizace. V minulé sezoně se na poslední chvíli chopil příležitosti reprezentovat Sabres na Utkání hvězd místo Thompsona, který se večer před akcí zranil. 

"Je důležité, aby tam Buffalo někoho mělo," řekl Dahlin. "Získáváme si teď určitý respekt a je úžasné reprezentovat svůj klub."

Dahlin má na kontě 233 bodů v 355 zápasech. Díky tomu je jedním z 12 obránců v historii NHL, kteří dosáhli hranice 200 bodů před svými 23. narozeninami.

"Vím, že jsem zaujatý, ale považuji ho za jednoho z nejlepších na světě v tom, co dělá," řekl generální manažer Sabres Kevyn Adams. "Udělal obrovské kroky dopředu. Jsem na něj moc hrdý, vím, kolik práce do toho vložil. A bude se zlepšovat."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.