Dnes Úterý - skorojasno 24°C
Zítra Středa - obcasny-dest 19°C
Úterý 21. 5. 2024
Svátek má Monika
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Skrytá místa pražského vodárenství. Výstavu najdete u DBK
11 říjen
Výstavy
Výstava je venkovní a najdete jí u obchodního centra DBK. Foto: Praha 4

Skrytá místa pražského vodárenství. Výstavu najdete u DBK

11. 10. 2023
Praha 4 hostí putovní výstavu nazvanou Skrytá místa pražského vodárenství. Jejím prostřednictvím mohou Pražané odhalit zařízení městské vodohospodářské infrastruktury, která jsou běžně veřejnosti nepřístupná. Výstava je venkovní a je umístěna u obchodního centra DBK.

Společnost Pražské vodovody a kanalizace (PVK) touto expozicí představuje veřejnosti zajímavou pražskou vodohospodářskou infrastrukturu. Vodárenské objekty nejsou přístupné, protože se jedná o kritickou infrastrukturu státu. Výjimkou jsou Muzeum pražského vodárenství v Podolské vodárně a park nad Novou vodní linkou na Císařském ostrově. Právě velký zájem veřejnosti o návštěvu Nové vodní linky byl jedním z impulsů pro vznik aktuální výstavy. Výstava se věnuje rovněž distribučnímu systému a stokové síti.

„Těší mne, že výstava doputovala brzy po svém zahájení do naší městské části,“ uvedl radní pro kulturu Petr Tomáš Opletal (TOP 09). „Voda je pro život nezbytná a to, jak s ní zacházíme, by mělo být součástí širšího povědomí. Výstava je zamýšlena jako edukační projekt, proto budu rád, pokud ji u nás v Praze 4 navštíví i školáci a studenti.“

Sérii výstav pod názvem Skrytá místa pražského vodárenství zahájila 5. září společnost Pražské vodovody a kanalizace (PVK) na piazze Florentina v Praze 1.

„Pražské vodárenství je rozsáhlý systém a my jsme přemýšleli, jakým způsobem veřejnosti zpřístupnit místa, která normálně vidět nemohou. Výsledkem je výstava, která ukáže místa kritické infrastruktury, kde jsou například hygienické omezení nebo tam probíhá důležitý provoz. Máme ambici výstavu přemisťovat na jednotlivé městské části, aby ji vidělo co nejvíce Pražanů,“ řekl při zahájení první z výstav ředitel PVK Petr Mrkos.



Autor: Alo

Staročeský jarmark v Praze 14

Včera ve 20:20

Tradiční staročeský jarmark plný zábavy a překvapení, ukázka historických řemesel a bohatý kulturní program ve farní zahradě v sobotu 25. května. Vstup zdarma.

Den s IZS: U dětí zvítězila hasičská pěna

Včera v 11:51

Profesionální a dobrovolní hasiči, policisté a záchranáři se o víkendu 18. května předvedli veřejnosti už podesáté na Dnu s IZS (Integrovaný záchranný systém). Akci pořádá městská část Radotín a zasloužilý hasič František Drož spolu se svou domovskou SDH...

Trhy na Slunečním náměstí se konají každé pondělí

Včera v 09:20

Na Sluneční náměstí v Nových Butovicích se vrátily tradiční farmářské trhy. Po zimní přestávce budou mít návštěvníci možnost každé pondělí od 8 do 18 hodin nakoupit čerstvé zboží ve stáncích s ovocem, mléčnými a masnými výrobky, s uzeninami, rybami, zeleninou, pečivem, sladkostmi a nápoji, ale...

Květnový koncert Prahy 2 na Bastionu

Včera v 08:53

Cyklus Prahy 2 Hudba na hradbách na Bastionu je věnovaný převážně jazzu a dobré pohodě.

Jedu v medu

Včera v 08:00

Akce v muzeu nabídne v sobotu 25. května medem provoněný program. Připravte se na medové dobroty, zajímavosti ze života včel i včelky živé. 

Toulky devítkou: Katedrály novověku

19. května 2024 ve 14:06

Devatenácté století se neslo ve znamení pokroku. Lidé se častěji než k Bohu obraceli k technice a vědě, jako víře nového věku. Již nevznikaly majestátní katedrály jako dřív, k nebi se počaly zdvíhat nové chrámy. Domy racionality a pořádku, dokonalé organizace a maximálního...

Veletrh sociálních služeb v Praze 10

19. května 2024 ve 12:14

Veletrh sociálních služeb představí organizace, které pomáhají v obtížných situacích.

Dudes & Barbies gallery hostí Andyho Franka

19. května 2024 v 08:00

Výstava Andyho Franka se bude konat v prostorách Vnitroblocku od 24. května do 26 června. Již druhá autorova výstava v Praze bude největší v jeho dosavadní kariéře.

Další články
Nahoru