Zde může být vaše reklama.

Jedou hrát ven 12. kolo: Sigmu čeká cesta do Pardubic

12. kolo: Sigmu čeká cesta do Pardubic

foto: Petr Pelíšek

20. 10. 2023 - 15:00

Po druhé reprezentační pauze podzimu se opět rozjede fotbalová FORTUNA:LIGA. Tým SK Sigma Olomouc má před sebou v rámci 12. dějství nejvyšší soutěže zápas v Pardubicích. Hraje se v sobotu od 15.00.

Sigma je v tabulce čtvrtá a ráda by i v Pardubicích navázala na dobré výsledky a výkony z předchozích kol. Ovšem lehký úkol ji nečeká, východočeský celek dokáže být nebezpečný, což předvedl naposledy nerozhodným výsledkem v Ostravě.

V kádru Pardubic je hned několik odchovanců SK Sigma – hráči sobotního olomoucké soupeře jsou obránce Michal Surzyn, záložník Kamil Vacek a útočník Tomáš Zlatohlávek, na hostování tam jsou záložníci Jakub Matoušek a Kryštof Daněk. Trenérem je Radoslav Kováč, jedna z největších legend historie SK Sigma.

„Na Sigmu mám jenom dobré vzpomínky. Olomouckým klubem jsem prošel od žáků a dostal jsem se až k A týmu, ve kterém jsem ale bohužel skoro nic neodehrál. Olomouc je krásné město, na které rád vzpomínám,“ řekl Michal Surzyn pro klubový web. „Očekávám těžký zápas. Olomouc patří do top šestky v nejvyšší soutěži. Má velkou ofenzivní sílu, zároveň i zkušený tým,“ podotkl.

Zranění jsou útočníci Antonín Růsek a Denis Kramář.

Zápas FK Pardubice versus SK Sigma Olomouc začne v sobotu 21. října v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Karel Rouček, asistovat na pomezí mu budou Jakub Hrabovský a Jakub Šimáček.

Jak nastoupí:
Pardubice: Budinský – Icha, Halinský, Kukučka, Surzyn – Míšek, Daněk, Darmovzal, Hlavatý, Sychra  – Černý. Trenér Radoslav Kováč.
SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal, Beneš, Pokorný, Sláma – Navrátil, Pospíšil, Breite, Vodháněl, Zmrzlý – Juliš. Trenér Václav Jílek.

Další články