Středa 1. května 2024, Svátek práce

Ondra Vlček tvoří na Youtube už přes sedm let | foto: instagram.com/ondravlcek1

Proslavil ho vztah s třináctiletou, teď se hrabe v odpadcích. Spekuluje se, že je i prodává

Ondra Vlček je pravděpodobně jedním z nejrozporuplnějších českých youtuberů. Snažil se přilákat fanoušky na rádoby strašidelná videa. Většinu z nich však nezajímal on, ale vztah s o devět let mladší třináctiletou dívkou. Teď se hrabe v popelnicích a spekuluje se, že nalezené předměty z nich prodává.
  12:40

Ondřej Vlček se na sociálních sítích pohybuje už více než sedm let. Nejdříve se snažil sledující bavit svým poměrně osobitým a specifickým humorem, ne vždy však úspěšně. Videa se postupem času stávala kontroverznější a on cílil na čím dál tím mladší publikum. Teď se hrabe v odpadcích a ze sociálních sítí zmizel.

V posledních letech natáčel Vlček videa především s hororovou tematikou. Ukazoval strašidelné klauny nebo duchy a pravděpodobně se svými videi snažil upoutat co největší pozornost. V jednom z nich například tvrdil, že ho kontaktovalo děsivé kuře a píše mu kuřecí řečí. V jiném videu jeho názvem láká na to, že ho kontaktoval sériový vrah Jeffrey Dahmer.

Ač se Vlček velmi usilovně snažil, aby jeho videa měla stále takovou sledovanost jako dřív, brzy se mu to přestalo dařit. Většina uživatelů na sociálních sítích ho považovala jednoduše za bizarního tvůrce, který natáčí trapná videa. Úpadek jeho kariéry zapříčinil také vztah se třináctiletou Verunkou v roce 2019. Jemu bylo tehdy dvaadvacet a oba čelili velké kritice. Kvůli tomu také oba předstírali rozchod, na což se brzy přišlo. Vlček tehdy na svou obhajobu tvrdil, že on sám se necítí na svůj věk, ale mnohem mladší, a tak je všechno v naprostém pořádku. Někteří ho proto začali přezdívat Bohušem Matušem českých influencerů.

Teď se však zdá, že snahu s obnovením influencerské kariéry vzdal a na sociální sítě už netvoří nic. Poslední video na YouTube, které nese název Můj kamarád je posedlý, sdílel před deseti měsíci. Od té doby mlčí. Na Instagram přidává příspěvky ve frekvenci jeden za rok a nic zásadního ze svého osobního života nesdílí.

Prodej úlovků z popelnic?

Sice veřejně na sítích mlčí, na Facebooku je velmi aktivní v různých skupinách. Zdá se totiž, že si našel poměrně nevšední koníček. Je aktivní ve skupině Našlo se v kontejneru a téměř denně sdílí úlovky, které našel. „Tak dneska takto. Celkem devětadvacet kusů PEZ zásobníků,“ pochlubil se. Zdá se, že se prohledáváním popelnic zabývá už více než rok. Pravděpodobně i díky tomu se stal i moderátorem facebookové skupiny.

Někteří také spekulují, že si Vlček prodejem věcí, které najde v popelnici, vydělává. Někteří ho totiž pod příspěvky, ve kterých se chlubí novými úlovky, kontaktují. Ve většině případů se ptají, jestli se bude něčeho zbavovat a případně kolik by je úlovek stál.

Dumpster diving je nejvíce populární pravděpodobně mezi lidmi bez domova. Nejčastěji hledají v popelnicích u supermarketů potraviny, které už nebyly prodejné, a tak je zaměstnanci vyhodili. Tuto nevšední aktivitu zpopularizoval také známý youtuber Mr.Beast. Ten ve videu se svými kamarády prohledal více jak sto popelnic, ve kterých našli předměty v hodnotě zhruba dvaašedesát tisíc korun.

Témata: Ondra Vlček