Dnes Neděle - skorojasno 11°C
Zítra Pondělí - polojasno 11°C
Neděle 19. 5. 2024
Svátek má Ivo
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 14 chystá rozpočet na příští rok. Investovat bude do škol i domova pro seniory
Rozestavěná základní škola na Jahodnici. Foto: MČ Praha 14

Praha 14 chystá rozpočet na příští rok. Investovat bude do škol i domova pro seniory

Příprava rozpočtu Prahy 14 na příští rok je v plném proudu. Prvotní návrhy ze strany jednotlivých odborů byly odevzdány během léta a nyní probíhá jejich posuzování a úpravy. Informovala o tom místostarostka čtrnácté městské části Mária Ševčíková (ANO), která má na starosti investice, rozpočet a získávání financí z dotačních zdrojů.  

„Tvorba rozpočtu je složitý proces, do kterého vstupuje celá řada faktorů. Konzultační schůzky, respektive celkovou přípravu návrhu rozpočtu městské části má na starosti Odbor řízení ekonomiky a školství ÚMČ Praha 14,“ popsala. 

Jaké budou největší investice Prahy 14 v roce 2024? „Opět je předpoklad významných investic do rekonstrukcí školních budov. Pokračovat bude rekonstrukce Domova pro seniory v ulici Bojčenkova na Černém Mostě, výstavba Polyfunkčního domu na Černém Moste či výstavba nové školy na Jahodnici v Baštýřská,“ vyjmenovala místostarostka. 

Schvalování rozpočtů městských částí je odvislé od termínu schválení rozpočtu hlavního města Prahy. V tuto chvíli není jasné, kdy k tomu pražské zastupitelstvo přistoupí. Rozpočet na letošní rok schválili v polovině loňského prosince. 

„Nevíme tedy, zda zastupitelstvo Prahy 14 stihne rozpočet městské části schválit ještě letos, nebo až příští rok v březnu. Pokud v prosinci rozpočet projednávat nebude, minimálně první tři měsíce roku 2024 budeme fungovat v rozpočtovém provizoriu, což ovšem není u městských částí nic neobvyklého. Jedná se o častou situaci, s níž jsou radnice zvyklé pracovat a připravit se na ni,“ dodala Mária Ševčíková.


Autor: puc

Na obchodní dům Máj dělníci instalují druhého motýla od Černého

Dnes v 11:53

Na obchodní dům Máj na Národní třídě v neděli dělníci instalují druhého několikametrového motýla od výtvarníka Davida Černého s trupem napodobujícím stíhačku spitfire. První motýl byl na fasádu Máje připevněn v sobotu, druhý byl v neděli před 10:30 zatím stále na zemi. S jeho instalací se čeká na...

V Lipencích hořela garáž

Dnes v 10:29

Profesionální hasiči z Radotína a dobrovolní hasiči z Lipencí zasahovali v pátek 17. května od 19:30 hodin v ulici Obilní v Praze-Lipencích u požáru garáže. Informoval o tom mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Očkování zvířat osob bez domova

Včera v 15:07

V areálu noclehárny Michle proběhne 22. května od 9 do 11:30 hodin již tradiční očkování zvířat osob bez domova.

Praha 4 hledá členy do komise pro Eurovolby

17. května 2024 ve 14:47

Praha 4 uvítá na doplnění komisí pro Eurovolby 2024 nové zájemce o členství. Vhodné je i pro studenty 18+ a zdatnější seniory. Bydliště na Praze 4 není podmínkou.

Praha 13: Pomozte zajistit hladký průběh voleb

17. května 2024 v 10:46

Ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu. Volební komise, které zajišťují průběh hlasování a následné sčítání hlasů, nejsou dosud plně obsazeny.

Hasiči zasahovali u převráceného návěsu

16. května 2024 ve 21:55

Ve čtvrtek 16. května od 18:45 hodin zasahovali hasiči ze dvou stanic v ulici Českobrodská v Praze 10. Převrátil se tam plně naložený návěs. Hasiči museli vyložit náklad před jeho vyproštěním.

Další články
Nahoru