Fotožurnál: Ženy a Gentlemani bojovali o tituly. Porota obdivovala odvahu a energii finalistů
Zdroj: herminapress

Fotožurnál: Ženy a Gentlemani bojovali o tituly. Porota obdivovala odvahu a energii finalistů

Vytvořeno dne 20.10.2023

Divadlo v Horních Počernicích praskalo ve švech, když se na podiu sešlo 2krát 11 inspirativních lidí ze všech koutů republiky, kteří bojovali o tituly Gentleman & Žena České republiky 2023. Muži ve věkové kategorii 24 let a více, a ženy ve věkovém rozmezí 23–45 let, ze sebe vydali to nejlepší, čím by porotu složenou z osobností uměleckého a společenského života mohli zaujmout. A každý to pojal po svém. Tančilo se, stepovalo, zpívalo, došlo také na herecké etudy a mluvené slovo.

Do poroty zasedli například moderátorka Zuzana Bubílková, herečka Barbora Fišerová, zpěvačky Šárka Rezková, Marie Pojkarová, Jana Vaculíková, Kateřina Kovářová, zpěvák Richard Sacher, ředitel soutěží Muž roku a Anděl mezi zdravotníky David Novotný, Muž roku 2023 František Knobloch či malíř Vladimír Kiseljov. Nechyběl ani Ing. Josef Junek ze společnosti StockholmDream Travel.     

Kritéria Zuzany Bubílkové na mužskou část soutěže jsou jasná: „Gentleman by měl mít určitě šarm a měl být zábavný. S těmi vyššími ročníky nemám zkušenost. Budu to posuzovat podle sebe, to znamená, že budu hledat místo, které je pěkné,“ smála se moderátorka a bedlivě sledovala výkony mužů a žen na jevišti.

Finalisté soutěže Gentleman & Žena České republiky 2023 se dobře poznali na soustředění v Chorvatsku, které pro ně připravila producentka soutěže Lucy Junk ze StockholmDream Production. Medailonky tam natočené zhlédla mimo jiných i herečka a výtvarnice Barbora Fišerová, která v porotě soutěže sedí už čtvrtým rokem. „Muži a ženy si to užívají daleko více, než například v soutěžích Miss či Muž roku. Jsou uvolnění, přirození, berou to jako zábavu a možnost zažít něco neobvyklého. Věkové rozpětí soutěžících je široké, a proto se i těžko hledá nejlepší. Každý do soutěže přinese to své. Obdivuji je, já bych se nikdy nepřihlásila, na to jsem moc stydlivá. Ale být porotkyně mě baví.“

Muž roku 2023 František Knobloch si obdobnou soutěží prošel na konci léta. Dobře si pamatuje, co to obnáší, a proto soutěžící mají jeho obdiv. „Fandím jim. Soutěž se nese v příjemném duchu. Při volbě vítěze jsem dal na první dojem a na sympatie. A obdivuji jejich odvahu se postavit před diváky, to není jednoduché.

A jak to nakonec dopadlo?

Gentleman České republiky 2023:

Zlatý Gentleman ČR 2023 Lukáš Mooz – soutěžní číslo 12

Stříbrný Gentleman ČR 2023 Daniel Dostál – soutěžní číslo 8

Bronzový Gentleman ČR 2023 Miroslav Brázda – soutěžní číslo 3

Doprovodné ceny:

Gentleman ČR Sympatie 2023 Daniel Dostál – soutěžní číslo 8

Gentleman ČR Social Media 2023 František Dohnálek – soutěžní číslo 11

Gentleman ČR ALL TV 2023 Jiří Hanák – soutěžní číslo 7  

 

Žena České republiky 2023:

Zlatá Žena ČR 2023 Iveta Filípková – soutěžní číslo 10

Stříbrná Žena ČR 2023 Marcela Kobrová – soutěžní číslo 5

Bronzová Žena ČR 2023 Miroslava Příložná – soutěžní číslo 7               

Doprovodné ceny:

Žena Over Shine 2023 Veronika Juklová – soutěžní číslo 8

Žena ČR Sympatie 2023 Erika Pithartová – soutěžní číslo 1

Žena ČR Social Media 2023 Marcela Kobrová – soutěžní číslo 5

Žena ČR ALL TV Veronika Laušmanová – soutěžní číslo 11

Spolupořádajícím soutěže je spolek Galerie Silných Srdcí a výtěžek z galavečera poputuje na podporu dětí z dětských domovů a matky samoživitelky. Záznam ze slavnostního večera je možné zhlédnout na ALL TV.