Evžen byl do Hany kdysi po uši zamilovaný. Oženil se s ní a za peníze, jež si vydělal jako úspěšný fotbalista, koupil penzion ve Špindlu, který pak společně provozovali. On se o něj staral jako správce, ona zajišťovala to ostatní. Šmýdovým se ale vztah po několika letech rozpadl a Evžen přišel nejen o milovanou ženu, ale i o majetek a střechu nad hlavou. Své zklamání začal utápět v alkoholu a Hanu vinil ze všeho zlého, co jej v životě potkalo.

Zdroj: Youtube

Není divu, že o okolnostech krachu svého manželství Evžen doposud příliš nemluvil. Za minulostí prostě udělal tlustou čáru. Díky nemanželské dceři Adrianě (Šárka Krausová), o níž neměl tušení, dokud si ho jako již dospělá sama nenašla, se mu podařilo začít znovu. Adriana a Peškovi (Rudolf Hrušínský a Dana Syslová) mu pomohli skoncovat se závislostí na alkoholu, dali mu nový impuls do života i vědomí, že na světě není sám, že má kolem sebe lidi, kterým na něm záleží.

Začal věřit na lásku

Po čase Evžen poznal i Blanku (Linda Rybová). Znovu se zamiloval a začal věřit také na lásku. Do této situace vstupují stíny minulosti v podobě Evženovy bývalé ženy Hany. Neviděl ji spoustu let, nic o ní vlastně neví. Nyní se ukáže, že ona ho tak úplně ze zřetele neztratila. Dobře ví, kde ho hledat, což je už samo o sobě podezřelé. Navíc ho nevyhledá jen tak. Má k tomu svůj důvod, který ale hned neprozradí. V každém případě jde o okolnost, která může Evžena i Blanku pěkně rozhodit a způsobit mnohé problémy, což mají fanoušci seriálu rádi.

Snad vezmou diváci Hanu na milost

Co vás přesvědčilo, že jste přijala roli Hany v Ulici? A co je pro vás při výběru role podstatné?

Přesvědčila mě role sama. Je to pro mě úkol, který jsem ještě nikdy neměla možnost realizovat, jinými slovy takovou postavu jsem ještě nehrála, což je pro mě výzva, abych se s tím nějak poprala. A podstatní při výběru jsou pro mě většinou lidé, se kterými budu spolupracovat. Vzhledem k svému věku už nechci trávit čas s nikým, kdo by mi nebyl milý. Což ovšem neznamená, že bych se ráda nepoznávala s novými lidmi, to určitě vždycky vítám, ale na Nově jsem strávila spoustu let, takže tam znám opravdu hodně dobrých lidí, a s některými z nich se teď potkávám i v Ulici.

Totéž platí i o hercích: s většinou z nich se znám už dlouho. Například s těmi, s nimiž bude moje postava nejvíce ve styku. S Lindou Rybovou, Martinem Fingerem a Vasilem Fridrichem se známe opravdu dobře. S Vasilem se potkáváme v rádiu, kde děláme s Terezkou Kostkovou Blízká setkání, s Martinem Fingerem hraje můj bratr v Činoherním klubu a s Lindou Rybovou jsme byly spolužačky – ona je samozřejmě mladší, ale už na škole jsme se potkávaly.

Jaká je Hana?

Je to Evženova bývalá manželka, už se o ní v seriálu několikrát mluvilo, a to ne úplně nejlépe. Takže když se konečně objeví, nemá vůbec pozitivní pozici. Přichází se špatnou pověstí ženy, která Evžena při rozvodu oškubala úplně o všechno. Jenomže teď se dozvíme nějaké další skutečnosti, takže místo prvoplánové vypočítavé mrchy se pokusíme představit divákovi ženu, kterou by mohl pochopit a „vzít na milost“.

Máte s Hanou nějakou společnou vlastnost?

Herec, který hraje jakoukoli postavu, má s tou figurou vždycky něco společného. I kdyby to bylo sebevíce skryto, vždycky to nakonec vyplave na povrch. S Hanou se zatím seznamuju poměrně krátce, takže vám ještě nemohu říct konkrétní věci, ale určitě se něco objeví. Zatím si o ní myslím, že určitě není charakterově tak špatná, jak vypadá její pověst, ale co bude dál, to se ještě uvidí.

Zdroj: časopis TV Magazín, TV Nova

Související články