InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Všeználek

    Čtvrtek 2.5 10:00 - Knihovna, Písek

    Veselé pásmo říkanek, básniček, písniček a tvořivého hraní.

  • Hrátky v knihovně

    Čtvrtek 2.5 9:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Co dělat při apokalypse světa. I o tom bude řeč na konferenci Vize Česka

TÁBOR – Ve čtvrtek 19. října si může každý za 50 korunové vstupné poslechnout v kině Svět osobnosti, s jakými se jinak těžko potká. Organizátoři konference Vize Česka si považují, že přijedou do Tábora. Na výběr je pestrá paleta témat. Zhruba hodinové cykly startují v 9 a končí v 17 hodin přednáškou specialisty na přežití Amara Ibrahima na téma Co dělat, když nastane apokalypsa.

Jako první bude od 9 hodin geolog a klimatolog Václav Cílek rozebírat fenomén oteplování planety. V 10 pak spisovatel Jiří Padevět nabídne úvahu, kdo jsou hrdinové a kdo zrádci. V 11 hodin sociální geograf Václav Drbohlav rozebere příčiny i důsledky migrace. V poledne začne přednáška kvantového fyzika Jana Raka a v půl druhé dojde řada na medicínské téma – rezistenci bakterií vůči antibiotikům. Na třetí odpoledne přijede sexuoložka Hana Fifková s tématem rodové identity. A poté bude další lékař Pavel Hroboň od čtyř mluvit o ohrožení sociálního státu. Rady pro přežití při apokalypse čtvrteční program uzavřou.

V pátek konference pokračuje v divadle a je určena studentům. Budou moci diskutovat s miliardářem Pavlem Bouškou, překladatelem a bývalým politikem Michaelem Žantovským, šéfredaktorem Respektu Erikem Taberym, také s leteckým akrobatem Martinem Šonkou nebo výtvarníkem Davidem Černým, který proslul jako tvůrce různých kontroverzních a provokativních plastik.

S myšlenkou na pořádání debat o aktuálních společenských problémech přišel před třemi lety bývalý táborský místostarosta z 90. let Jiří Návara. Získal pro nápad partnery včetně města, kraje nebo táborského Gymnázia Pierra de Coubertina.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace