InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raft tour na Krumlovském vodáckém maratonu vyhráli jihočeští hasiči

Vítězná posádka Raft tour - jihočeští hasiči.  , Autor: FB HZS

Vítězná posádka Raft tour - jihočeští hasiči.     Autor: FB HZS

ČESKOKRUMLOVSKO - Vltava na Krumlovsku ožila v sobotu 14. října 21. ročníkem Krumlovského vodáckého maratonu. Na start 36 kilometrového závodu z Vyššího Brodu do Českého Krumlova pro kajaky a kanoe nejrůznějších typů včetně mořských se postavilo přes 450 posádek. Z Rožmberku nad Vltavou do Krumlova pak byla vypsána 25 kilometrová trať pro rafty, paddleboardy a pramice a ostatní lodě. V tomto závodě nastoupilo přes 260 posádek. Závodníci se dělili do kategorií mužů, žen, juniorů, veteránů i posádek smíšených, navíc s početným mezinárodním zastoupením - ze Slovenska, Maďarska, Itálie, Německa, Holandska, Chorvatska, Slovinska, Bosny a Hercegoviny a dalších zemí. Tuto významnou událost pořádá spolek KVM Český Krumlov, generálním partnerem je Slavia pojišťovna.

 

Velkého úspěchu dosáhla posádka jihočeských hasičů ve složení Jiří Stropek, Daniel Šutta, Jiří Kostka a Milan Čada. Tým Hasiči Český Krumlov zvítězil mezi 44 posádkami kategorie Raft tour, v zádech měli maďarskou posádku a třetí skončili Hasiči I z Jihlavy. Čas vítězů byl 2:24,33,09 hodiny. 

Absolutně nejrychlejší na trati z Rožmberku do Krumlova byl Samuel Peška z KVS Praha teamu na paddleboardu, který dorazil do cíle v čase 1:57,53,55. 

Krumlovský starosta v posádce

Kategorii C5 - C9 vyhrála posádka SK VS České Budějovice ve složení Zdeněk Boček, Jitka Pospíšilová, Zdeňka Fingrová, Jan Pešta, Lukáš Tomek, Ludvík Medřický a Jiří Páša. Závod v kategorii mužů P5 opanoval WC servis team - František Kysela, Martin Procházka, Jiří Irain, Petra Hejzlerová a Luděk Lerner. V této kategorii startovalo 14 posádek a na dvanáctém místě dojela do cíle posádka města Český Krumlov ve složení starosta Alexandr Nogrády, Jan Šítal, Filip Putschögl, Matyáš Krbec a Karel Bohdal. Startoval i Českokrumlovský rozvojový fond, který skončil poslední. 

Ženskou kategorii P5 vyhrály Plzeňské dračice, ženských posádek nastoupilo osm. Na paddleboardech se na trať vydalo 39 mužů a mezi nimi byl nejrychlejší právě Samuel Peška z KVS Praha. Juniorskou paddleboardovou kategorii vyhrál Vojtěch Seidenglanz z BudeSPORTu. Mezi 51 ženami byla nejrychlejší Katarzyna Zarembik z Polska. Nastoupilo i 60 veteránů na paddleboardech a zde byl vítězem Američan Daniel Novak. V paddleboardech Mega vyhrála maďarská posádka Szabolos Nagy, Szabolos Fodor, Attila Hubik a Péter Saigeti. Startovalo deset posádek. 

Kategorie Rafty 4/6 měla 14 účastníků a zvítězil tým z Bosny a Hercegoviny ve složení Dragon Babic, Dejan Markovic, Igor Studen a Igor Kuzmanovic. 

Kanoe a kajaky jely z Vyššího Brodu

Nejrychlejší na 36 kilometrové trati z Vyššího Brodu byli němečtí kanoisté Nico Paufler a Niklas Heuser v čase 2:03,14,08 hodiny, vítězové kategorie K2M. 

Kategorii C3/C4 (12 účastníků) vyhrála posádka Czech Canoe teamu Daniel Suchánek, Antonín Haleš, Vladimír Slanina a Filip Jelínek. Mezi 16 závodníky v C2 mixech zvítězili Kristina Novosadová a Petr Šmakal také z Czech Canoe teamu. Mužskou kategorii C1 opanoval Matouš Beier z Czech Canoe teamu, porazil 17 soupeřů. Nejlepším juniorem byl Janko Prasečki z Chorvatska, juniorů startovalo devět. 

Mezi mužskými dvoučlennými posádkami C2 byli nejrychlejší Italové Francesco Baldan a Babato Diego Efrem. Posádek bylo šest, veteránů nastoupilo třináct a vyhráli Miroslav Herzan a Martin Hřivna z KK Olomouc. C2 tour měla 35 účastníků a zvítězili v ní Jan Šantora a Jiří Irain z klubu Viking Mladá Boleslav. 

Kategorii K1 mužů v poli 68 závodníků opanoval Tomáš Pavlík z USK Praha. Juniorů bylo 34 a nejrychleji jel Tjaš Til Kupsch ze Slovinska. Nejlepším veteránem byl Marian Lachkovic ze Slovenska. Na start se postavilo i 61 mořských kajaků a tady byl vítězem Čech Karel Slepica z Kick The Wawes teamu. Soutěž K1 žen vyhrála Klára Vaňková z Czech Canoe teamu, žen závodilo 21. Nejrychlejší juniorkou byla Anna Retková rovněž z Czech Canoe teamu. 

Kategorii K2 mužů vyhráli Němci Nico Paufler a Niklas Heuser, ženskou kategorii K2, kde nastoupilo 15 dvojic, opanovaly Eef Meuwissen-Haaze a Kitty Schiphorst - Preuper z Holandska. Mixů K2 jelo 35 a vítězství vybojovali Anežka Paloudová a Josef Dostál z SK Vltava Český Krumlov. 

Na pískovně závodily na kanoích, kajacích, raftech a paddleboardech děti na jedenáctikilometrové trati Žákovského maratonu. Zde zaznamenala úspěch domácí Natálie Novotná z SK Vltava Český Krumlov, která vyhrála kateorii K1U15. Nechala za sebou dvanáct soupeřů. I dětská soutěž měla přes 80 účastníků. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace