Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jméno Winnie Harlow (29) vám možná nic neříká, ale při pohledu na ni si nejspíš uvědomíte, že už jste ji určitě někde spatřili. Je totiž jednou z nejslavnějších modelek posledních let a zároveň je skutečně výjimečná. Přestože rodilá Kanaďanka, vlastním jménem Chantelle Young-Brown, trpí kožní nemocí zvanou vitiligo, tedy ztrátou pigmentu, prosadila se na módních přehlídkách i v kampaních těch nejprestižnějších značek. Málokdo si dnes však vzpomene, jak svou kariéru odstartovala.

Harlow se ve svých devatenácti letech přihlásila do soutěže Amerika hledá topmodelku poté, co ji na Instagramu našla sama pořadatelka soutěže Tyra Banks. Modelkou chtěla být už od malička, ale kvůli své nemoci nevěděla, jestli to bude možné.

„Těm, kdo smýšlí negativně o mně a mé kůži, chci pomoct, aby viděl krásu ve všech lidech. I v těch, kteří mají postižení, znaménka nebo jizvy. Chci ukázat krásu v rozdílnosti,“ uvedla modelka v soutěži. Otevřeně mluvila i o tom, jak ji už od základní školy spolužáci šikanovali, střední školu prý kvůli šikaně musela dokonce změnit. „Šikana začala na druhém stupni. Říkali mi ‚krávo‘ a bučeli. Ze střední jsem kvůli tomu odešla, už to bylo moc,“ přiznala.

I ve zmiňované soutěži, kterou u nás vysílá Prima SHOW (a právě nyní řadu s Winnie Harlow), se setkala s poznámkami ohledně svého vzhledu. Fotograf Yu Tsai jí totiž dal přezdívku „panda“ a opakovaně ji tak v průběhu soutěže oslovoval. Modelka se proti tomu ohradila a vlnu nevole to vyvolalo i u diváků. „Když mi Yu Tsai říká pando, nemyslí to zle. Ale když jsem vyrůstala, lidé mi říkali ,zebro‘ nebo ,krávo‘ a bylo to myšleno zle. Nechci, aby malé děti viděly, že mi někdo říká ,pando‘, a myslely si, že je to v pořádku,“ vyjádřila se modelka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám