Bouzková se Siniakovou jsou velkými favoritkami na zisk čínské trofeje

Přidat na Seznam.cz

Už je to ohraná písnička, ale stále se velmi dobře poslouchá. České tenistky týden co týden dokazují své kvality. Jednou je úspěšná ta, příště zase jiná. V tomto týdnu se např. daří Marii Bouzkové, která se na turnaji v čínském Nan-čchangu dostala do čtvrtfinále. S Ruskou Aminou Anšbovou se sice v prvním setu zapotila (7:5), ale ve druhé sadě už rodačka z Praze potvrdila roli favoritky a soupeřku vyprovodila z kurtu kanárem (6:0).

Bouzková zůstala v turnaji jako nejvýše nasazená. Sice do čínského klání vstupovala jako „trojka“, ale nejvýše dvě nasazené (Haddad Maiová a Linetteová) už jsou ze hry venku. Čtvrtfinálovou soupeřkou Bouzkové bude Camila Osoriová z Kolumbie.

V Nan-čchangu ale má český tenis ještě jedno silné želízko. O postup mezi nejlepší osmičku bude bojovat Kateřina Siniaková, která si v neděli zahrála finále v Hongkongu. Bude však muset porazit Francouzku ruského původu Varvaru Grachevovou.

Pro Kateřinu Siniakovou je tento turnaj kvalitní přípravou před blížícím se Turnajem mistryň (začíná 29. října), kde se spolu s Barborou Krejčíkovou podruhé v kariéře pokusí ukořistit tuto prestižní trofej. Poté bude následovat další velmi významná tenisová akce – finále Fed cupu. I v tomto případě budou čeští fanoušci věřit, že duo Krejčíková – Siniaková přispěje k úspěchu.

Zdroj: redakce, wtatennis.com