Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dojde na české finále. O titul v Nan-čchangu se utkají Bouzková se Siniakovou

O vítězství na turnaji v Nan-čchangu se utkají české hráčky. Marie Bouzková prošla do finále, když si poradila s ruskou tenistkou Dianou Šnajderovou 7:6, 6:2. Záhy se dozvěděla, že její soupeřkou bude Kateřina Siniaková. Ta zdolala Leylah Fernandezovou 7:5 a 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bouzková – Šnajderová

V prvním setu Bouzková otočila skóre z 1:4 na 5:4 a 30:0, ale nedopodávala. Vyrovnanou sadu nakonec získala v tie-breaku, který vyhrála 7:5. Hned na úvod druhého setu se Češka při vlastním podání dostala ze stavu 0:40 a vzápětí čistou hrou získala brejk. Ruska, která je v žebříčku o 43 míst níž, často chybovala. V osmém gamu posedmé v utkání neudržela servis a Bouzková po necelé hodině a tři čtvrtě proměnila první mečbol.

"V prvním setu jsem dlouho prohrávala, soupeřka trefovala vítězné míče. Podařilo se mi vydržet trpělivá a nakonec jsem to nějak obrátila," řekla Bouzková. "Teď chci hlavně odpočívat, byl to dlouhý týden," dodala. Pětadvacetiletá tenistka byla letos v semifinále poprvé. O titul si zahraje popáté, uspěla pouze loni v Praze. 

Siniaková vedla v prvním setu po dvou brejcích nad Fernandezovou 4:1, avšak Kanaďanka vyrovnala. Po dalších třech ztracených servisech v řadě uspěla až Češka, která tak úvodní sadu získala. Také ve druhém setu pokračovala bitva o podání, obě tenistky v celém utkání vybojovaly málo vídaných 32 brejkbolů. Šedesátá hráčka žebříčku Siniaková, jež nastoupila s obvázaným stehnem, otočila z 1:3 na 4:3.

Nakonec zápas po více než dvou hodinách ukončila prvním proměněným mečbolem. "Byla to opravdu tvrdá bitva. Minulý týden panovaly úplně jiné podmínky, tady to bylo o trochu pomalejší. To mi vyhovuje víc, protože Leylah hraje opravdu rychle a neustoupí od toho," uvedla Siniaková.

Dvě české tenistky se do finále turnaje na okruhu WTA naposledy dostaly předloni v Praze. V červenci Barbora Krejčíková porazila Terezu Martincovou 2:0 na sety.

Turnaj v Nan-čchangu:

Dvouhra – semifinále: Bouzková (3-ČR) – Šnajderová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články