27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


MASAKR: Na teroristickém útoku Hamásu se podílely Rusko a Írán

14.10.2023

Je potřeba to říci naplno. Putin a spol. ignorovali brutální masakr radikálních fanatických islamistů z Hamásu, jeho souputník vůdce Čečenska Kadyrov palestinské vrahy dokonce podpořil. Stejně tak Teherán.

Alexandr Tomský to ve svém komentáři na webu Novinky.cz vystihl naprosto přesně. „Kdo vlastně stojí za útokem Palestinců? Nepochybně dnešní osa zla, Putin a íránští ajatolláhové, mají totiž víceméně podobné geopolitické zájmy.“ Když k tomu připočteme, že jeden z hlavních spojenců Putina čečenský diktátor Ramzan Kadyrov se podle webu Pravda 24.cz de facto postavil a na stranu palestinského Hamásu, jehož fanatičtí zabijáci vraždili i izraelská nemluvňata, tak to vůbec nepřekvapuje.

Írán už pohrozil Izraeli vojenským zásahem, pokud zaútočí na pásmo Gazy, stejně tak činí jeho spojenec radikální islamistický Hizballáh, který z jihu Libanonu, kde má své základny, odstřeloval raketami severní území židovského státu.

Fanatici z Hamásu, kteří se v Izraeli dopustili zvířeckých brutálních zločinů, se ze strany Vladimíra Putina a Ruska nedočkali žádného odsouzení. Ruští představitelé pouze uvedli, že jednají s oběma stranami, a vyzvali ke klidu. Čili Kreml nám vzkázal, že s teroristy a vrahy se má vyjednávat.

Už ani nepřekvapuje, že íránský ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahij vyhrožoval napadením Izraele ze strany „Osy odporu“, kterou tvoří aliance Íránu, Sýrie, palestinských organizací a šíitského hnutí Hizballáh. Režim fanatických íránských ajatolláhů neuznává existenci státu Izrael a dlouhodobě vyhrožuje jeho zničením.

Ruský podnikatel Vitali Giunzburg, který nyní žije v České republice, uvedl, že Putin má stoprocentně podíl na útocích Hamásu v Izraeli. Koneckonců to dává logiku. Teroristický útok Hamásu z pásma Gazy do Izraele odvrátil pozornost od Ruskem napadené Ukrajiny a to se Putinovi moc hodilo. Stejně tak mohl kalkulovat s tím, že USA nyní budou poskytovat větší pomoc svému spojenci Izraeli a omezí proto zbrojní dodávky na Ukrajinu. To dává smysl.

Se zajímavým sdělením přišel znalec ruských poměrů Libor Dvořák na webu CNN Prima News. Podle něj Rusové odmítají válčit na Ukrajině. A tak Putin shání bojovníky, kde se dá, mezi nimi i u fanatických muslimů z Hizballáhu a Hamásu. Faktem je, že ruští ozbrojenci se na Ukrajině rovněž dopouštějí krutých masakrů civilistů, například v Buči, srovnatelných s řáděním Hamásu v Izraeli.

Nelze zapomínat ani na to, že Teherán patří k spojencům Moskvy, stejně tak jako islamističtí fanatici z Hizballáhu. Írán rovněž posílá Rusku zbraně, které mu pomáhají vést agresivní válku proti bezdůvodně napadené Ukrajině.

Spoluviníky krvavého řádění Hamásu v Izraeli a brutálních vražd Židů jsou tedy také Rusko, Írán, Hizballáh a některá další radikální islamistická uskupení.

Zdroje

KOMENTÁŘ: Útok na Izrael osnovali Putin a ajatolláhové – Alexander Tomský - Novinky

Šokovaný svět přemýšlí, kdo pomohl Hamásu s útokem na Izrael. Spekuluje se o Íránu, ale i o ruské stopě (denikn.cz)

Putin verbuje vojáky i v Hamásu, řekl expert a popsal důležitost dronů ve válce na Ukrajině - CNN Prima NEWS (iprima.cz)

Hamás zasáhl Kadyrovovu mešitu. Čečenský vůdce přesto Palestince podpořil – Pravda24