Na 20. plesu pro handicapované v Kolíně se skvěle bavily stovky lidí. Hvězdou večera byla zpěvačka Monika Absolonová

18. říjen 2023 16:40

Hudba, tanec, tombola a dobrá nálada, to všechno bylo na 20. ročníku plesu pro osoby se zdravotním postižením. Konal se v Kolíně a přijeli na něj zástupci z více než 30 domovů z celé republiky. Jeden z prvních letošním plesů si nenechala ujít ani reportérka Věra Hájková.

„Moc se tady bavíme. A budeme tančit. Musíme to tady do pořádně rozjet, protože mám nový šaty. Jsem za toto moc ráda,“ říká natěšená účastnice plesu, která přijela z Kladna.

Jolana Pařízková dorazila s klienty z Domova na Hrádku. Jaké byly přípravy? „Přípravy byly veliké. Klienti se každý rok moc těší. Nakupovalo se oblečení, malovali se, opravdu byla velká příprava. Rádi tady potkávají své kamarády, protože už tady navázali přátelství a našli spřízněné duše.“

Hvězdou odpoledne byla zpěvačka Monika Absolonová, kterou účastníci přivítali bouřlivým potleskem. „Přijela jsem za vámi s nebývalou ochotou. Tak jdeme na to,“ rozjíždí zpěvačka veselou zábavu známou písničkou.

Dříve ve sportovním, teď v obleku

Ředitelka Domova na Hrádku Jana Pilná začala ples pro handicapované organizovat před dvaceti lety. Jak se za tu dobu proměnil?

„Když jsme začínali, tak chodili klienti v polokeckách a sportovním oblečení. A my jsme nasadili laťku tak vysoko, že ti kluci a chlapi začali nosit motýly, kravaty a saka. Opravdu už je to posunuté úplně někde a já mám z toho obrovskou radost.“

Podle ředitelů domovů, kteří sem se svými klienty dorazili, je tento ples vůbec jednou z nejoblíbenějších akcí během celého roku.

20. ročník plesu pro handicapované v Kolíně

Český rozhlas Region – Milujeme střední Čechy

autoři: Věra Hájková , jnm | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio