Na jaře Moru opouštěl, teď je po pár měsících zpátky. Útočník Jan Káňa je znovu hráčem Olomouce

19. říjen 2023 10:24

Hokejový útočník Jan Káňa se po nevydařeném krátkém angažmá ve Vítkovicích vrací zpátky do Olomouce. Hanácký celek o tom informoval na svých webových stránkách.

Když v květnu po šestiletelém působení Olomouc opouštěl, těšil se novou výzvu v týmu s vysokými ambicemi. Jenže z vítkovického angažmá se pro Jana Káňu stala jen kraťoučká epizoda.

V extralize nastoupil za ostravské mužstvo jen k sedmi zápasům, v nichž si nepřipsal ani jeden bod. Když pak Vítkovice posílil Patrik Zdráhal, pro Káňu by v prvních dvou útocích nezbylo místo.

A tak došlo, jak ve středu infomovaly Vítkovice na svém webu, ke vzájemné dohodě o předčasném ukončení smlouvy. „Bohužel i to k hokeji patří. Honzovi to u nás úplně nesedlo. Jeho herní vytížení nebylo takové, jaké bychom si my i on představovali,“ okomentoval sportovní ředitel klubu Roman Šimíček.

Hned den poté už je Káňa opět Kohoutem. Předchozí tři ročníky pro něj byly velmi vydařené, zvlášť 2021/22, kdy po boku Davida Krejčího posbíral 41 bodů (15+26). V minulé sezoně zaznamenal 32 bodů (12+20).

„Přichází k nám hráč, u kterého velmi dobře víme, co očekávat. Věříme, že Honza ve známém prostředí naváže na své výkony z předešlých sezón a pomůže nám s produktivitou, která nás aktuálně nejvíce trápí,“ řekl na webu Mory k návratu zkušeného útočníka jednatel olomouckého klubu a hlavní trenér Jan Tomajko.

Mora je aktuálně v ofenzívě žalostná. V 11 zápasech dala jen 20 gólů, stejně špatně na tom je už jenom Plzeň, ta má ale navíc zápas k dobru. A přesilovky? Hanáky mají děsivé využití 2,56 %. Z 39 přesilových her dali jen jednu branku.

Jednání byla velmi rychlá a těší mě, že se naše cesty opět spojily.
Jan Káňa

Káňa by s hrozivými čísly měl pomoct hnout. „Jsem rád, že se vracím zpět do Olomouce. Jednání byla velmi rychlá a těší mě, že se naše cesty opět spojily. Doufám, že co nejdříve naskočím do zápasu v červenobílém dresu,“ hlásí Jan Káňa.

Nejbližší utkání hrají olomoučtí hokejisté v pátek na svém ledě proti poslední Mladé Boleslavi. Bude už Káňa připraven ke hře?

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Jiří Kořínek , dja
Spustit audio