gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.10.2023 Mlýnice byla pokřtěna! (Agentura JV)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
Ve Velkém mlýně v Praze 8 - Libni byl ve středu 4. října 2023 pokřtěn nový koncertní sál s názvem Mlýnice. Jedná se o krásný prostor v nově zrekonstruovaném barokním mlýně, který bude sloužit jako kulturní stánek pro různé akce. Kmotry ve zcela zaplněném sále byli Pavel Žalman Lohonka, Jaroslav Samson Lenk a Radek Tomášek, kteří ke křtu přidali také své písničky a popřáli Mlýnici, aby nabízela zajímavé programy a našli si ji diváci. Po telefonu pokřtila Mlýnici i Věra Martinová, která se nemohla zúčastnit vzhledem k nachlazení, a také popřála Mlýnici věrné a spokojené diváky a bohatý program.
Na dálku se přidal také Vojta Kiďák Tomáško a napsal: „Držím palce, ať má Folková Mlýnice neustále vyprodáno, ať muzikanti hrají až do roztrhání těla, ať se Mlýnice stane Mekkou naší muziky, jako jí kdysi bývala Malostranská beseda. Přeju vám všem, aby z pódia zazněly ty nejkrásnější písně. Veselé i vážné, písničky od srdce, a aby publikum pokaždé odcházelo s pocitem naplnění, pohody a radosti. Hezké dny a povedený křest přeje Vojta Kiďák Tomáško.”
Mlýnice ve Velkém mlýně
Mlýnice ve Velkém mlýně
AgenturaJV
Večerem návštěvníky provedl Petr Bohuslav, člen skupiny Asonance a redaktor Country rádia.
Slavnostním křtem začíná pravidelné koncertování folk a country scény s názvem Folková mlýnice. Vždy v některou středu zde budou mít možnost vystupovat jak samotní písničkáři, tak skupiny z oblasti folk&country hudby i příbuzných žánrů. Mlýnice bude sloužit také dalším aktivitám, včetně výstav, workshopů, nebo jiné hudební produkce.
Spolek Velký mlýn s místopředsedou Pavlem Kocourkem vytvořil z poničeného mlýna opravdu překrásné místo s mnoha možnostmi využití. Ve Velkém mlýně je také pobočka Městské knihovny a stylová kavárna. „Velký mlýn a Mlýnice bude sloužit i dalším kulturním projektům, ať už půjde o hudbu nebo třeba divadlo, přednášky a výstavy. Rádi bychom, aby to kulturní spektrum bylo co nejpestřejší. A třeba v hudbě budeme oslovovat i příznivce alternativní hudby a žánrů, které se do tohoto prostředí hodí charakterem, nebo svým rozsahem.“ říká Pavel Kocourek.
Jarda Samson Lenk, Radek Tomášek a Pavel Žalman Lohonka křtí pod dohledem Amunky Navrátilové
Jarda Samson Lenk, Radek Tomášek a Pavel Žalman Lohonka křtí pod dohledem Amunky Navrátilové
Agentura JV
Ještě před samotným křtem Mlýnice vystoupilo od 17 hodin několik muzikantů v samostatných recitálech na Mlýnském dvoře. Barokní Mlýnici následně pokřtilo vedle kmotrů svými písničkami dalších 16 interpretů: skupina Napořád, Monika Sonk, Milan Krbec (Zelenáči), Luboš Stráník, Blondýna, Jindra Kejak, Petr Kadlček (Natural), Jana Rychterová, Alishi, Jiří Dědeček, Rudolf Sakala, Slavík zpívá Zicha, Slávek Maděra, Dušan je tu JAKODOMA a Jan Vytásek.
Jako hymnus zazněla písnička Mlýny z repertoáru Spirituál kvintetu, kterou společně s Jakubem Jirouškem a skupinou Napořád zpíval sál plný dalších muzikantů i hostů. Denisa Marková natočila s kamerou Karavany několik rozhovorů s hudebníky, a tak se určitě na sítích dozvíme, co popřáli Mlýnici.
Je velmi potěšující, že se rodí nová scéna, kde budou mít příležitost hrát známé kapely i začínající, které startují svoji hudební cestu. Folková mlýnice plánuje představovat také vítěze a oceněné soutěžící festivalu Porta a spolu s dalšími partnerskými festivaly tak bude propagovat zajímavé umělce a jejich tvorbu.
Partnery Folkové mlýnice jsou: Porta, Country rádio, Rádio Samson, rádio Folk a rádio Click&country.
Mediální partneři: PrahaIN, FOLKtime a ePortýr.
Partneři Velkého mlýna: MČ Praha 8, Městská knihovna v Praze a Rádio Junior
Projekt Folková mlýnice startuje za finanční podpory SAI - Svazu autorů a interpretů.
U zrodu Folkové Mlýnice stojí producent a hudební skladatel Jiří Vondráček spolu s Amunkou Navrátilovou, která přináší letité zkušenosti s produkcí v kulturním domě Mlejn ve Stodůlkách.
Produkce: Amunka Navrátilová Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  
Kontakt : Jiří Vondráček Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript     
Spolek Velký mlýn: Pavel Kocourek Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript    
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
2728  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib