Sleduj nás

The Ring 8 v Plzni přinese souboj o volný český titul v super velterové váze

The Ring 8 v Plzni přinese souboj o volný český titul v super velterové vázeFOTO: Patron Boxing

Pátek 13. října se nezadržitelně blíží. A s ním také galavečer The Ring 8 v plzeňské hale TJ Lokomotiva.

Promotér Patrik Knopp z Patron Boxing připravil se svým týmem další lákavé boxerské menu, jehož hlavními chody budou dva titulové souboje. V tom mezi Patrikem Balážem a Janem Šindelářem půjde o volný český titul v super velterové váze. A právě ten se stal jablkem sváru.

Možná až moc velká pohoda panovala při natáčení „Na ostří nože“ v pražském OSSEGGu. Patrik Baláž i Jan Šindelář rozdávali úsměvy před klapkou, poté, co ze sebe dostali počáteční nervozitu, vtipkovali i během rozhovoru, atmosféra se nezměnila ani po zhasnutí světel. Jenže…



DOPORUČUJEME: Volná sázenka 500 kč na dnešní UFC 302: Machačev vs. Poirier ZDE

„Uvolnil jsem pás českého šampiona, pro našeho Honzu Šindeláře, který věřím, že ho doveze, jinak já se plně věnuji MMA,“ zaznělo 27. září na videu k The Ring od Vladimíra Lengála. Čtyřiatřicetiletá hvězda tuzemské bojové scény a bývalý špičkový amatérský boxer s fantastickým profesionálním rekordem momentálně cílí na úspěchy v kleci. A tak pustil pro další zájemce svůj boxerský titul.

Jenže u videa se rozjela slovní přestřelka mezi Lengálem a Balážem, kterého znojemský ranař na své cestě profi-ringem zkrotil loni v prosinci brutálním knockoutem v pražské Lucerně. „Patriku, mohu tě vzít do MMA a zavřít ti hubu. Ten dětskej box s 300 diváky už mě přestal bavit… Až dorosteš do reálnýho boje, nebo až box v ČR bude někoho zajímat, zatím je to nuda…,“ vyťukal v reakcích na svého bývalého soupeře Lengál.


O dva týdny později tak na jeho parťáka a kamaráda Honzu Šindeláře zamířila otázka: „Nemáš pocit, že Vlado svými slovy pod tím videem trošku shazuje box a ten titul?“

„Já si nemyslím, že by box nějak shazoval, protože Vlado v boxu létá od patnácti let. Já jsem v tomto sportu nováček, ale box mě strašně baví. Každopádně Vlado i tady Patrik toho mají naboxováno strašně moc a Vlado si teď myslím užívá spíš to, že chodí před plnými halami, dostává zpětnou vazbu, navíc první prohra ho naopak nakopla a šlape do toho ještě více,“ zazněla reakce od vyzývatele přezdívaného „Šmoula“.

Ještě je třeba dodat, že Šindelář s Lengálem tvoří tréninkový pár necelé tři roky a společně s Radkem Roušalem vytvořili hodně nebezpečný fighterský trojzubec, který ničí téměř vše, co mu přijde do cesty. Znojemský ranař ale tak klidný nebyl.


„Právě jsem dokoukal tu pasáž a jsem vytočený. Já, že shazuji český box? Já, který ho naopak propaguji?“ zuřil Lengál ve svém videu, které umístil v úterý večer na sociální sítě.

„Já box miluji, jen mě štve – a nejsem jediný – jak na tom momentálně je, to je celé. Ale vážně mi vadí, když někdo něco takového řekne. Pokud to někomu vyznělo jinak, vadí mi to, protože nechci působit arogantně a negativně. Soustředím se teď na MMA, ale box mám ve svém srdci a určitě budu chtít přidat další tituly a úspěchy,“ doplnil následně s odstupem pro Patron Boxing.

Co tedy dál? Je jasné, že pokud Šindelář porazí v pátek Baláže, s Lengálem, který mu bude v rohu, obhajovat nebude. „Mám tu další možnosti, je tam něco otevřeného s Milanem Procházkou, je tady Miloš Beránek, uvidíme. Ale budu potřebovat čas, málokdo si uvědomuje, jak MMA ničí boxerské návyky a já jsem teď vážně maximálně soustředěný na MMA,“ má jasno bijec, který čistý boxerský rekord doplňuje fantastickou bilancí 6-2 mezi profíky v kleci.


Další články