Advokátní kancelář Noerr opět výrazně posiluje: advokát Richard Otevřel je novým vedoucím týmu data protection

Během září se do činnosti pražské pobočky mezinárodní advokátní kanceláře Noerr naplno zapojil Richard Otevřel, dříve působící jako counsel v privacy týmu v advokátní kanceláři Havel & Partners a ve správní radě společnosti FairData Professionals. V AK Noerr bude působit na pozici vedoucího týmu Data Protection. Richard Otevřel patří mezi nejvýznamnější české právníky v této oblasti. AK Noerr tímto pokračuje v rozšiřování svého týmu v pražské pobočce a naplňuje tak svou růstovou strategii.

Richard Otevřel je absolventem Právnické fakulty Masarykovy Univerzity. V průběhu své kariéry působil na vedoucích pozicích na Ministerstvu spravedlnosti, ve správní radě společnosti FairData Professionals a v přední české advokátní kanceláři Havel & Partners na pozici counsel.

„Richard patří mezi nejlepší české právníky v oblasti práva osobních údajů a mám obrovskou radost, že se rozhodl rozšířit náš tým. Jsem přesvědčena, že jeho příchod se zařadí mezi nejvýznamnější letošní přestupy na českém právnickém trhu. Budování schopnosti porozumět rapidně se rozšiřujícímu využívání moderních technologií, zahrnujících data ze všech oblastí lidských činností, považuji za základ úspěšné právní profese 21. století,“ říká Barbara Kusak, řídící partnerka pražské kanceláře mezinárodní advokátní kanceláře Noerr.

Do AK Noerr přichází Richard s více než dvaceti lety zkušeností v regulatorní oblasti evropského práva, zejména zaměřeného na nové technologie, práce s daty a compliance. Vedle svého hlavního zájmu o oblast ochrany osobních údajů se věnuje aktuálním trendům ve využívání digitálních nástrojů a jejich regulatorního uchopení z pohledu vnitrostátní legislativy, evropského rámce i mezinárodního kontextu. Má tak bohaté zkušenosti se zajišťováním GDPR compliance od lokální asistence u globálně organizovaných aktivit až po řízení kompletních implementačních projektů, včetně nastavení navazujících činností pověřenců pro ochranu osobních údajů (DPO). Dále se specializuje na oblasti telekomunikací, e-commerce, médií, ochrany práv duševního vlastnictví a IT práva, využití technologií a zpracování dat v oblasti Life Sciences a v neposlední řadě též kyberbezpečnosti a regulace umělé inteligence.

Richard je spoluautorem komentáře GDPR vydaného nakladatelstvím C. H. Beck v roce 2021 a dále přispívá za ČR do Global Privacy Book (Wolters Kluwer) i do dalších periodik věnujících se ochraně osobních údajů. Od roku 2011 je pravidelně uváděn jako přední odborník na právo osobních údajů, bezpečnost a informační technologie v České republice nezávislou mezinárodní organizací Who's Who Legal.

Společně s Petrou Sochorovou, která do AK Noerr nastoupila v červnu letošního roku, tak tvoří jeden z nejzkušenějších a nejsilnějších týmů v České republice pro širší oblast compliance zahrnující interní investigace, whistleblowing a HR včetně osobních údajů a využívání nových technologií. „Propojování jednotlivých praxí do uceleného komplexu poradenství vnímám jako jednoznačný trend a nezbytnost,“ doplňuje Barbara Kusak.

O advokátní kanceláři Noerr

Mezinárodní advokátní kancelář Noerr je jednou z nejdéle působících mezinárodních advokátních kanceláří v Česku. Nabízí své služby předním mezinárodním, regionálním i českým společnostem. Noerr má silné postavení nejenom v Německu, ale také v regionu střední a východní Evropy, kde kancelář zastupuje více než 100 právních a daňových poradců. Pražská kancelář byla založena již v roce 1990 a přes 30 let radí zahraničním i lokálním klientům v souvislosti s jejich činností v České republice. Zaměřuje se především na poradenství v oblasti fúzí a akvizic, korporátního práva, bankovnictví a financí, restrukturalizace a insolvence, soudních sporů, nemovitostí a pracovního práva. Více informací naleznete na noerr.com

Klíčová slova ČR-právo-trh-komunikace-advokacie-personální-firmy-AK Noerr-EMC

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.