Česko zažilo nejstudenější noc letošního podzimu, na Kvildě meteorologové naměřili minus deset stupňů

Noc na středu byla zatím nejstudenější z letošního podzimu. Noční teploty se pohybovaly většinou mezi plus dvěma až minus dvěma stupni Celsia na většině území Česka.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šumava

Na některých místech teploty klesaly hluboko pod nulu, například stanice Kvilda-Perla na Šumavě naměřila minus deset stupňů Celsia. (ilustrační foto) | Foto: Jan Markup | Zdroj: Český rozhlas

Na některých místech teploty klesaly hluboko pod nulu, například stanice Kvilda-Perla naměřila minus deset stupňů Celsia. Na facebooku o tom informoval Český hydrometeorologický ústav.

Noční teploty se pohybovaly většinou mezi plus dvěma až minus dvěma stupni Celsia. Například v Rýmařově ale byly minus čtyři stupně, ve velkém Chvojnu dokonce minus šest stupňů.

Ještě nižší byly teploty na horách v mrazových lokalitách, kam patří právě i Kvilda-Perla.

Česko zasáhnou v příštích dnech přízemní mrazy, podle odborníků mohou poškodit zeleninu

Číst článek

V dalších dnech by se mělo oteplit. V noci na čtvrtek sice ještě mohou teploty při déletrvající zmenšené oblačnosti klesnout k nule, v dalších dnech ale již mrznout nemá. Naopak i noční teploty mohou stoupat nad deset stupňů Celsia. Ve středu ráno také skončila výstraha před mrazem ve vegetačním období, která platila od pondělí.

„Dnes bude po rozpuštění místních ranních a dopoledních mlh převažovat slunečné počasí, odpoledne a večer s pozvolna přibývající frontální oblačností od jihozápadu,“ uvedli meteorologové. Teploty ve středu odpoledne vystoupají na deset až 14 stupňů Celsia.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme