Petr Hora (Martin Pechlát) pracuje jako správce bazénu. Má dům a tři dcery, které vychoval. Momentálně je doma už jen prostřední Laura (Štěpánka Fingerhutová). Nejstarší Viki (Agáta Kryštůfková) žije s přítelem (Marek Lambora) a nejmladší Alex (Veronika Divišová) s matkou a Petrovou exmanželkou (Jitka Schneiderová) v Belgii. Petr si slibuje, že až se prostřední dcera odstěhuje, začne zase myslet víc na sebe. Bylo by fajn potkat nějakou spřízněnou duši nebo klidně i velkou lásku. Možná jí bude Dorka (Petra Hřebíčková), která se nedávno přistěhovala a začala chodit plavat do bazénu, kde Petr pracuje. Je fajn zase randit, i když po tolika letech je Petr trochu nervózní. Dcery ale Petrovi udělají čáru přes rozpočet. Místo aby se odstěhovala i ta poslední, přistěhují se naopak – po nezdarech životních i vztahových – i ty další dvě.

Zdroj: Youtube

Zasmát se vlastním vrtochům

Šestnáctidílný seriál, který kombinuje komedii a drama, natočili Petr Zahrádka a Tomáš Pavlíček. Tvůrci v něm vidí rodinný seriál, který by mohl zaujmout různé generace diváků, protože každý se může ztotožnit s jinou postavou. Navíc jim dává možnost uvědomit si i některé vlastní vrtochy a zasmát se jim.

Nejstarší dceru Viki hraje Agáta Kryštůfková. Říká, že i ona sama je nejstarší ze tří sourozenců a i ona sama se v minulosti na přechodnou dobu vrátila domů. Viki je vstřícná a obětavá, dlouho snáší poněkud nevyrovnaný vztah. Žije u přítele (Marek Lambora), který, místo aby si našel pravidelnou práci, hraje počítačové hry a snaží se získat co nejvíc followerů na sociálních sítích. Není proto divu, že s ním ztratí trpělivost. „Viki jako nejstarší by logicky měla být nejrozumnější a nejzodpovědnější a její seriálový táta k ní tak přistupuje. I když jí někdy lehce mluví do života, což ji štve. Ona mu taky občas pomáhá zpracovat ségry a má pochopení, když je toho už na tátu moc. S Martinem Pechlátem jsme se už znali, hrajeme spolu v jednom představení v Dejvickém divadle, takže už jsme na sebe zvyklí. Navíc jsme – troufám si říct – i přátelé a hrát mu dceru šlo tak nějak samo. Martin je skvělý herec i kolega a jsem ráda, že jsem měla možnost pozorovat jeho práci na takto rozsáhlém projektu,“ říká Agáta Kryštůfková.

Sourozenci aspoň v seriálu

Prostřední dceru Lauru hraje Štěpánka Fingerhutová, která prozradila, že některé situace ze seriálu zažila i se svým vlastním tátou. „Například hledání nové partnerky na seznamce včetně pořizování fotek jsem zažila i se svým opravdickým tátou. Na place jsem si připadala, jako kdybych zažívala déjà vu. Akorát na place byla větší legrace díky mým dvěma seriálovým sestrám. Vždycky jsem chtěla sourozence, tak jsem je dostala aspoň v seriálu. Jinak můj táta tu taky vždycky byl pro mě – třeba když jsem o půlnoci bloumala Prahou po rozchodu, nasedl do auta a jel mě vyzvednout. Někdy mě jen vyslechne, když mu volám rozčílená a na něco si stěžuju. Jsou to maličkosti, ale v mém životě jich byly stovky a vždycky byl tu.“

Nejmladší dcera Alex (Veronika Divišová) má s tátou komplikovaný vztah, protože žila několik let s matkou v zahraničí. Navíc je v pubertě, tak je s ní někdy složitější komunikace. „Alex je svérázná holka, která jde do věcí po hlavě, nebojí se riskovat, ale je taky citlivá, což hodně schovává například pod make upem. A občas je trochu náladová, což máme společné. Myslím, že Alex možná trochu ovlivnilo to, že vyrůstala bez otce. Proto si teď hledá starší partnery,“ přiznává Veronika Divišová, která se se svým seriálovým otcem potkala už v jedenácti letech, kdy spolu v Národním divadle zkoušeli představení.

Zdroj: časopis TV Magazín

Související články