https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/reditelka-decinske-zoo-na-vlastni-zadost-konci-mesto-bude-hledat-nove-vedeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ředitelka děčínské zoo na vlastní žádost končí,město bude hledat nové vedení

8.10.2023 22:48 | DĚČÍN (ČTK)
Klokani rudokrcí v děčínské zoo.
Klokani rudokrcí v děčínské zoo.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | zoodecin.cz
Ke konci roku na vlastní žádost skončí ředitelka městské příspěvkové organizace Zoo Děčín Kateřina Majerová. Zoologickou zahradu vedla od roku 2007 a od roku 1997 v ní pracovala. Město proto chystá výběrové řízení na její post. Nového ředitele či ředitelku vybere komise, informoval mluvčí města Luděk Stínil.
 

"Rozhodla jsem se skončit ze zdravotních důvodů. Bylo to náročné a dlouhé rozhodování, odchází se mi strašně těžko," uvedla Majerová. "Jsem na zoo velmi pyšná, stejně jako na celý kolektiv zaměstnanců," doplnila. Podle Majerové se zoo daří, podařilo se jí překonat i náročné období pandemie, kdy musely být zoologické zahrady uzavřené. "Zrealizovali jsme spoustu nových věcí a vím, že zoo předám svému nástupci v dobré kondici. Je čas myslet také na sebe a své zdraví," dodala s tím, že skončit chtěla již před několika lety.

Žádost o uvolnění z funkce ředitelky zoo podala Majerová v srpnu. Na první říjnové radě vzali radní města její rezignaci na vědomí. Pokud nový ředitel či ředitelka po výběrovém řízení nenastoupí 1. ledna 2024, vedením zoo rada pověřila zoologa Romana Řeháka. Vedení města dlouholetou práci Majerové oceňuje. "Zaslouží si veliké poděkování a respekt. Je to uznávaná odbornice a najít adekvátní náhradu bude velmi těžké," uvedl k odchodu ředitelky primátor Jiří Anděl (ANO).

Zoologická zahrada na Pastýřské stěně v Děčíně byla otevřena roku 1949. Dnes chová přibližně 450 kusů zvířat ve více než 150 druzích. Jejím hlavním záměrem je chov vzácných a málo známých druhů zvířat. Oddělenou expozicí děčínské zoo jsou Rajské ostrovy. Ve čtyřech patrech nabízejí návštěvníkům unikátní pohled na vybrané světové oblasti a druhy živočichů a rostlin. Do Zoo Děčín zavítalo v loni 133 968 návštěvníků.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist