Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Začala Americká brusle. V krátkém programu se blýskl domácí Malinin

Vstup do krasobruslařské sezony zvládl nejlépe Ilia Malinin. Osmnáctiletý krasobruslař vede po krátkém programu pořadí Americké brusle, a to o sedm bodů před Francouzem Kevinem Aymozem. Ve vedení mezi sportovními dvojicemi jsou Němci Annina Hockeová a Robert Kunkel, kteří drží těsný náskok tří desetin. O první místo po krátkém programu je nepřipravil ani pád při trojitém salchowu. Přímý přenos z Americké brusle sledujte od 21:00 na ČT sport Plus.

Ilia Malinin má na Americké brusli výhodu domácího prostředí. Fanoušky rozhodně nezklamal. Od rozhodčích za svůj krátký programu obdržel 104 bodů, o sedm více než druhý Francouz Kevin Aymoz.

Osmnáctiletý krasobruslař si připravil program v rytmu flamenca. "Dokázal jsem se tolik dostat do hudby, že jsem ani nevnímal, co se děje kolem. Až ke konci programu jsem si všiml, že publikum je jako u vytržení – a to byl strašně hezký pocit," svěřil se Malinin.

Ve sportovních dvojicích sice Annika Hockeová upadla při trojitém salchowu, ale německé duo se dokázalo ještě vzchopit a rozhodčím se nakonec jejich krátký program v rytmu rock-and-rollu líbil nejvíce. Na druhé Kanaďany Liu Perreirovou a Trennta Michauda mají spolu s Robertem Kunkem náskok tří desetin.

"Samozřejmě, byla tam ta jedna chyba, kdy jsem upadla, ale se zbytkem můžeme být spokojeni," hodnotila Hockeová dosavadní průběh Americké brusle, která se koná ve městě Allen ve státě Texas.

Americká brusle pokračuje již brzy dalším programem, v němž se představí i české dvojice Natalie a Filip Taschlerovi a také Kateřina a Daniel Mrázkovi. Přímé přenosy sledujte od 21:00 na ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport, isu.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články