Hlavní obsah

Jak se líčit po 50? Okoukejte to od Rachel Weisz a dalších VIP žen

Foto: Pascal Le Segretain, Gettyimages.com

Foto: Pascal Le Segretain, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Make-up nemá pleť totálně zakrývat – pokud se tedy nejedná o cílené kamuflování pupínku nebo začervenání. Především by měl povznést rysy v obličeji a vytáhnout barvu duhovky a rtů. Jak toho docílit, když máte zralejší pleť a je vám přes padesát?

Článek

Jestliže nemáte odvahu udělat to jako Pamela Anderson, která se nedávno ukázala na fashion weeku zcela bez líčidel, inspirujte se jinými slavnými ženami, které to s make-upem velmi dobře umí (nebo alespoň jejich vizážistky). Jak se líčit, když je vám 50+? Zaměřte se na produkty, které rozzáří pleť!

Sérum + krém jako podklad

Více než na líčidlech záleží, a nejen ve vyšším věku, na péči. Investujte do kvalitní kosmetiky, která dodá pleti hydrataci. Doporučujeme využívat síly céčka, protože to pomáhá pleti tvořit kolagen a také jí dodá sjednocenější tón. Kromě séra pod make-up vždy nanášejte krém, ideálně s faktorem proti UV záření. Díky mastnějšímu základu make-up hezky splyne s pletí a vytvoří šťavnatý efekt. Matné textury nedoporučujeme, opticky pleť „zestarší“, zalézají do vrásek a zbytečně je zvýrazňují.

Krémová tvářenka

Zkuste vyměnit pudrové textury za krémové a uvidíte ten rozdíl. Kupříkladu u tvářenek (ale pokud vám to jde lépe s pudrovými, klidně u nich zůstaňte). Existují různá multilíčidla, která využijete i na rty a oči. Některá jsou mastnější, některá mají sametový finiš – takže, zkoušejte, co bude sedět zrovna vám. Nicméně tyhle šikovné produkty umí divy, protože mají lesklý finiš a to se rovná omlazení! Jednoduše - hledejte produkty, u kterých bude napsáno „rozjasňující“.

Hnědé stíny + linka

Přesuneme se k očím. Tmavším stínem nebo tužkou vykreslete linku co nejblíže horním řasám – tím vám opticky zhoustnou. Věnujte čas také řasence, kterou zvolte objemovou a zároveň prodlužující, díky čemuž si opticky otevřete oko navzdory třeba padajícím víčkům.

Dolaďte obočí, jež musí být vyčesané směrem nahoru, a pomocí concealeru rozjasněte oční okolí. Tyto dva kroky opravdu nevynechávejte, protože si tím uděláte celkem jednoduše a levně liftingový efekt. A omlazující trik? Přidejte ofinu! Zakryje případné vrásky na čele a dodá vám francouzský šmrnc. Navíc je zase trendy, takže kdy si ji ostříhat než teď!

Načítám