Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Mezi legendami Bostonu. Pastrňák, Krejčí ani Chára nechybí v klubovém Týmu století

Navždy se zařadili do výjimečného výběru klubových legend. David Pastrňák a David Krejčí byli vybráni u příležitosti oslav 100. výročí založení Boston Bruins do Týmu století. Mezi dvacítkou nejvýznamnějších hráčů bostonské historie jsou také Zdeno Chára, Patrice Bergeron, Brad Marchand, Bobby Orr, Phil Esposito nebo Ray Bourque.

Ve výběru jsou také Johnny Bucyk, Wayne Cashman, Bill Cowley, Rick Middleton, Cam Neely, Terry O’Reilly, Milt Schmidt, Dit Clapper, Brad Park, Eddie Shore, Frank Brimsek a Gerry Cheevers.

Sestava nejvýznamnějších hráčů historie klubu, který patří do takzvaných Original Six zakládajících členů NHL, byla představena na pátečním galavečeru. O složení Týmu století Boston Bruins rozhodla nezávislá komise složená z novinářů, historiků a fanoušků.

Pastrňák a současný kapitán Brad Marchand jsou ve výběru legend jedinými dvěma hráči, kteří v dresu Bruins stále nastupují. Od roku 2014 odehrál sedmadvacetiletý odchovanec Havířova za Boston 593 zápasů, v nichž nasbíral 619 bodů za 303 branek a 316 asistencí.

O dva góly vylepšil svou bilanci hned v úvodním zápase nové sezony. V koronavirové sezoně 2019/2020 se podělil o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy a stal se prvním hráčem Bostonu od sezony 1974/1975, kterému se to podařilo.

O deset let starší Krejčí byl členem týmu, který v roce 2011 vyhrál Stanleyův pohár. Za Bruins odehrál 1032 zápasů a připsal si v nich 768 bodů za 213 branek a 555 asistencí. V letech 2011 a 2013 byl nejproduktivnějším hráčem play-off.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články