Chrudimské noviny Kamenosochání ve škrovádských skalách popáté naposled?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kamenosochání ve škrovádských skalách popáté naposled?

Slatiňany/Škrovád – Nepropásněte možná poslední příležitost vytvořit si pod dohledem zkušených lektorů své vlastní sochařské dílo v malebném prostředí škrovádských skal. Přijďte načerpat atmosféru místa, odkud se těžil pískovec pro nejvýznamnější sochařská díla v okolí Chrudimi, včetně Sloupu proměnění Páně na Resselově náměstí. Podporovateli akce jsou Okrašlovací spolek Škrovád, Galerie Art Chrudim a město Slatiňany.

Letos budou hlavním tématem pítka.  Foto: Chrudimské noviny

K dispozici se svými radami bude nadšencům každého věku Jaroslav Koreček, zakladatel Okrašlovacího spolku Škrovád, který vznikl pro zachování povědomí o zajímavé kamenosochařské tradici ve Škrovádě, letošní už páté Kamenosochání je toho součástí.

Historií škrovádského lomu, který je součástí historie Slatiňan, a okolnostmi vzniku Kamenosochání jsme se zabývali před rokem v revue s Janem Pospíšilem, akademickým sochařem, pedagogem a ředitelem sochařského sympozia  v Hořicích, který bude také na letošní jubilejní, a možná i poslední akci tohoto druhu, přítomen, aby poskytl všem zájemcům o sochařinu cenné informace, protože začít se dá v každém věku.

Proto neváhejte a přijďte v sobotu 21. října ke skále u Baru Kůlna. Od 10 hodin se bude konat workshop zaměřený na ptačí pítka, ale fantazii se meze nekladou.

Petra Vintrlíková

Reklama