Další možná varianta pro národní tým? Povýšení Chytrého a přizvání Beránka, který asistoval již Brücknerovi

Další možná varianta pro národní tým? Povýšení Chytrého a přizvání Beránka, který asistoval již Brücknerovi

Protože si česká reprezentace díky vývoji ve skupině drží stále velkou šanci na postup na závěrečný turnaj, jen výsledky nejsou tím, co by mohlo ukončit pětileté působení Jaroslava Šilhavého.

O osudu Šilhavého se rozhodne do čtyřiadvaceti hodin. Na jednání jsou přizváni i Brabec se Šmicerem

Jednašedesátiletý stratég může na nejsledovanějším trenérském křesle v zemi doplatit na své mediální výstupy a tiskové konference, v nichž působil zlomeně a rezignovaně a hlavně nedokázal vysvětlit příčinu neúspěchů.

"Musím se ale přiznat, že i mě samotného zarazilo Jardovo poslední interview, v němž jsem na něm cítil velkou rezignaci. Ovšem není to jen o něm, nýbrž i o celém týmu," uvedl v interview pro eFotbal.cz František Straka.

Jednašedesátiletý kouč, který na minulém Euru překvapivě dovedl tým do čtvrtfinále, má smlouvu do konce této kvalifikace. V případě postupu do Německa by se Šilhavému kontrakt automaticky prodloužil i na šampionát.

Rozhodne se v úterý, s tím, že tisková konference po zasedání mimořádného Výkonného výboru je naplánována na 14:00. K jednání byli přizváni jak technický ředitel FAČR Erich Brabec, tak Vladimír Šmicer, který je předsedou Sportovní rady FAČR, kde se radí například s Tomášem Rosickým či Zdeňkem Grygerou.

Byť v posledních dnech a hodinách padala jména jako Jindřich Trpišovský, Ivan Hašek, který je favoritem pro Jana Kollera, nebo Jaroslav Plašil, jenž rozjel svou trenérskou kariéru v Girondins Bordeaux, podle informací inFotbal.cz měla být ve hře ještě jedna překvapivá varianta.

JARDŮV POSLEDNÍ ROZHOVOR MĚ ZARAZIL. CÍTIL JSEM Z NĚJ VELKOU REZIGNACI, ŘÍKÁ STRAKA O ŠILHAVÉM

V průběhu víkendu se měli Petr Fousek a spol. zabývat možností, že by se mohl reprezentace ujmout dosavadní asistent Jaroslava Šilhavého Jiří Chytrý.

Ten by vytvořil nový tandem s nynějším šéftrenérem reprezentačních úseků Miroslavem Beránkem, jenž působil před příchodem na Strahov u mládeže Slavie a v národním mužstvu asistentsky zažil i báječnou éru Karla Brücknera.

V zákulisí se ostatně traduje, že národní mužstvo stejně z velké části trénuje právě Chytrý, jenž v minulosti prošel strukturami Dukly i Slavie a Šilhavý to zaštiťuje jen svým větším jménem. V rámci televizních debat a hodnocení výkonů navíc působí mnohem přesvědčivěji.

Pokud by došlo na tento scénář, znamenalo by to, že by šlo v realizačním týmu jen o dílčí úpravu a k žádnému velkému třesku by nedošlo.

Zatím je jisté pouze jedno - kvalifikace se dojíždí 17., respektive 20. listopadu, kdy proběhnou střety v Polsku a s Moldavskem.

© SK Slavia Praha