Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

ZÁZNAM: Slavnostní ceremoniál předávání stipendií studentům organizace ROMEA

20. října 2023
Čtení na 1 minutu
V pátek 20. října se na Staroměstské radnici v Praze uskutečnil od 11 hodin slavnostní ceremoniál předávání stipendijních certifikátů 80 romským studentům středních a vysokých škol, kteří byli vybráni ze 180 přihlášených do stipendijního programu organizace ROMEA. Tuto akci, která se konala pod záštitou pražského radního pro školství, sport a volný čas Antonína Klecandy, bylo možné sledovat v přímém přenosu na ROMEA TV.

Titulní fotografie k článku: Slavnostní předávání stipendií v roce 2022 (FOTO: Anna Boháčová)

Stipendijní program organizace ROMEA je postaven na komplexní podpoře a komplexním hodnocení přihlášek studentů. Mezi stipendisty tak můžeme najít studenty medicíny, práva, ekonomie, pedagogiky, architektury, historie nebo třeba informatiky. „Letos přišlo obrovské množství přihlášek, což vnímám jako pozitivní zprávu, neboť to dokazuje, že se počet romských studentů kontinuálně zvyšuje. Z celkového počtu 180 žádostí musela výběrová komise vybrat pouze 80 z nich. Rádi bychom podpořili všechny, ale bohužel rozpočet tohoto projektu to nedovoluje,“ řekl Štefan Balog, manažer stipendijního programu organizace ROMEA.

Večer po ceremoniálu proběhne koncert studentů, který bude jakýmsi poděkováním podporovatelům programu a ti bude možností potkat se se stipendisty a promluvit si s nimi. „Koncert vznikl velmi spontánně nápadem stipendistů, kteří si na setkání BARUVAS zpívali a tehdy si slíbili, že založí kapelu a budou hrát. S kolegou Štefanem Balogem jsme si řekli, že by bylo tedy skvělé dát jim prostor a oni s radostí tuto výzvu přijali. Na koncertu kromě stipendistů organizace ROMEA vystoupí také kapela Romens Pardubice,“ dodala Vanesa Harvanová, koordinátorka vzdělávacích aktivit organizace ROMEA.

Začátek koncertu odvysílá první romská internetová televize ROMEA TV také v přímém přenosu.

Stipendijní program organizace ROMEA realizuje za podpory řady nadací, mezi nimiž jsou největšími podporovateli Nadace Albatros, nadace Bader Philanthropies a mnoho individuálních dárců a firem.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon