Zná ji celé Česko jako holčičku z reklamy s prasátkem. Sandra Flemrová je dnes dospělá krásná žena, letos slaví 20 let od natočení spotu

Sandra Flemrová
Sandra Flemrová
Foto: Se svolením společnosti Kofola
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 20. 10. 2023

Vánoce se blíží a s nimi tradičně kapr a bramborový salát, koledy, pohádky, nazdobený stromek a pod ním dárky. Ale také jedna specialita, která vznikla v roce 2003 a stala se velkým hitem. "Ne, ne, já nemusím, já už ho vidím," říká holčička ve slavné reklamě na Kofolu, která letos oslaví 20 let existence. Chybět na obrazovkách nebude. "Vánoční spot s prasátkem se stal symbolem českých Vánoc, i letos přivítá advent," potvrdila pro ŽivotvČesku.cz manažerka komunikace společnosti Kofola Jana Ptačinská Jirátová, která poskytla redakci rozhovor se Sandrou Flemrovou, které byly v době natáčení reklamy čtyři roky. Dnes už je dospělou ženou, k tomu navíc velmi půvabnou.

S obdobím vánočních svátků je spojeno mnoho tradic, které Češi milují. K nim se již dávno zařadila také dojemná reklama na nealkoholický nápoj. "Když vydržíš až do večera nepapat, tak uvidíš zlaté prasátko. Ne, ne, já nemusím, já už ho vidím," jsou slova, která zná v republice už snad každý.

Úspěch reklamy je natolik silný, že dodnes nebyla nahrazena. A ani letos se to rozhodně měnit nebude. Spot slaví totiž dvacet let od svého vzniku a podle manažerky komunikace Jany Ptačinské Jirátové, jak uvedla pro ŽivotvČesku.cz, se stala fenoménem a de facto novodobou vánoční tradicí.

Jak čas plyne, tak z holčičky v krátkém videospotu se stala dospělá žena. V rozhovoru, který získala redakce, Sandra Flemrová uvedla, že vystudovala vyšší odbornou školu zdravotnickou, po které se stala sestřičkou v zubní ambulanci.

Když se ohlédla do minulosti, po natočení úspěšné reklamy, v níž herec Josef Polášek ztvárnil jejího otce, se Sandra zúčastnila řady castingů. Nakonec se ale rozhodla plně věnovat studiu. "Když jsem pak byla o něco starší, říkala jsem si, že by mohlo být zajímavé to ještě zkusit v reklamě. A zjistit, zda mně to půjde a zda se v tom budu cítit komfortně, nebo naopak. Takže jsme pak s mamkou do mých osmi let na pár castinzích byly, asi na pěti nebo šesti. A pak jsme to obě vzdaly a soustředila jsem se čistě na školu," uvedla v rozhovoru, který redakce ŽivotvČesku.cz má k dispozici.

V loňském roce se pohledná zubní sestra, kterou zná celé Česko jako malou dívku, dohodla s Kofolou na další spolupráci, a to v rámci projektu ohledně systému vratných lahví, který nese název Cirkulka. "Jsme moc rádi, že zůstáváme stále v kontaktu, na společném projektu nyní ale nepracujeme," doplnila na dotaz redakce ŽivotvČesku.cz Jana Ptačinská Jirátová, komunikační manažerka společnosti.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.