Kolařík: S Ducárem to mám 1-1, trilogie mě láká. Řezníček: Že mám bombu? To mě těší, ale možná to je jen fáma

Kolařík: S Ducárem to mám 1-1, trilogie mě láká. Řezníček: Že mám bombu? To mě těší, ale možná to je jen fáma The Ring 8 | zdroj: FOTO: Se svolením Patron Boxing

Celkem čtrnáct zápasů nabídne galavečer The Ring 8 v plzeňské TJ Lokomotiva. Hlavní tahák dnešního programu? Souboj o volný pás v křížové váze mezi Vladimírem Řezníčkem (13-5-2, 5 KO) a Adamem Kolaříkem (5-3, 5 KO).

Oba mají doma tituly z amatérského ringu. Oba shodou okolností ve váze nad 91 kilogramů. Mezi profíky se ale oba postupně posunuli do kříže, tedy do limitu 200 liber (90,7 kg). A zařídili, že je tato váha momentálně na domácí scéně možná ta vůbec nejnabitější. Posuďte sami: Vasil Ducár, Viktor Trush, Pavol Hrivňák, dokáží sem vyshazovat také Václav Pejsar a Lukáš Fajk. A pochopitelně tu máme i Kolaříka s Řezníčkem.

„Osobně nevidím Vláďu Řezníčka jako tak velkého favorita. Co tak slyším a vidím, tak Adam je na tom opravdu hodně dobře, navíc mě v amatérech porazil, takže… v mých očích je to 55 ku 45 pro Adama,“ poznamenal před třemi týdny Vasil Ducár. Stalo se tak ve chvíli, kdy se oficiálně vzdal svého pásu, o který si to nyní rozdají právě Řezníček s Kolaříkem. 

„Máme to z amatérů 1-1, takže třetí zápas by byl teď fajn mezi profíky,“ začal toto téma třicetiletý rodák z Jindřichova Hradce. „Poprvé jsme utkali na lize u mě doma v Třeboni, kde jsem vyhrál, podruhé pro změnu u něj doma na extralize v Znojmě a tam jsem prohrál. Na body, bylo to takové ošemetné, ale prohrál jsem,“ zavzpomínal podsaditý ranař v rozhovoru pro podcast Levej hák, jehož poslední speciál byl plně věnován galavečeru The Ring 8.

Co v něm zaznělo? Kromě analýz vybraných soubojů došlo i na krátké telefonáty s Řezníčkem a Kolaříkem. V nich si oba vyměnili řadu komplimentů a vytyčili si své osobní cíle pro vzájemný souboj i pro další pokračování kariér. 

A velkým tématem byla také úderová síla prvně jmenovaného. Syn neméně slavného a úspěšného otce totiž v tuzemských luzích a hájích platí za boxera s možná vůbec nejtvrdším úderem. Přesto dokázal ze třinácti výher ukončit „jen“ pět soupeřů, naposledy marně hledal recept, jak otevřít Jirku Krejčího. „Byl hodně tvrdý, měl kvalitní dvoják“ uznal sám Řezníček a poté se rozpovídal více.

„Tohle rád slyším a potěší to. Nevím, jak to vysvětlit. Na rozdíl od Adama nejsem boxer, který by si šel úplně za úderem, já to tam pinkám technicky. Těžko říct. Možná to je jen fáma, nevím,“ rozesmál se plzeňský bijec. Co na to jeho páteční soupeř? 

„Máme za sebou pár sparingů a mohu to jen potvrdit. Má kopanec, byť na to nevypadá,“ pousmál se Kolařík. „Proč to není poznat na rekordu? Nechci se Vládi dotknout, ale i jeho trenér mi tehdy říkal, že prostě to neumí do zápasu prodat. Že v jeho případě sedí slova o tréninkovém nebo zápasovém typu. On je ten tréninkový. Naopak třeba Václav Pejsar pro mě byl na sparinzích přijatelnějším soupeřem, ale pak vidíme v zápase, jak to seká,“ přidal vysvětlení.

S důrazným dovětkem: „Tohle jsou jen moje domněnky, v zápase to může pak vypadat úplně jinak. Takže určitě ho nijak ve své hlavě nepodceňuji, naopak. Je to kvalitní a silný soupeř. A dle toho k zápasu s Vláďou také přistupuji.“

A my se tak díky tomu máme nač těšit. Lístky jsou k dostání na patronboxing.cz, přímý přenos je možné zakoupit na oktagon.tv.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Zdroje:  Tisková zpráva Patron boxing

Nejnovější články