Molano vyhrál 5. etapu Tour of Guangxi 2023 ve spurtu pelotonu

nabor

Juan Sebastián Molano využil pozdního nástupu a vyhrál pátou etapu Tour of Guangxi ve spurtu pelotonu před Olavem Kooijem a Tobiasem Andresenem. Vader si udržel červený trikot vedoucího jezdce.

Pátá etapa závodu Tour of Guangxi 2023 z Liuzhou do Guilinu, která měřila 209,6 km, byla vhodná pro sprintery, i když tři kategorizovaná stoupání dávala úniku šanci udržet se před pelotonem.

Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck), který se snažil vrátit do čela závodu poté, co předchozí den přišel o červený trikot, se připojil k Ryanu Mullenovi, Frederiku Wandahlovi (Bora-Hansgrohe) a Juliusi van den Bergovi (EF Education-EasyPost) v úniku čtyř mužů. Tito uprchlíci si vytvořili maximálně pětiminutový náskok.

V závěrečných stoupáních si kvarteto udrželo více než tři minuty, což Wandahlovi umožnilo pojistit si horskou klasifikaci. Motivovaný peloton vedený týmy UAE Team Emirates a Lotto-Dstny však zvýšil tempo a na závěrečných 7 km únik smetl. Došlo tak na závěrečný spurt.

Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates) se v závěru pokusil vyhrát hromadný spurt a to se mu i povedlo. Molano se zkušeně protáhl podél bariér a připsal si páté vítězství v roce 2023. Předstihl Olava Kooije (Jumbo-Visma) a Tobiase Andresena (DSM-Firmenich).

Díky dřívějším sprinterským bodům se lídr závodu Milan Vader (Jumbo-Visma) udržel šest sekund před Rémym Rochasem (Cofidis) a na dosah celkového vítězství.

Ilustrační foto: Getty Imagaes