Valentýna Kadlecová z Chomutova střílí na koš Szekszardu. | foto: FIBA

(Ne)povedená premiéra. Levhartice v EuroCupu trápily maďarského favorita

  • 0
Basketbalové Levhartice Chomutov vstoupily do EuroCupu porážkou 65:76 na hřišti Szekszárdu. Severočešky, které v soutěži debutují, ztratily úvodní zápas ve skupině K až v závěru. Do poslední části na palubovce vedoucího týmu maďarské ligy vstupovaly s tříbodovým vedením, čtvrtou čtvrtinu ale prohrály 17:31.

Chomutov střelecky táhla Valentýna Kadlecová, která dala 18 bodů včetně tří trojek. Double double zaznamenala NaJai Wynnová-Pollardová, jež nastřílela 14 bodů a přidala deset doskoků. Nejlepší střelkyní zápasu byla domácí Julia Borosová s 22 body.

„Od začátku byly Maďarky dost agresivní, nenechaly nám žádný míč zadarmo. Na konci nám došly síly, dělaly jsme blbé chyby, i proto nám daly asi o 30 bodů víc, než jsme si zasloužily,“ řekla do klubové kamery Kadlecová.

Přemožitel Levhartic je favoritem skupiny K. „Maďarky hrály v minulé sezoně Euroligu, byly nasazené v prvním koši, takže jsou podle mého nejsilnějším týmem naší skupiny,“ tvrdil chomutovský kouč Pavel Staněk.

Levhartice, které loni senzačně ovládly třetí pohárovou soutěž EWBL, čeká evropský domácí trojboj. Ve středu 18. října hostí italské Sassari, ve čtvrtek 26. října španělské Estudiantes a ve středu 1. listopadu Szekszárd, vždy od sedmi večer. Skupinu zakončí listopadovými duely v Itálii a Španělsku.

„Vykročily jsme dobře. Když budeme pokračovat, jak jsme začaly zápas v Maďarsku, máme ve skupině šanci,“ věří Kadlecová.

FIBA EuroCup žen - 1. kolo

Skupina K:
KSC Szekszárd - Levhartice Chomutov 76:65 (19:19, 33:37, 45:48)
Nejvíce bodů:
Borosová 22, Krnjičová 16, Monroeová 12 - Kadlecová 18, Wynnová-Pollardová 14, Rylichová 13.

Skupina A:
Flammes Carolo - Eleftheria Moschato 108:42

Skupina H:
Bourges - Antalya 124:92

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž