Dnes v Ulici: Zatímco napětí u Karly a Kryštofa polevuje, Duškovy svaly jsou ztuhlé, že je ani ruce zkušené Ivy nerozmasírují

Dnes v Ulici: Zatímco napětí u Karly a Kryštofa polevuje, Duškovy svaly jsou ztuhlé, že je ani ruce zkušené Ivy nerozmasírují
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud si Iva myslela, že se její kratičký románek s Duškem rozplyne jako pára nad polévkou v bistru, kde aktuálně pracuje, tak to se přepočítala. Už jen ze zaťatých Robertových svalů lze vyčíst, že to mezi nimi už nikdy nebude jako dřív. Stejně jako u Karly a Máry, u nichž ale napětí naopak povoluje.

Poslední, kdo řeší rozvod Marečků, je chudák Vojta

O tom, že rozvod neznamená, že budete se svým expartnerem na nože do konce svých dní, svědčí příklad Karly a Kryštofa. Ti si k sobě opět hledají cestu, a to diplomatickou cestu. Pořád jsou rodiči dvou úžasných kluků a naštěstí to chápe i Kryštof. Ten se o Karlu během její nemoci vzorně stará. Přitom možná dává Vojtovi falešné naděje, že to u nich bude stejné jako kdysi. Ovšem i Vojta, který nadále doufá, tuší, že tomu tak nebude, a rovnou si to jde vyříkat s možnou příčinou krachu manželství jeho rodičů, tedy s Monikou. Ta k tomuto podezření sice přišla jako slepý k houslím, ale protože šíří osvětu a pomáhá chudým dětem v Africe, má i pro Vojtu ve svém srdci pochopení. Ten od ní však nic víc, než vysvětlení, jak to zrovna s jeho tátou má, nechce. Monika však chápe, kam vedou Vojtovy nejisté otázky, a rovnou se svěřuje Márovi. 

Vojta zjišťuje, jak to je, když se dva líbají

A ačkoliv vztah mámy a táty vidí bledě, potřebuje Vojta ještě nějaké ujištění. Proto se ptá rovnou Karly, jak vážné to je mezi dvěmi lidmi, kteří se líbají. Vysvětlení pro jeho otázky přichází vzápětí. Kryštof se Karle přiznává, že ho Vojta musel vidět na ulici s Monikou. No aby ne, když se ti dva vůbec nehodlají schovávat a vášnivě se líbají přímo pod Vojtovými okny. A ačkoliv Mára předchozí počínání nedomýšlel, teď to na něj doléhá. Třeba se začne chovat o něco více zodpovědně. A Monika? Nebude ona tím, kdo nakonec couvne? Není Vojtův nešťastný a zmatený pohled stejně nervy drásající jako pohled na hladovějící děti v Africe? 

Na nervy bude brzy Iva

Ačkoliv se Iva nakonec zachovala správně, svou provinilost ze sebe ne a ne dostat. Podobně to má také Dušek, ale tomu spíše záleží na tom, aby dál mohl s Ivou kamarádit. Třeba by si časem opravdu dala říct. A proto k ní dál chodí na masáže, protože ty jsou jedinou příležitostí, jak si užít její doteky na svém holém těle. Trošku zvrácené? Možná! O to zvrácenější však bude, když se o jejich aférce dozví Žofka. Nebo se to dříve dovtípí Vítek? Ať už tak, nebo tak, má Iva nervy na pochodu.

Ale co ji pálí? Špatné svědomí, nebo zoufalost nad tím, že nic neproběhlo? Nemá snad i ona právo na nějakou vášeň, kterou jí doposud zprostředkovávala jen červená knihovna? A pomohou Ivě rady, které jí dává zkušená Jitka? Ta zažila nevěru z opačné strany, a i proto by Vítkovi podobný zážitek nepřála. Zároveň z ženské stránky Ivu chápe. Duškovi by horko těžko odolávala i ona. 

Zdroj článku:
  • Autorský text