Hloubkové čištění

Zatímco jsem během léta měla hřívu radost pohledět, s nástupem chladnějších dnů už to taková sláva není. Vlasy mi znatelně víc padají, nejsou tak lesklé a často si všímám i většího množství roztřepených konečků. „Všem doporučuji jednou za čas profesionální čištění vlasů - právě na podzim je to nejlepší období. Z vlasů dostaneme nánosy solí, stylingu, krémů, zkrátka všeho, co by na vlasech zůstávat nemělo. Čištění vlasy také vyživuje, hydratuje a vrací jim jejich přirozenost,“ říká zkušený kadeřník Honza Kořínek. „Jedná se o technologii zahřívání určité formy vitaminu C a díky tomu vlasy nejsou nijak chemicky zatěžovány,“ doplňuje.

Zdroj: Youtube

Kopřivy s octem

I když na podzim nejsou moje vlasy úplně v kondici, líbí se mi, že je to skvělé období pro to pravé vlasové hýčkání. Večer se mnohem rychleji stmívá, je chladněji a počasí úplně vybízí k tomu dopřát si na péči o kadeře mnohem víc času. Takže kromě běžné péče v podobě šamponu a kondicionéru si dávám aspoň jednou týdně pečující masku, teď volím nejčastěji nějakou hydratační. Nedostatek lesku řeším kopřivo-octovým oplachem - funguje neskutečně! Fakt to zkuste - nic to nestojí a efekt je super. Uděláte si kopřivový odvar (stačí zalít hrst čerstvých kopřiv horkou vodou, nechat je 10 minut louhovat a 20 minut výluh chladnout) a po vymytí kondicionéru vlasy ještě přelít kopřivovým oplachem s trochou octu (klidně i jablečného) - pak už vlasy znovu neumývejte. Lesk jako blesk a nebojte, kopřivy ani ocet z vlasů cítit nebudou - po pár minutách jejich odér vyvane. 

Nová ofina, nový přeliv

Podle kadeřníka Honzy Kořínka je na podzim další skvělou volbou přeliv. „Vlasy vám krásně zacelí, vyživí, uzavře a po jeho aplikaci budou hedvábnější, lesklejší, hladší. Mám zkušenost, že suché a krepaté vlasy jsou po přelivu jemnější a poddajnější. Zároveň je to fajn varianta, protože protože se nejedná - alespoň v případě produktů, které používám já, o oxidační barvu. Tudíž nedochází k dalšímu zatížení vlasů,“ říká kadeřník a dodává, že po létě často také přichází období většího stříhání. „Ženy se chtějí zbavit roztřepených konečků a s nástupem podzimu často touží po změně - chtějí třeba ztmavit svůj odstín nebo střihnout ofinu v různých podobách,“ uzavírá vlasový odborník. Takže proč nezkusit na podzim něco nového? I jen ‚obyčejná‘ ofina může váš look úplně změnit a dodat vám novou energii.

Zdroj: iGlanc.cz, kadeřník Honza Kořínek

Související články