Vsetín doma přetlačil Znojmo, Zlín otočil zápas s rezervou Pardubic

Foto: FB Dynamo Pardubice
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté Vsetína zvítězili v Chance lize potřetí za sebou. Valaši na Lapači udolali nováčka ze Znojma, se kterým se utkali naposledy před sedmnácti lety, 3:2 po prodloužení a pojistili si druhé místo, o dva body za vedoucí Porubou. Až do prodloužení dospěl také zápas Zlína s Pardubicemi B, ve kterém byli nakonec šťastnější hokejisté z Baťova města.

Zápas Vsetína proti Znojmu gólově otevřel v čase 4:18 vsetínský Roman Půček. V polovině úvodní části sice vyrovnal Radim Matuš, ale přesně za dvě minuty vrátil Valachům vedení Erik Hrňa. Ve 44. minutě vynutil nastavení bek Dominik Tejnor. Po 82 sekundách prodloužení rozhodl ve prospěch domácích Tomáš Jandus.

Každý zápas se soupeřem ze spodních pater tabulky je pro nás výzvou. My chtěli začít aktivně, což se nám nechci říct úplně nedařilo, ale nebylo tam to, co jsme hráli v minulých zápasech. Stále to bylo o gól, vyrovnané utkání a Znojmo hrálo velmi dobře. Neproměnili jsme šance a hlavně oba inkasované góly byly střely přes obránce, což jsou góly laciné, které nechceme dostávat. Nakonec jsme našli tu sílu a v prodloužení rozhodli. Ten výsledek bereme, protože zápasy teď jdou rychle po sobě a není to pro hráče jednoduché,“ uvedl vsetínský trenér Luboš Rob.

Do prodloužení se dostalo i utkání Zlína v Chrudimi, kde hostující zdolali domácí béčko Pardubic 2:1. Záložní tým Dynama vedl od 23. minuty po brance Tomáše Zemana, ale v čase 45:45 odpověděl v přesilové hře Jakub Šlahař. Po 117 sekundách nastavení dovršil obrat Gago. 

Nejlepším zlínským hráčem byl ale gólman Daniel Huf, jenž hosty podržel v klíčových okamžicích zápasu a zapsal 32 zákroků.

Myslím si, že jsme do zápasu nevstoupili špatně, měli jsme tam čtyři gólové příležitosti. Ty jsme měli zužitkovat. Ve druhé třetině jsme tam měli výpadek, nějakých 7-8 minut, pak jsme se z toho dostávali. Ve třetí části jsme využili přesilovku a výborně ubránili oslabení, v prodloužení jsme to pak strhli na naši stranu. Důležité je pro nás každé vítězství, teď potřebujeme nastartovat nějakou vítěznou sérii a udržet se ve vítězném rytmu,“ zhodnotil duel asistent trenéra zlínských Beranů Oldřich Horák.

Berani i přes ne zcela povedený výkon vybojovali cenné dva body a po jedenácti kolech jsou osmí. Střed tabulky je ale hodně našlapaný a na třetí Sokolov ztrácí pouhé dva body.

Chance liga, 11. kolo – 

DYNAMO PARDUBICE B – BERANI ZLÍN 1:2 po prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Zeman (Mikyska, Tvrdík) – 46. Šlahař (Salonen, Paukku), 62. Gago (Novák, Zbořil). Rozhodčí: Kostourek, Micka – Roischel, Pěkný. Diváci: 372. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 26:35.

VHK ROBE VSETÍN – HC LERAM ORLI ZNOJMO 3:2 po prodloužení (2:1, 0:0, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 5. R. Půček (E. Hrňa, Š. Jenáček), 13. E. Hrňa (R. Půček, M. Hryciow), 63. T. Jandus – 11. R. Matuš (T. Svoboda, J. Bartko), 44. D. Tejnor (R. Matuš, M. Šťovíček). Rozhodčí: Šudoma, Šico – Otáhal, Augusta. Vyloučení: 5:6.  Bez využití. Diváci: 2090. Střely na branku: 40:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x