Týden pěstounství je tady! Zakončí ho konference v Císařských lázních

11. říjen 2023 09:35

Až do pátku se v Karlovarském kraji koná týden pěstounství. Jedná se o osvětovou akci, kdy můžou lidé získat víc informací o náhradní rodinné péči.

Pěstounů je v celé České republice málo. Chybí hlavně ti dlouhodobí. Karlovarský kraj by jich potřeboval o stovku víc, hlavně pro děti starší 6 let a pro sourozenecké skupiny. Osvěta pěstounství trvá už několik let. Poslední dva roky i prostřednictvím internetu. „Probíhají online přednášky, virtuální výstavy, rozhovory s pěstouny, aktuality z oblasti pěstounské péče a také se velmi často řeší online dotazy lidí, kteří mají zájem,“ uvedl krajský radní Robert Pisár z hnutí STAN. 

Zájemci můžou získat podrobnější informace o pěstounské péči také na úřadech. „Doporučuji zajít na krajský úřad, kde se této oblasti náhradní rodinné péče věnují dvě zkušené kolegyně. Nově máme zřízenou i pozici takzvaného průvodce zájemce o náhradní rodinnou péči, který vysvětlí lidem, co všechno s tím souvisí,“ doplnil Pisár.

Týden pěstounství zakončí v pátek Rodinná konference v Císařských lázních. „Návštěvníci mohou konzultovat otázky týkající se výchovy dětí a vzájemně sdílet zkušenosti s náhradním rodičovstvím. Na závěr odpoledne proběhne prohlídka prostor Císařských lázní, myslím, že to všechny potěší,“ zve radní.

Spustit audio