BK MLADA BOLESLAV
14. 10. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Martin Voltr

Junioři po vstřelených brankách brzy inkasovali a na Hradec tak nestačili

16., sobota 14. 10. 2023
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Bruslaři se potřetí v základní části postavili Hradci Králové a po dvou vítězstvích si na Mountfield znovu brousili své zuby. Východočeši ale bleskově odpověděli na gól domácích a před třetí periodou dokonce vedli. Vyrovnání přinesla 45. minuta a střela Zvagulise, jenže hosté už za minutu opět odskočili a hubený náskok uhájili.
Ml. Boleslav: Forst – Vlasák A., Němec, Hrouda (C), Průšek, Moravec (A), Sypecký, Kubíček – Hurt, Malínek (A), Teplý – Půček, Polák, Kučera – Zvagulis, Hruška, Vojáček – Vítek, Šachl
Hr. Králové: Tuček – Černý, Havlíček, Aschenbrenner J., Pavelka, Pavič, Bezpalec, Hrbek – Dommers, Beneš Mi., Beneš Ma. – Hrdlička, Matašovský (C), Jón – Novotný M. (A), Zámečník, Aschenbrenner V. – Vencl (A), Mach, Prášek
Branky a nahrávky: 26. Vlasák A. (Hurt, Hruška), 45. Zvagulis (Půček, Hruška) – 27. Mach (Vencl, Aschenbrenner A.), 39. Vencl (Prášek), 46. Beneš Mi. (Pavelka). Rozhodčí: Zavřel, Svobodová – Frodl, Klouček. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Komentář

První dějství příliš hokejové krásy nepobralo. Bruslaři se mohli nakopnout při přesilovce, kterou hned po 10 vteřinách zápasu způsobil hostující útočník Dommers, jenže se jim v kombinaci nedařilo. Královéhradečtí měli v prvním dějství k dispozici hned dvě početní převahy a sehrávali je o poznání lépe než domácí borci, chyběla tomu už jen přesnější střela.

Ve 26. minutě fauloval Jón a Bruslaři druhou nabídnutou přesilovku zužitkovali. Hurt dostal kotouč na hokejku Adama Vlasáka a ten po přesné střele zápěstím postrčil domácí družinu do vedení - 1:0. Z něj se však zelenobílí radovali jen 51 sekund, než vyrovnal Marek Mach. Ten se prosadil přesnou ranou z pravého kruhu, která mířila na vzdálenější tyč.

Bruslaři svému soupeři darovali dvě přesilovky a při jedné z nich byl blízko k obratu Michal Beneš, jenž dostal krosovou přihrávku od bratra Matěje a z pravého kruhu okamžitě pálil, naštěstí pro domácí ale trefil jen bližší tyč. V čase 38:37 už ale Mountfield slavil. Způsobil to Jan Vencl, který přijel před branku a ze vzduchu sklepl do sítě vyražený Práškův pokus - 1:2.

Na startu třetího dějství k jíž vyloučenému Černému přisedl ještě Pavelka a Bruslařům se naskytla takřka 90 sekundová početní převaha pěti proti třem. V ní byl střelecky aktivní Polák, ale dokázal všechny tři projektily z hole mladoboleslavského kanonýra pokrýt.

Na konci 45. minuty už ale vyrovnáno bylo. Postaral se o to Kristers Zvagulis, který dokázal vytáhnout kotouč z nepřehledné situace na levém kruhu a poté jej poslal přímo do pravé šibenice. Lotyšský forvard tak oslavil svůj návrat na domácí led po zranění gólem. Přesně za 60 sekund ale nabuzenou střídačku domácích zchladil Michal Beneš, který od levé tyčky dopravil za Forstova záda kotouč poté, co boleslavský brankář vyrazil Pavelkovu střelu.

Bruslaři se pak před Tučkovu klec dostávali jen sporadicky, hosté totiž zkušeně bránili a většinu akcí zachytávali hned na modré čáře. Domácí to nakonec zkusili i bez brankáře, vytouženého vyrovnání se však nedočkali a s Hradcem Králové prohráli 2:3. V tuto chvíli jim ještě stále patří první příčka skupiny Západ, odpolední střetnutí druhých Českých Budějovic se třetím Libercem to ale s největší pravděpodobnostní změní.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský: Neprožíváme úplně nejlepší období. Samozřejmě jsme po tom začátku očekávali, že nějaké výkyvy přijdou. Pracujeme na tom. Mrzí nás ale, že nejsme za toho stavu 2:2 ten zápas alespoň zremizovat. Vedli jsme dneska 1:0, hned jsme dostali gól a pak nám odskočili. I tak jsme se ale dokázali dotáhnout a hned za minutu zase inkasujeme. To by se nám nemělo stávat. Na tom musíme zapracovat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.