11. října 2023 • 20:00

MOL Cup: dva hattricky Bohemians, Zlín otočil. Postupuje i Sigma

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína a Bohemians postoupili do osmifinále MOL Cupu. Tým Pavla Vrby se ale na půdě třetiligového Uničova trápil a musel otáčet, Pražané si naopak v Kolíně, který také hraje třetí nejvyšší soutěž, s chutí zastříleli - do výhry 7:1 se vešly hned dva hattricky. Třetí kolo domácího poháru už má za sebou i olomoucká Sigma, která hubeným výsledkem 1:0 vyřadila Viktorii Žižkov. 



V pohárovém osmifinále se Zlín představí v Ostravě, kterou jejich trenér Pavel Vrba před současným angažmá vedl.

Uničov začal výborně a ve čtvrté minutě se zásluhou Krče ujal vedení. Po téměř hodině hry vyrovnal Žák, od 69. minuty dohrávali domácí v oslabení po vyloučení Ambrozka. Hosté přesilovku zužitkovali v 76. minutě, kdy se z penalty prosadil Vukadinovič.

Hattrick za Bohemians v Kolíně dali Matyáš Kozák a Ladislav Mužík. „Klokani“ v osmifinále vyzvou doma finalistu minulého ročníku soutěže Spartu.

Útočník Kozák, který je v Bohemians na hostování ze Sparty, zařídil vršovickému celku dvoubrankový náskok. V závěru úvodního dějství domácí snížili, po změně stran už ale skórovali jenom hosté. Mezi dvě Mužíkovy trefy se vměstnala branka Hrubého. Kozák dovršil hattrick v 82. minutě z penalty a Mužík tři minuty poté.

Bohemians se Zlínem doplnili dvanáctku již jistých osmifinalistů poháru. Ve čtvrtek bude znám poslední osmifinalista, Plzeň čeká utkání na půdě divizních Mariánských Lázní.

Góly

Domácí: 4. Krč

Hosté: 58. Žák, 77. Vukadinovič

Sestavy

Domácí: Uvízl – Saňák, Sklenář, David, Ambrozek, Komenda /K/, Michl (59. Hausknecht), Suchánek (46. Vybíral), Krč, Javůrek (81. Kamas), Koutný

Hosté: Rakovan – Pidro (88. Číž), Černín (70. Fantiš), Cedidla, Bartošák – Reiter /K/, Dramé (46. Vukadinović), Ndiaye (46. Didiba), Kolář, Janetzký (90. Švach) – Žák

Karty

Domácí: Ambrozek, Koutný, Ambrozek, Fantiš

Hosté: Bartošák, Černín

Rozhodčí

Volek – Antoníček, Žurovec

Stadion

Návštěva

940 diváků

O vítězství Olomouce na Žižkově rozhodl ve 24. minutě Fortelný. V závěru úvodního dějství Sigma mohla Viktorii odskočit na dvoubrankový rozdíl, jenže Pospíšil penaltu neproměnil.

Bohemians, Zlín a Olomouc doplnili dvanáctku již jistých osmifinalistů pohárů. Ve čtvrtek bude znám poslední osmifinalista, Plzeň čeká utkání na půdě divizních Mariánských Lázní. Právě z tohoto souboje vzejde soupeř pro Olomouc.

V této sezoně zatím z MOL Cupu vypadly čtyři prvoligové celky - Pardubice, vítěz předminulého ročníku Slovácko, Teplice a nováček nejvyšší soutěže Karviná. Úředním hracím termínem osmifinále je středa 1. listopadu.

Góly

Domácí: 39. Neuberg

Hosté: 7. Kozák, 33. Kozák, 52. Mužík, 58. Hrubý, 66. Mužík, 81. Kozák, 85. Mužík

Sestavy

Domácí: Tůma – Hakl, Soběslav, Neuberg, Šnajdr – Štancl (74. Drobnyj) – Sodoma (65. Jaroš), Vondráček /K/ (78. Soukup), Breda, Čapek (65. Trýzna) – Veselý (74. Snížek)

Hosté: Reichl – Křapka, Vondra, Hybš – Dostál (75. Farkaš), Jindřišek /K/ (62. Jánoš), Hrubý (62. Smrž), Kovařík (75. Lehovec) – Beran – Mužík, Kozák

Karty

Domácí: Šnajdr

Hosté: Hrubý

Rozhodčí

Kvítek – Arnošt, Novák

Stadion

Brankovická 1216, Kolín

Návštěva

2000 diváků

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud