Kroměříž: Projekt Zdravého města letos finančně podpořil tři akce pro veřejnost

13.10.2023 16:14 | Tisková zpráva

Zdravé město Kroměříž přispělo v letošním roce z projektu Podpora občanské aktivity pro komunitu na celkem tři akce, pořádané samotnými obyvateli města pro veřejnost. Dvě z nich se konaly v Bílanech a jedna v Těšnovicích.

Kroměříž: Projekt Zdravého města letos finančně podpořil tři akce pro veřejnost
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Projekt podporující občanské aktivity při organizaci akcí bezplatně přístupných veřejnosti má za cíl pomáhat aktivním občanům Kroměříže a místních částí, kteří chtějí přispět k rozvoji města a ke zlepšení kvality života jeho obyvatel. Dotace, kterou nabízí, je určená na podporu projektů zaměřených na kulturu, sport, vědu a vzdělávání, životní prostředí, volný čas, zdravý životní styl, sociální oblast, případně jinou důležitou oblast veřejného života,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29552 lidí

V rozpočtu na rok 2023 byla na akce vyčleněna částka 50 tisíc korun. O finanční podporu mohli žádat pořadatelé, v tomto případě fyzické osoby, a to až do konce srpna. Bílanští dostali na organizaci a přípravu překážkového běhu pro děti všech věkových kategorií, který se konal v červnu, 10 000 korun, na zářijový Běh Bílanami pak 8316 korun. Za peníze z projektu pořídili ceny a odměny pro účastníky akcí, občerstvení i pomůcky potřebné k přípravě samotných tratí závodů.

Možnost získat finanční podporu na zajištění hodového odpoledne v Těšnovicích využili obyvatelé této místní části a z projektu dostali 2619 korun. Použili je na úhradu vystoupení kouzelníka a cen do dětských soutěží.

„Stejný projekt připravujeme také na příští rok. Pořadatelé akcí pro veřejnost tak mohou i v roce 2024 počítat s finanční podporou od Zdravého města. Podrobnosti o projektu získají zájemci na webu www.zdravemestokromeriz.cz,“ řekla manažerka a koordinátorka projektu Zdravé město Michaela Jiříková a doplnila, že maximální příspěvek na jednu akci je 10 tisíc korun a může pokrýt až stoprocentně náklady na její přípravu a organizaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…