Členem Síně slávy Českého rozhlasu se stal Václav Neckář. Vstoupil tam teprve jako druhý hudebník

V pražském divadle Rokoko vstoupil zpěvák Václav Neckář do Síně slávy Českého rozhlasu. Ocenění v podobě skleněného mikrofonu získal jako teprve druhý umělec v oblasti hudby.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Neckář (ilustrační foto)

Václav Neckář (ilustrační foto) | Foto: Petr Handl

S tehdejším Československým rozhlasem začal Václav Neckář spolupracovat na začátku šedesátých let, v plzeňském studiu nahrával své první písně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Václav Neckář byl uveden do síně slávy Českého rozhlasu

Proslavil se ale hlavně v pražském ROKOKU. „Pan dirigent přišel ke klavíru a říkal mi: ‚Václave, mám tady ještě jeden part.‘ A zahrál Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě. Já jsem to jednou zazpíval. On mi řekl, že to bylo dobrý a byl z toho šlágr,“ vzpomínal Neckář v Českém rozhlase na vznik svého prvního hitu.

Do síně slávy Českého rozhlasu byl Václav Neckář symbolicky uveden dva dny před svými 80. narozeninami.

Rozhlasová Síň slávy je speciální ocenění, které uděluje generální ředitel Českého rozhlasu výrazným osobnostem Českého rozhlasu za jejich přínos pro rozhlasovou tvorbu a její rozvoj. 

V minulých letech ocenění převzali například rozhlasový autor a publicista Josef Veselý, skladatel a textař Jan Spálený, reportérka a cestovatelka Pavla Jazairiová, komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček, redaktorka Českého rozhlasu Brno Olga Jeřábková nebo rozhlasová moderátorka Jana Klusáková. 

Adéla Burešová, hof Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme