FORTUNA:LIGA - souhrn 12. kola: Sparta se udržela ve vedení

21.10.2023, 17:04, aktualizováno 22.10.2023, 19:59
Komentáře a souhrny

Slavia ubojovala vítězství nad Slováckem a posunula se na první místo před Spartu, ta si však v sobotu hladkou výhrou nad Českými Budějovicemi navrátila vedení v tabulce zpět. Liberec se konečně dočkal a proti Plzni po výhře 3:0 zapisuje kýžené tři body. Neuvěřitelných 14 gólů přineslo utkání Zlín - Mladá Boleslav, v němž hosté zvítězili 9:5. Karviná bere důležité body za těsnou výhru nad Hradcem Králové...

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 0:1

22.10.2023 18:00

Góly: 25. Erik Prekop

Bohemians porazili ve 12. kole Fortuna ligy Jablonec 1:0. Klokanům reprezentační přestávka prospěla, když po brance Erika Prekopa dali zapomenout na špatnou venkovní formu, jež je v předchozím průběhu sezony doprovázela. Naopak Severočeši nezopakovali nadějný výkon ze hřiště Plzně, pošesté v ročníku prohráli a s pouhými 10 vstřelenými góly zůstali jen dva body nad posledním Zlínem.

Velké pozornosti se dostalo střídajícímu Josefu Jindřiškovi, jenž se ve věku 42 let, osmi měsíců a osmi dnů stal vůbec nejstarším hráčem, který kdy naskočil do zápasu české nejvyšší soutěže.

Až do konce září čekal Jablonec na první ligové vítězství sezony, skalp Slovácka ho však nakopl k jednomu z nejlepších výkonů sezony. Severočeši v plzeňské Doosan Areně ukázkově zareagovali na rychle inkasovaný gól a brzy otočili skóre, k bodům to ale nakonec na půdě velkého favorita nevedlo. Pozitivem nicméně pro Radoslava Látala byla forma mladíka Matouše Krulicha, jenž nastoupil v základní sestavě i proti Bohemians, kteří venku prohráli třikrát v řadě.

Navázat na své výkony mohl jablonecký útočník hned v první minutě, kdy centrem nalezl Vakhtanga Chanturishviliho, ten však nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Vzápětí se pěkným projektilem z dálky prezentoval Jan Chramosta, proti jeho střele ovšem zasáhl Martin Jedlička. Na aktivní start domácích zareagovali Klokani až postupem času, ve 25. minutě z toho však rovnou bylo vedení. Po chybě v obraně uklidil balon do prázdné brány Prekop. Na inkasování se nepodařilo hráčům Jablonce rychle zareagovat. Až s koncem poločasu nebezpečně pálil z voleje Chanturishvili, ovšem Jedlička znovu zasáhl. Těsně před odchodem do šaten procpal míč do sítě Miloš Kratochvíl, nacházel se ale v ofsajdovém postavení, takže radost z vyrovnání netrvala dlouho.

Jablonecké snahy pokračovaly i ve druhé půli. David Štěpánek v 54. minutě vyslal do pokutového území povedený centr, na nějž žádný z jeho spoluhráčů nedosáhl. Obrovskou příležitost spálil Dominik Pleštil, který se ocitl před bránou zcela sám, do jeho střeleckého pokusu se ale vložil jeden z obránců, a Klokani své vedení nepustili. Domácí fotbalisté se snažili držet s míčem u vápna Pražanů, nicméně žádná akce nevedla k vyrovnání, protože defenziva v čele s Jedličkou pracovala výborně.

Bohemians tak napodobili výsledky ze vzájemných zápasů minulé sezony a zvítězili. V příštím kole přivítají 29. října Slavii, Jablonec bude hrát o den dřív v Ostravě.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Baník Ostrava 0:1

22.10.2023 15:00

Góly: 76. Ladislav Almási

Baník Ostrava dotáhl k vítězství duel 12. kola Fortuna ligy, když vyhrál nad Teplicemi 1:0. Hosté měli cestu za třemi body značně usnadněnou díky přísné červené kartě, kterou dostal v závěru první půle Nemanja Mičevič. Skláři dohrávali v oslabení již počtvrté z posledních pěti soutěžních zápasů. Slezané se i přes početní výhodu dlouho trápili, nakonec se však radovali z plného zisku díky zásahu Ladislava Almásiho, jenž se trefil v aktuální ligové sezoně vůbec poprvé.

Ostravané už šestkrát v řadě nepoznali hořkost ligové porážky, na úplnou českou elitu jim však přece jen něco scházelo. Vzkaz směrem k ní mohli poslat triumfem v Teplicích, kde v aktuálním ročníku poztrácely body Sparta, Slavia i Plzeň. To se Sklářům podařilo zejména díky defenzivě, když na svém stadionu vstřelili v pěti zápasech pouhé dvě branky. Pevnou obranu museli předvést i proti Baníku, který poslední návštěvu teplických Stínadel proměnil v pětigólovou kanonádu.

První půli odehrály oba týmy velmi opatrně a diváci viděli jen minimum šancí. Velkou příležitost si vypracoval až ve 35. minutě David Buchta, který střelou uvnitř pokutového území jen těsně minul levou tyč. V ještě větší možnosti se o chvíli později objevil Ewerton, jenže místo odkryté brány trefil břevno. Několik minut před koncem poločasu se do úniku dostal Abdullahi Tanko, toho poslal k zemi Mičevič a po přezkoumání u videa mu rozhodčí Ondřej Pechanec udělil červenou kartu. Do kabin se šlo za stavu 0:0, ani jeden z týmů navíc do té doby nevystřelil na branku.

Oslabení ale Sklářům nijak neubralo na útočném nadšení. V 53. minutě se ve velké příležitosti objevil Tadeáš Vachoušek, jenže tváří v tvář Tomáši Grigarovi naprosto selhal a vůbec netrefil bránu. O více než čtvrt hodiny později mohl fanoušky Baníku rozjásat opět Ewerton, z hranice vápna ovšem ani tentokrát netrefil branku. V 76. minutě se už Slezané radovali, Almási se dostal k míči po přihrávce Filipa Kubaly a se štěstím prostřelil Grigara. Vzápětí se mohli prosadit žlutomodří, když se po centru dostal k hlavičce Štěpán Chaloupek, ale proti němu se vyznamenal brankář hostů Jiří Letáček. Domácím mohla vlít krev do žil penalta nařízená po ruce Almásiho, tu však hlavní sudí po zhlédnutí videozáznamu odvolal, a Tepličtí se tak pokutového kopu nedočkali.

Baník tak na premiérový venkovní triumf z Olomouce navázal další výhrou ze hřiště soupeře. V příštím kole 28. října přivítá Jablonec, Teplice se tentýž den představí v Hradci.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 4:0

22.10.2023 15:00

Góly: 17. Kaan Kairinen, 45. Jakub Pešek, 46. Asger Sørensen, 76. Michal Ševčík

Pražská Sparta nezklamala ve 12. kole Fortuna ligy natěšené fanoušky a porazila České Budějovice 4:0. Obranu hostů, v níž se objevil i syn jednoho z českobudějovických trenérů Matouš Nikl, poprvé inkasovala v 17. minutě, kdy se ze své druhé trefy v ročníku radoval Kaan Kairinen. Finský záložník si ve zbytku utkání připsal ještě asistenci u zásahu Asgera Sörensena a výrazným způsobem přispěl k tomu, že se Letenští před čtvrtečním střetnutím s Rangers v rámci Evropské ligy vrátili do čela domácí soutěže.

Sparta byla obrovským favoritem, na čemž nic nezměnil ani strašák z roku 2020, kdy České Budějovice na Letné překvapivě zvítězily. Zopakování takové senzace by se pro Jihočechy rovnalo premiérovému venkovnímu zisku všech bodů v této sezoně, jedna skutečnost jim však přece jen do karet hrála. Kádr domácích totiž nebyl v nejlepší kondici, jelikož několikatýdenní pauza od fotbalu čekala Lukáše Haraslína a připraven nebyl ani vykartovaný Victor Olatunji.

První velkou příležitost měl na kopačce Wale Musa Alli, jenž po zpracování rychle vypálil, míč však letěl o pár centimetrů vedle. V 17. minutě se tak radovali domácí. Kairinen vyslal z hranice šestnáctky obstřel na zadní tyč, který skončil až v síti. V další akci se zjevil po přihrávce Matěje Ryneše sám před bránou Jan Kuchta, nicméně trestuhodně přestřelil. V závěru prvního dějství nahrál Kuchta za obranu Jakubu Peškovi, který v samostatném úniku ještě obehrál brankáře a balon poté dopravil do sítě.

Druhé dějství odstartoval další gól. Kairinen našel fantastickým centrem Sörensena, jenž hlavičkou zvýšil vedení. V 65. minutě mohl z dalšího centrovaného balonu z přímého kopu opět skórovat dánský obránce, tentokrát ovšem proti jeho snaze zasáhl brankář Dávid Šípoš. Hned v následující akci si nejvýše vyskočil Qazim Laci, nicméně pokus Albánce těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Čtvrtý gól přidal Michal Ševčík, jenž do odkryté branky poslal míč po výborné přihrávce Veljka Birmančeviče, čímž gólově uzavřel utkání.

Sparta tak neztratila body ani v šestém domácím ligovém střetnutí v sezoně. Uspět se pokusí i 29. října v Mladé Boleslavi, České Budějovice o den dříve přivítají Pardubice.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:0

21.10.2023 18:00

Góly: 78. Matěj Jurásek, 90. Václav Jurečka

Slavia potvrdila dlouhodobou domácí dominanci nad Slováckem a ve 12. kole FORTUNA:LIGY ho i s trochou štěstí porazila 2:0. V sestavě favorita se objevilo hned několik členů širšího kádru a na hřišti to bylo znát, když si sešívaní až na hlavičku Lukáše Masopusta do tyče nevytvořili v první půli žádnou výraznou šanci. Kreativní stránka hry byla sice velkým problémem i po změně stran, nakonec ale vítězný gól vsítil střídající Matěj Jurásek, který si tak spravil chuť po nedávném účinkování v reprezentaci do 21 let, kdy byl po hloupém vyloučení terčem kritiky.

Pražané se v minulém klání vzpamatovali z hororového začátku v Liberci, kde však díky gólu Christose Zafeirise zvítězili. Norský mladík ovšem viděl i čtvrtou žlutou kartu v sezoně a z disciplinárních důvodů proti Slovácku chyběl. Reprezentační přestávka navíc pravidelně v Edenu vyvolávala otázku o kondici opor Slavie, na což tentokrát Jindřich Trpišovský zareagoval úplným překopáním základní sestavy. Hosté naopak byli až na výjimky odpočatí, v hlavním městě se jim však dlouhodobě nedařilo.

Už ve třetí minutě mohl jejich situaci ztížit Masopust, jenž se v pokutovém území prodral k hlavičce a orazítkoval tyč. To byla jediná nebezpečná příležitost domácích, které čelil gólman Milan Heča, jehož kvůli zranění musel brzy nahradit Tomáš Fryšták. Také 36letého brankáře chtěl mezi třemi tyčemi přivítat Masopust, dělovku zpoza vápna ovšem namířil nad břevno. Kombinace sešívaných vázla, což demonstroval Jakub Hromada. Slovenský středopolař před vlastním vápnem zbytečně ztratil míč a musel děkovat Aleši Mandousovi, který zneškodnil pohotový pokus Pavla Jurošky.

Očekávaný tlak červenobílých se konal až ve druhé půli, do níž už Trpišovský poslal tři nové tváře. Ofenzivu probudil zejména Jurásek, jenž dlouho nemohl najít recept na zataženou obranu Slovácka, ale v 78. minutě se mu to nakonec povedlo. Stanislav Hofmann sice ubránil náběh bývalého spoluhráče Václava Jurečky, nicméně míč odklidil pouze ke kopačkám Juráska, který ještě na hranici vápna udělal dva dlouhé kroky a podél vyběhnutého Fryštáka poslal balon do odkryté sítě.

Inkasovaný gól pak logicky vybudil hosty ke snahám o vyrovnání, nebezpečněji ale vypadaly protiútoky Pražanů, z nichž jeden vyústil v pojistku. Unikající David Douděra napálil z úhlu pouze Fryštáka, z dorážky ovšem přece jen rozvlnil síť Jurečka.

Hráči Slavie tak setřásli únavu a uspěli v osmém domácím vzájemném utkání v řadě. V příštím kole se 29. října představí na půdě Bohemians, Slovácko o den dříve přivítá Liberec.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 3:0

21.10.2023 15:00

Góly: 17. Ľubomír Tupta, 67. Luka Kulenović, 86. Lukáš Červ

Slovan Liberec ukončil ve 12. kole FORTUNA:LIGY více než dvouměsíční čekání na ligové vítězství, když na vlastním hřišti porazil favorizovanou Viktorii Plzeň 3:0. Severočeši do duelu vstoupili aktivně a stejně jako proti Slavii se brzy ujali vedení, když Mariána Tvrdoně, jenž v brance viktoriánů nahradil zraněného Jindřicha Staňka, překonal Ľubomír Tupta. Tým z města pod Ještědem tentokrát zvládl i druhý poločas, v němž v této sezoně pravidelně zaostával, a dokonce vsítil další dva góly. Hosté manko nedokázali dohnat a z posledních 19 soutěžních duelů teprve podruhé prohráli.

Ačkoliv se v kuloárech proslýchalo o ultimátu, které Luboš Kozel dostal před utkáním se Slavií, navzdory porážce zůstal trenérem Liberce i přes reprezentační přestávku. Jistě za to mohl vděčit i předvedené hře proti sešívaným, které Severočeši zaskočili dvěma rychlými góly, a nakonec padli i kvůli chybně nařízené penaltě pro favorizovaného soupeře. Tentokrát na jejich stadion zavítal další zvučný soupeř, a to Plzeň. Ta ovládla pět posledních vzájemných duelů, přičemž v nich inkasovala pouze jednou.

Vstup do utkání vyšel lépe slovanistům, s úvodní příležitostí Ahmada Ghaliho si ale Tvrdoň poradil. Plzeň na aktivitu domácích odpověděla v 15. minutě, kdy po zaváhání liberecké obrany hlavičkoval Pavel Šulc jen o centimetry vedle. Zahozené možnosti museli viktoriáni litovat, neboť již o několik okamžiků později prohrávali, když nejistého Tvrdoně překonal ranou k tyči Tupta.

Západočeši následně přidali na aktivitě, příležitosti k vyrovnání si ale nevytvářeli. Ve 29. minutě mohli naopak podruhé inkasovat, hlavička Luky Kulenoviče ovšem zamířila nad. Na druhé straně zakončoval po rohovém kopu Matěj Vydra, tečovanou ranou ale neuspěl.

V úvodu druhé půle se střelou na přední tyč snažil uspět Jan Kopic, Hugo Jan Bačkovský si ale jeho pokus pohlídal. V 54. minutě zahrozil po centru od rohového praporku aktivní Kulenović, obranný blok viktoriánů ale prostřelit nedokázal. Těsně před hodinou hry mohl po rychlém protiútoku stav duelu srovnat Pavel Bucha, z akrobatické pozice ale vypálil mimo.

Ještě blíže zisku všech bodů tak domácí tým přiblížil v 67. minutě Kulenović, jenž po pohledné akci Tupty navýšil liberecké vedení. Skvěle hrající Kulenović o chvíli později zamířil hlavou do tyče, do protější brankové konstrukce posléze pálil také Michal Fukala. V závěru po zaváhání Tvrdoně upravil skóre do konečné podoby Lukáš Červ.

Liberec tak nečekaně ukončil více než dvouměsíční čekání na výhru. V příštím kole se 28. října představí na hřišti Slovácka, Plzeň o den později přivítá Karvinou.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FC Hradec Králové 1:0

21.10.2023 15:00

Góly: 78. Lucky Ezeh

Hradec Králové se nedočkal premiérového vítězství mimo domácí půdu ani ve 12. kole FORTUNA:LIGY, ve kterém podlehl Karviné 0:1. Slezané se prezentovali sympatickým výkonem a měli více ze hry, přesto jim výhru zařídil až v 78. minutě premiérovou trefou mezi českou elitou Lucky Ezeh. Nigerijský útočník zároveň minimálně na chvíli odrazil svůj celek z barážových pozic.

Když už Karviná v aktuálním ročníku sbírala body, bylo to ve velkém stylu. Slezané při dosavadních vítězstvích vždy vyhráli třígólovým rozdílem, pohříchu se však takové úspěchy sešly pouze dva. Jeden z nich přišel už při obnovené premiéře trenéra Juraje Jarábka, jenž nahradil Tomáše Hejduška. Paradoxně ve stejný den, kdy došlo k odvolání na lavičce nováčka soutěže, se ke změně rozhodli i Votroci. Také oni sáhli po zkušenostech, ani příchod 71letého Václava Kotala ale Hradec nevymanil z průměrných výkonů.

Poprvé zahrozil po standardní situaci z úctyhodné vzdálenosti Ladislav Krejčí, zajímavé zakončení z kopačky královéhradeckého záložníka však nemělo gólové parametry. Slezané od úvodních momentů ovládali statistiku držení míče a málem se dočkali odměny ve 21. minutě. Chytrý signál z rohového kopu nabídl příležitost z úrovně pokutového puntíku pro Filipa Antovskiho, jehož střelu ale statečně zablokoval jeden z hostů. Přesto se Štěpán Harazim ocitl zničehonic v situaci jeden na jednoho. Fantastickým zákrokem se ovšem předvedl Dominik Holec a stal se hrdinou okamžiku.

Po změně stran viděli diváci smolný moment Michala Leibla, který se prezentoval důležitým obranným zákrokem. V procesu si však nejspíš poranil kotník a musel opustit hrací plochu. V 64. minutě mohl prolomit bezbrankový stav Adeleke Akinyemi, mířil ale vysoko nad. Slezané byli i ve druhém dějství aktivnějším celkem.

Rozhodující trefy se dočkali v 78. minutě. Zmatku v pokutovém území využil Ezeh. Jak jeho křestní jméno napovídá, tak se míč k němu dostal s potřebnou dávkou štěstí po srážce hostujicího brankáře se svým spoluhráčem. Holec podržel svůj celek i v závěru. Domácí nechali příliš prostoru před pokutovým územím a jejich gólman musel opět reagovat. Karvinou následně zachránilo i břevno po střele Jakuba Kučery.

Také třetí výhra Slezanů v sezoně tak přišla v jejich domácím prostředí. V příštím kole se 29. října představí v Plzni, Hradec o den dříve přivítá Teplice.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Sigma Olomouc 1:1

21.10.2023 15:00

Góly: 22. Kryštof Daněk (pen.) - 90+4. Denis Halinský (vl.)

Pardubice uhrály ve 12. kole FORTUNA:LIGY se Sigmou Olomouc remízu 1:1. Domácí zaznamenali třetí dělbu bodů v řadě, do zápasu přitom vstoupili lépe, když Radim Breite zavinil penaltu. S ní si poradil Kryštof Daněk vypůjčený ze Sparty, pro něhož se jednalo o třetí ligovou branku v sezoně. Dlouho to vypadalo, že chyba kapitána Hanáků, jenž nastoupil ke svému 250. ligovému utkání, rozhodne o výsledku, avšak v posledních minutách si smolně srazil míč do vlastní sítě Denis Halinský.

Los Pardubic byl mezi reprezentačními přestávkami velmi složitý a Východočeši z něj vydřeli pouhé dva body. Úspěch však představoval ten poslední ze hřiště Baníku Ostrava, kde sebevědomě proměnil penaltu Daněk a fantasticky zachytal Viktor Budinský. Dobrý výkon brankáře byl potřeba i proti Sigmě, která naposledy rozstřílela Mladou Boleslav a udržela průběžnou čtvrtou příčku. To navíc ještě Václav Jílek neměl k dispozici Lukáše Juliše, jenž se už stihl uzdravit a čekal na šanci na lavičce.

Lépe do utkání mohli vstoupit domácí, kteří už v první minutě žádali penaltu. Jeden z modrých obránců totiž odvrátil centr Michala Hlavatého za pomocí ruky. Defenzivní hráč si však podle rozhodčích počínal dle pravidel. Své brankářské kvality ukázal Budinský po čtvrthodině hry, kdy špatně pokrytý Juraj Chvátal zblízka pálil z první, nicméně ve formě chytající gólman se rychle přesunul a pokus vytěsnil.

Stejně jako v minulém zápase se i tentokrát ke skvělému Budinskému přidal Daněk, jenž opět s přehledem proměnil pokutový kop, čímž ve 22. minutě poslal Pardubice do vedení. Ještě do přestávky si hráči Sigmy vypracovali několik příležitostí, ale slovenský brankář za svá záda žádný balon nepropustil.

Olomoucká honba za srovnáním pokračovala i ve druhé půli. Hanáci dostali šanci hned zpočátku poločasu, když zahrávali přímý kop z hranice vápna. K tomu se postavil uzdravený Jan Vodháněl, ale přestřelil. Pardubičtí fotbalisté sice museli dlouhou dobu pouze bránit, tlak Sigmy však přežili a následně proměnili rychlý protiútok. K odraženému balonu ve vápně se procpal Emil Tischler a vypálil přesně do šibenice. Sudí ovšem branku odvolal, protože po zhlédnutí videa objevil ofsajd Ladislava Krobota.

Aktivita obou mužstev následně opadla, přesto se Hanáci v nastavení dočkali vyrovnání. Centrovaný míč si srazil do vlastní sítě Halinský.

Poprvé v sezoně tak venkovní duel Sigmy skončil remízou. Ta v příštím kole 28. října přivítá Zlín, Pardubice se tentýž den představí v Českých Budějovicích.

Více informací k zápasu

FC Zlín - FK Mladá Boleslav 5:9

21.10.2023 15:00

Góly: 13. Antonín Fantiš, 15. Jakub Janetzký, 46. Lukáš Bartošák, 64. Vukadin Vukadinović (pen.), 85. Neđeljko Kovinić - 11. Daniel Mareček, 49. Vasil Kušej, 51. Lamin Jawo, 53. Lamin Jawo, 60. Daniel Mareček, 78. Marek Matějovský, 83. Abdulla Yusuf Helal, 87. Vasil Kušej, 90+6. Solomon John

Zlín prohrál ve 12. kole FORTUNA:LIGY na svém hřišti s Mladou Boleslaví po neuvěřitelné podívané 5:9. Zápas odstartoval ve velkém stylu, když už v úvodní čtvrthodině nabídl tři branky. Nebylo to však nic proti tomu, co přinesl druhý poločas, v němž sice nejprve Ševci navýšili vedení, poté však hosté předvedli úchvatný obrat, když během 11 minut vstřelili čtyři góly. Dva z nich měl na svědomí Lamin Jawo, jenž se v základní sestavě objevil poprvé od poloviny srpna. Utkání, v němž na svou práci absolutně rezignovaly obě defenzivy, nakonec nabídlo 14 přesných zásahů, čímž o čtyři trefy překonalo dosavadní rekord samostatné české ligy.

Mladou Boleslav léta trápila nevyrovnanost výkonů na vlastním stadionu i na hřištích soupeřů, do tohoto zápasu ale vstupovala se čtvrtou nejlepší venkovní bilancí ze všech týmů. Výbuchy se jí přesto nevyhýbaly, jedním takovým byl před reprezentační přestávkou debakl 0:4 z Olomouce. Poslední Zlín, který na dostřel konkurentům držely výhradně zápasy hrané před jeho fanoušky, si musel dávat pozor na nabitou útočnou vozbu Středočechů. Góly ale přicházely i ze zálohy, důkazem byl autor šesti soutěžních branek Daniel Mareček.

A byl to právě středopolař s číslem 30 na zádech, kdo otevřel v rodišti Tomáše Bati skóre. Vedení však Středočechům vydrželo jen krátce, když se hned po rozehrání ze středového kruhu prosadil po krásné průnikové přihrávce Davida Tkáče Antonín Fantiš.

Nepozornou defenzivu Mladé Boleslavi, kterou ještě "podpořila" chyba Matouše Trmala, navíc o dvě minuty později potrestal z dorážky Jakub Janetzký. Třetí úder mohl přidat sám Tkáč, jenž dostal ve středu hřiště spoustu prostoru, ovšem jeho zakončení z dálky nepředstavovalo větší nebezpečí, poněvadž balon mířil přímo doprostřed brány.

Klub z města automobilů tak inkasoval další tvrdou ránu až zkraje druhé půle, kdy po obloučku Vukadina Vukadinoviče navýšil vedení parádně trefeným volejem Lukáš Bartošák. Ševci ale záhy prožili hororovou 11minutovku. Defenziva Zlína se totiž rozsypala jako domeček z karet, když po jedné hlavičce Vasila Kušeje a dvou v podání Jawa Bolka vedla.

Matej Rakovan navíc školáckou chybou nabídl míč před prázdnou bránu Marečkovi, který šanci náležitě využil. Posléze z pokutového kopu dodal domácím naději Vukadin Vukadinović. Tímto zásahem však gólové hody neskončily. Po chybné rozehrávce Rakovana trefil lobem odkrytou bránu velezkušený Marek Matějovský.

Historicky nejgólovějším zápasem v nejvyšší české soutěži se toto utkání stalo po trefě střídajícího Yusufa. Skóre se nicméně měnilo ještě třikrát, napřed lacině za svá záda pustil míč Trmal po pokusu Pabla Gonzáleze, krátce nato ovšem hostům vrátil tříbrankové vedení po příšerném odkopu Kušej dorážkou do prázdné brány. Střeleckou tečku zajistil v nastaveném čase střídající Solomon John, jenž v samostatném úniku v klidu překonal Rakovana.

Výrazný neúspěch z Androva stadionu tak Mladá Boleslav hodila za hlavu a získala všechny body. V příštím kole přivítá 29. října Spartu, Zlín se o den dříve představí v Olomouci.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
12
10
2
0
34 : 8
32
2
Slavia Praha
12
9
3
0
22 : 7
30
3
Viktoria Plzeň
11
7
1
3
30 : 16
22
4
Sigma Olomouc
12
7
1
4
22 : 15
22
5
Baník Ostrava
12
6
3
3
19 : 10
21
6
FK Mladá Boleslav
11
6
2
3
27 : 21
20
7
1. FC Slovácko
12
6
2
4
13 : 14
20
8
Bohemians Praha 1905
12
5
2
5
11 : 14
17
9
Slovan Liberec
12
3
4
5
18 : 21
13
10
FK Teplice
12
3
4
5
10 : 13
13
11
FC Hradec Králové
12
3
2
7
14 : 21
11
12
MFK Karviná
12
3
1
8
16 : 23
10
13
FK Pardubice
12
2
4
6
10 : 19
10
14
Dynamo České Budějovice
12
3
1
8
14 : 29
10
15
FK Jablonec
12
1
5
6
10 : 18
8
16
FC Zlín
12
1
3
8
13 : 34
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (230)

Přidat komentář
STR

Otázkou je kdo byl dnes horší Tvrdoň nebo Rakovan.

Reagovat
ACSMan

Proč hráči Zlína odstoupili ze zápasu v 80 minutě?

Reagovat
John Obi Mikel

Zlín-Boleslav

Góly 5:9, zásahy brankářů 2:2

Boleslav z 11 střel na bránu 9 gólů

Reagovat
Pablos

Liberec A tvl Zlín- MB 5:9 hustý

Reagovat
Pablos

Reagovat
fabec1222

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
STR

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
krisa

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Mass

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kakinho

Reagovat
Nihilister

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
oli9

Reagovat
Melda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sosi

tolik let jsi na to čekal...

Reagovat
Jason_

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
djiros

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kily

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
delfin

Reagovat
Slovácký trojboj

Reagovat
kilobyte

Reagovat
pingla

Kulič jak vyšitej

Reagovat
Salfovic

Ty krávo, co to bylo v tom Zlíně Rakovan 9 fíků z 11 střel a na livesportu má známku 3,4, nikdy jsem neviděl nižší.

Reagovat
thewall

3 góly jdou na 100% za ním (5., 6. a 8. gól MB). Ten pátý a šestý Zlín vždy hodně srazily, protože MB odskakovala o dva góly.

Strašný výkon Rakovana a celé obranné hry Zlína.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tomu říkám správná sabotáž trenéra Onanista a Sančo se mají ještě co učit od legendy Rakovana

Reagovat
Keeper117

ten 8. aspoň vyrazil tam to tomu chalanovi nejaký obranca odkopol rovno na volej....

Reagovat
thewall

Ten míč měl mít normálně v rukavicích - úplně triviální zákrok. Místo toho mu míč vypadl kousek před něj. Ten chaos a odkop vůbec neměly nastat.

Reagovat
Kepy_FCB

Rekord ve Zlíně?

Vrba zábal to

Reagovat
DidusIneptus

Plzeň se vymlouvá na Staňka! Klub má snad další kvalitní brankáře snad ně? A za 2.) Když dostávali góly, co dělal útok? Mělo to skončit gólovou přestřelkou třeba 3:4. Takže bez výmluvy prosím!!!

Reagovat
$dolar$

Kdo se vymlouva?

Reagovat
Salfovic

Ale toho posali do Bohemky

Reagovat
$dolar$

Tak nejen že Tvrdon daruje dva góly, ale ještě zrání vazy Durosinmimu

Reagovat
John Obi Mikel

Důležité vítězství v kombinované sestavě Už jsem se hodně bál, že to skončí bez branek a že to neprocpeme. Letos nám chybí lehkost, která nás zdobila dřív.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
naheCZ

ale v téhle sestavě jednoznačně super vítězství. Slovácko nepředvedlo vůbec nic.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Jo docela dobrý na to, že Hromada s Kačarabou po dlouhý době v sestavě a Bolu první zápas v základu. S touhle sestavou se moc velká lehkost čekat nedá, jedinej kreativnější hráč tam byl Maso.

Reagovat
Axelrose

Jaký že byl? Kreativní ?

No tvl

Reagovat
John Obi Mikel

Tak až na ten přímák, kterej měl nechat Juráskovi hrál dobře.

Reagovat
Losinho

A 2-3 fakt tragický zpracování + zajistil žlutou Vlčkovi nebo komu. Ale aspoň byl jako jeden z mála snaživej i v prvním poločase.

Reagovat
Axelrose

Do teď přemýšlím, proč to kopal zrovna on

Reagovat
Mass

Zase z něj nedělej kopyto, který umí jen běhat. Proto ho Trpiš dává i na pravýho obránce, když se hraje na tři vzadu, má dobrou rozehrávku, pasy a i celkem slušně střílí z dálky.

Reagovat
John Obi Mikel

On i ty rohy/centry z přímáku kope docela slušně, ale u přímáku na střelu to v posledních několika zápasech hned dvakrát z dobré pozice kopl do desáté řady na tribuně. Tam bych ho k tomu nepouštěl.

Reagovat
John Obi Mikel

Vlček nedostal, takže asi myslíš Tomiče. Teď si to nevybavuju.

Ale jo, já beru, že hrál mimo pozici a odehrál to celkem důstojně.

Reagovat
Mass

Co je u Trpiše mimo pozici?

Podle mě právě na pravý záloze, kde si může chodit i doprostřed, hraje Maso nejlíp. Ale lepší je k němu dát doprostřed někoho tvořivějšího, když ta rozehrávka stojí na něm, tak to neni úplně ono jako včera první půle. Když tam pak ve druhý půli přišel Oscar, tak to bylo celkem dobrý.

Reagovat
John Obi Mikel

Já ho beru jako krajního záložnika/beka/ wingbeka. Středního (i když pravého středního) považuji za "mimo pozici".

Reagovat
Freedo

Reagovat
Axelrose

Já neříkám, že nehraje celkem dobře, ale tím svým stylem. A ten (alespoň dle mého) rozhodně není kreativní. Hodně toho oběhá, vybojuje spoustu soubojů, hraje tvrdě, někdy dost na hraně. To že toho i dost "posere" nechávám stranou.

Ale pod pojmem kreativní si představuji hráče typu Zafeiris, nebo třeba Matěj Jurásek.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak on je kreativní svým stylem. Buď vymyslí něco parádního nebo úplnou volovinu. Takový kouzelník bez kontroly svých schopností.

Reagovat
Mass

Messipust, někdy Messi, někdy Pust

Reagovat
Mass

Ano, v rámci možností. Snažil se, měl tam dost přihrávek dopředu. V týhle sestavě ta rozehrávka byla prostě na něm. I když ty jeho věci sou takový jednodušší, žádný geniální pasy, spíš kopni a běž. Pořád měla Slavia i v první půli dvakrát víc nebezpečných útoků než Slovácko.

Reagovat
Axelrose

Tak já čekal, že to bude těžký zápas.

Po repre pauze, dobrý, sehraný soupeř, velmi dobrý trenérský tým.

Já se bál i plichty a dobře, že Mandous chytil jejich jedinou šanci v prvním poločase a vlastně i v celém zápase, protože to by se otáčelo hodně špatně.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Mass

Tolik gólů co ve Zlíně kolikrát nepadne ani v přáteláčku bez bránění

Reagovat
Salfovic

Tak dosavadní rekord překonali o 4 branky, to je neuvěřitelný

Reagovat
Mass

Kouknul sem na sestřih, a trefovali skoro všechno, navíc oba brankáři spíš pomáhali útočníkům.

Reagovat
Kily

heh, my třeba čtrnáct gólů nedáme do dubna

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Jan Horáček

Za Berbra se jako důkaz toho, že jsou zápasy ovlivňovány, bralo to, že to všichni vidí. Dnes ve Zlíně to všichni neviděli ?

Reagovat
wwwx

To jsem asi ještě neviděl, že by tým dal víc branek, než kolik má na stadionu fanoušků.

Reagovat
Mass

Reagovat
delfin

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
andrew96

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Cotton

Reagovat
Jason_

Reagovat
Manik...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

Ale co Dukla?

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
mistr129

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

„Byl to chaos. Dostali jsme osm gólů za 35. minut... Tohle už asi nikdo z nás nikdy nezažije.”

Celkem odvážné prohlášení.

Reagovat
5PUR5

Reagovat
andrew96

Nejlepší věc, kterou dosud ve Zlíně předvedl.

A to tu padaly názory, že je stejně dobrý jako Ba Loua.

Reagovat
andrew96

Hašek no

Reagovat
Salfovic

Tak ještě nezačal.

Reagovat
Firkraag

Zároveň z něj pak udělal úplnýho idiota, když o něm řekne, že umí běhat jenom rovně.

Reagovat
tofupust

Reagovat
Salfovic

Kde je tomu vůbec konce ?

Reagovat
andrew96

Pořád Lech.

Reagovat
Salfovic

Dík. Koukám, že tam spíš leští lavičku.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Coutinho10

Už to moc nevypadalo a sázka na náhradníky nás mohla hodně mrzet....osobně, když jsme hráli už teď v sobotu, tak bych nešetřil ty lepší na AS Romu v EL, která je až ve čtvrtek, ale trenérům to naštěstí vyšlo

Reagovat
mistr129

By mě zajímalo, kde jsou ti, co během minulé sezony volali Trmala do reprezentace

Reagovat
Bakary3

Asi to budou ti samí, kteri ho volali i před posledním srazem, taky se jich tam pár našlo

Reagovat
Salfovic

Tak je mladej a progresivní.

Reagovat
Kiwi-21

Tak vychytal výhru

Reagovat
ratusek

vychytal výhru o 4 goly. Za mě dobrý

Reagovat
Hasan Šáš

Tady jsem a nestydím se za to! Klidně si mne lynčuj po síti, budu si vždy stát za svým slovem!

Reagovat
kilobyte

Pořád bys ho povolal?

Reagovat
Hasan Šáš

kdysi chytil penaltu Kangovi, tak nemůže být špatný!

Reagovat
Cotton

Teda přijít na papírově jeden z nejnudnějších domácích zápasů ligy a vidět 14 gólů, to je lepší jak vyhrát 1:0.

Reagovat
Kepy_FCB

Tak už to mohli dát na magických 6:9

Reagovat
Cotton

Reagovat
ratusek

Tak koho místo Klusáčka?

Reagovat
Salfovic

Vrbu.

Koukám, že má Vyškov už 4b náskok, kurva, já nechci v lize další tým bez vlastního stadionu.

Reagovat
ratusek

snad se jim to nepovede. Brno zkejsne ve druhé lize hodně hodně dlouho

Reagovat
Cotton

To bych neřekl, ta konkurence tam skoro žádná není, když i Táborsko může být skoro po půlce ligy třetí. Minule nebo předminule taky měli pomalejší start a na jaře to nakonec dotáhli. Ale na druhou stranu, pokud nepostoupí letos, tak asi Řezníček nebude pokračovat, takže pak budou poloviční.

Reagovat
fabec1222

Nepovede. Klasicky to prodaj. Půjde Dukla. Plukovníka bude čekat povýšení.

Reagovat
Sosi

Je to paradox, ale pro Vrbu by slo asi o dobre angazma. Dal by dohromady tym hezky v druhe lize bez vetsiho tlaku medii, zaroven tym s ambicemi a obrovskym potencialem...

Reagovat
Zephyr

O práci bez většího tlaku se mluvilo už při nástupu do Zlína, a přitom to je tragédie. Tam sice chybí ty ambice a potenciál, ale ani v Brně to nevypadá, že by jim to mělo v nejbližší době pomoct... Brnu to sice asi i přeju, ale Vrba už nabral celkem dlouhou sérii špatných angažmá, takže ani sám nevím, jestli se od ně ještě dají čekat zázraky

Reagovat
Salfovic

Tak Zlín už loni stál za hovno a ta baráž odpovídala kvalitě kádru. A v létě ještě výrazně oslabili.

Reagovat
Zephyr

Je fakt, že z hovna bič neupleteš. Ale když nemají ambice a prostředky, tak to rovnou mohli od počátku angažovat neznámého trenéra za pár kaček a ušetřit Vrbův plat

Reagovat
Sosi

Je rozdil miz nejhorsi tym z ligy a nebo hrat v klidu na spici druhe ligy, kde neni konkurence. Prachy snad v Brne budou taky vetsi... a k Vrbovi, v lete mu rozprodali kadr a nezustal mu tam prakticky nikdo z uz tak tragickyho tymu

Reagovat
Zephyr

Třeba se ještě dožijeme štace, kde bude zase úspěšný.

Reagovat
Salfovic

Museli by platit odstupné Vrbovi a ještě nového trenéra, tohle je pro ně asi ekonomičtější.

Reagovat
Zephyr

Tím "od počátku" jsem myslel vůbec s Vrbou tehdy ani nezačínat. Ale jinak jasně, bez peněz teď asi nemůžou myslet ani na nové hráče, ani trenéry.

Reagovat
fabec1222

A zruinoval rozpočet Brna na celou sezonu.

Reagovat
Cotton

Hnus, nemají stadion ani na FNL. Naštěstí je Dukla odsune na 2. místo, baráž nedají.

Reagovat
meno

Vyškov je zajímavej projekt, co do ligy dostal třeba Dweha, já jim přeju

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Reagovat
PBLead

Reagovat
HanzBP

Co je na vesnicích v lize zajímavého? To naposledy frčelo v 90 letech ne?

Reagovat
meno

https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/vyskov-fotbal-majitel-ambice-kingsley-pungong.A220805_676942_fot_dsouteze_ten

Je to dlouhodobý projekt, kterej jde postupnou cestou a jde dobře. Radši tohle než věčně jojo mužstva typu Brno nebo Příbram.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Cotton

Tak ať si prvně postaví stadion. Teď nemají dostačující podmínky ani na FNL a hrají v Drnovicích.

Reagovat
meno

Ve své představě by rád nejen vylepšil oba stadiony, cílem jeho snažení je vybudovat ve spolupráci s městem kompletní tréninkové centrum. „Město Vyškov má v rozpočtu na investování asi 80 milionů a nemůžeme opomíjet další sporty či kulturu ve městě. Pokud se však má jednat o spolupráci, bylo by hloupé, kdyby město takový projekt nevyužilo a nějakou kačku nepřihodilo,“ přislíbil budoucí pomocnou ruku starosta Jurka.

Pro aktuální ročník zatím zůstane infrastruktura stejná, klub však i na poli provozních financí posílil. „Rozpočet jsme oproti minulé nováčkovské sezoně navýšili asi o pětinu, díky čemuž se nám podařilo udržet tým pohromadě a vhodně jej doplnit. Chceme se tak pohybovat v první polovině tabulky už v průběhu podzimní části. V zimní pauze si pak cíl budeme konkretizovat více,“ upřesňuje předseda správní rady Chalupecký.

Vole

Reagovat
Cotton

No jasný, ale zatím ho nemají, přitom postoupit chtěli už v létě.

Reagovat
Kepy_FCB

Myslíš že za 80 mega postaví ligovej stadion?

Reagovat
Salfovic

Tak v Pardubicích stál cca 350 mil.

Reagovat
meno

Čteš ten text vůbec?

Reagovat
ratusek

Mě stačilo, co ten projekt předvedl proti zoufalcům ze Zlína. Absolutně nic a o domácí odvetě ani nemluvím' a to je vymazal nejhorší tým ligy.

Reagovat
meno

Vymazal jo? Myslíš to 1:0 z dvou zápasů?

Reagovat
ratusek

ano vymazal. Vyškov neměl absolutně nic

Reagovat
meno

ok

Reagovat
Salfovic

Viděl jsem jen ten legendární druhý zápas a Vyškov v něm neměl vůbec nic, sebemenší náznak šance.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Imos

Reagovat
bobis21

Tak tohle je zrovna okresní město, to snad nebudeme dávat do stejné kategorie jako Blšany ne?

Reagovat
Salfovic

Problémem není velikost města, ale absence stadionu.

Reagovat
bobis21

Tak záleží kde by hráli. Pokud by se opravily Drnovice, tak to je víceméně stadion v předměstí. Mezi koncem Vyškova a začátkem Drnovic je kolik? Je to vůbec kilometr? Pokud by měli hrát někde v Brně nebo ještě dál tak je to samozřejmě špatně.

Reagovat
Salfovic

Jenže oprava Drnovic by stála strašnou dardu. Netuším, kde by na to chtěli vzít, protože z eráru nedá na stadion Drnovic nikdo ani floka.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ani ten negr majitel???? Kolik má vůbec prachů??

Reagovat
fabec1222

100 000 zeber

Reagovat
ratusek

kolik je to Fábií?

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Blasphemer

Projekt nepochybně zajímavej, ale na hovno je, že nemají stadion.

Reagovat
doshcz

asi ale furt radsi beru klub s vizi jak je nez Zlin no

Reagovat
tofupust

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Cotton

Ideálně nemít v lize ani jeden, 12 týmů stačí

Reagovat
doshcz

tak za me klidne na 14 nebo 12 zuzit no , ale to si nikdy neodhlasujou

Reagovat
Salfovic

Ideálně 12 a ano, kapříci si sami rybník nikdy neupustí.

Reagovat
doshcz

ja mam v hlave 14, zakladni cast 26 kol, pak 7 tymu boj o titul, 7 o zachranu, kazdy doma a venku 3 zapasy, dohromady to je teda 32 zapasu coz mi prijde jako idealni pocet a liga nemusi zacinat v unoru

Reagovat
Salfovic

Za mě lepších 12 při stejném systému, jen by pak v té nadstavbě hrály doma i venku, takže celkem taky 32.

Reagovat
mayday

Vždyť napsal doshcz to samé.

Reagovat
Salfovic

Nenapsal, to by při čtrnácti týmech jaksi nevycházelo.

Reagovat
mayday

Sorry, on píše 14 a ty 12, nevšiml jsem si. Princip máte stejnej, akorát v jeho systému by v nástavbě jeden tým za kolo stál a byla by furt neúplná tabulka. Těch 12 vychází líp.

Reagovat
doshcz

taky moznost, ale radsi volim variantu s mene derby

Reagovat
Cotton

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
ACSeRw!n

Morava, fuj

Reagovat
tofupust

Reagovat
Cotton

Reagovat
fabec1222

Haška

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Cotton

Reagovat
Mönchengladbach

Hapalball

Kozelball

Reagovat
Salfovic

= Masterclassball

Reagovat
HorajzmAmmann

Koukam na redku i v TV a za mě nebyla. Byt to naopak, jsem nasraný. Hrozny výkon, neproměněné šance, štěstí. Zlaté 3 body.

Baník získal zpátky to co ztratil s Pardubicema.

Reagovat
C-M@ster

redka směšná, Pechanec ven

Reagovat
bobis21

Mně to teda pořád není jasné - proč by to neměla být červená? Faul za mě jasný, takže teda srovnáváme rychlosti běhu a vzdálenosti od míče, abychom posoudili, kdo by tam byl první?

Reagovat
HorajzmAmmann

Prostě za tohle nemůže být červená. Stejně tak jako pískat nesmyslné ruce viz včera United. Ten fotbal se díky VARu hrozne dojebal. Aby se člověk bál slavit, protože VAR může najít každou píčovinu...

Reagovat
bobis21

A za co teda nemůže být červená? Za faul posledního obránce?

Reagovat
HorajzmAmmann

Odehrál čisté balón, protoze u balónu byl rychleji než Tanko, ten přes něj akorát prepadnul.. takhle to vidím já.

Reagovat
bobis21

Problém je v tom zvednutí nohy po odehrání balonu. To ví i dorostenci že nemůžou udělat.

Reagovat
HorajzmAmmann

No možná asi jo, když si to pouštím doma. Na telefonu to nešlo úplně tak dobře vidět...

Reagovat
mistr129

Reagovat
Nuno čomes

Ty jsi jak rozhodčí u varu. Hledá hledá až najde nějakou blbost a pak ji jen tupě obhajuje.

Reagovat
bobis21

Tohle fakt není něco, co musíš hledat. To je vidět na první pohled.

Reagovat
HorajzmAmmann

už jenom to, že se tady tak debilně hádáme to není zjevné pochybení rozhodčího a je to dost hrabiční situace a tím pádem bych jako VAR vůbec nic neřešil. Var bych prostě používal při jasném pochybení = jestli míč přešel brankovou čáru, jestli byl faul ve vápně nebo před (zrovna v Teplicích si pamatuji faul 3 metry před vápnem a pecku Baníku, tak tyto situace ano)

Fakt odmítám sledovat fotbal, kdy se bude každá situace přezkoumávat 3 minuty u varu a sledovat každý milimetr.

Reagovat
bobis21

Noha mu vystřelila nahoru do úrovně kolen soupeře, takový prcek aby to byly milimetry Tanko není ...

Hledání milimetrů taky nechci, ale na tuhle situaci mi teda ten popis absolutně nesedí.

Reagovat
ratusek

nehádáme. Hádá se ten, kdo nevidí zcela jasnou situaci. Nohy měl na zemi, pak jednu zvedl do urovně kolen Tanka a ještě se na něj podíval a nohu zvedl přesně tak, aby zamezil postupu vpřed. Kdyby ty nohy nechal na zemi, tak bych nic netvrdil, ale tohle je naprosto jasná situace.

Reagovat
Nuno čomes

To je prostě špatně, to není zákrok na odpískání. Kdyby ho zjevně sundal, neřeknu, ale tohle prostě ne.

Reagovat
ratusek

Hoši jestli vědomě zvednutí nohy do urovně kolen tak, aby soupeř přepadl, není zjevné sundání. Tak já nevím.

Reagovat
Nuno čomes

No já taky, proto už mě to tak ani nebaví. Hledání něčeho, kde mnohdy ani nic není, aby měl nějaký tým výhodu. Navíc každý rozhodčí to vidí jinak. Kdyby to byl jen hlavní, teď k tomu přidali rozhodčí u VARu a tím pádem se ty názory rozšiřují, protože není jasně dané, co se píská a co ne. Což je absurdní. A že mají nějaké školení atd. je jen kec pro média, protože to je v každém kole jinak.

Obhajovat to tady tak, že zvedl nohu a Tanko o ni přepad.. Tou zvednutou nohou nešel proti útočníkovi, tudíž s nulovou intenzitou, v situaci, kdy hrál čiště balon. Tohle se nemůže pískat jako faul (což by na polovině třeba vůbec nefouk), nemůže. Absurdita největší.

Ano, pokud lpí tady většina na tom, aby se pískaly kontakty, tak ano, pískejte. V kterékoliv minutě, v každém úseku hřiště. Těch faulů bude každý zápas 300+, z fotbalu kontaktní sport. Jestli diváky tento sport bude dále bavit, budiž.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
jackinho10

jen si dovolim opravit, z fotbalu bude bezkontaktní sport

Reagovat
Nuno čomes

Anebo tak, ale asi chápeš, jak jsem to myslel

Reagovat
jackinho10

Reagovat
bobis21

Já jsem proti tomu, aby se pískaly kontakty. Tohle je ale jasný faul. Ale to ty evidentně nejsi schopen pochopit. A můžu ti najít staré diskuze, kde jsi ty požadoval, aby se pískaly kontakty v neprospěch AC

Reagovat
Nuno čomes

Tak když se pískaly kontakty v neprospěch Interu, tak logicky ideálně všem Každopádně to už je nějaký ten pátek a evidentně to nefunguje nikde, takže bych se na kontakty vykašlal.

Ale tady u tohoto případu, za mě to prostě žádný faul absolutně není, podle tebe jasný faul. Žádná intenzita, vždyť spadnul, protože chtěl spadnout. Když v tom cheš vidět faul, tak ho vidíš, to chápu Tady to nevyřešíme.

Reagovat
bobis21

On se právě snažil běžet dál za míčem, proto ten obránce zvednul nohu. Nechceš se na tu situaci třeba podívat, protože evidentně jsi ji ještě neviděl

Reagovat
icemike

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
mistr129

Reagovat
ratusek

Redka jasná. Je to k nasrání ale obránce viděl, že se to Tankovi odrazilo do běhu, tal udělal vše proto, aby ho k míči nepustil. Nechápu, jak to někdo může zpochybňovat

Reagovat
Zephyr

Reagovat
HorajzmAmmann

Nesmysl, viděl jsem to 100x a není tam ani náznak toho,že by po skluzu nejak úmyslně zvednul nohy.

Reagovat
HorajzmAmmann

Dobře, tak toto beru zpátky. Koukal jsem na to ve vlaku na telefonu, ale teď jsem si to pustil doma na velké TV a možná tam nějaké zvednutí nohy po odehrání je...

Tak jako tak, redku bych osobně stejně nedával.

Ale co, pomohlo nám to, 3 body doma. Jindy pomůžou, jindy seberou ...

Reagovat
ratusek

hele když už pískneš faul, tak tu redku dát musíš v téhle situaci to bys od komise zase dostal zjebáno, že si sice v pořádku pískl faul, ale, že si neudělil červenou kartu

Reagovat
icemike

Reagovat
doshcz

Reagovat
mistr129

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
fabec1222

Lapal s Vrbou po tomhle kole spolu za ruce ven?

Reagovat
fabec1222

Látal*

Reagovat
Salfovic

Lapal Hapal. Chápu ten překlep.

Reagovat
PavlíčeQ

gratulki bohemce, nejodpornejsi tym co jsem tuhle sezonu zatim videl

Reagovat
Abbe Faria

diky vsak jsme s vetsima tragedama letos jeste nehrali

Reagovat
tofupust

Reagovat
tofupust

Doufam, ze vas pan Latal dovede az k branam baraze.

Reagovat
3M

Dneska nas curak rezal jsk za dob Berbra

Reagovat
ratusek

Reagovat
Rizek

jako obě ty rozhodnutí hodně přísné.

Reagovat
HorajzmAmmann

Ruka Laca nebyla pecka, možná to podražení Hronka v 1. poločase. Červená nebyla. Každopádně 3 sporné situace ve prospěch Baníku Líbí se mi to? Ne. Jsem rád i tak za 3 body? Jsem.

Reagovat
3M

Pecka za ruku ne, ale pecka za Hronka ano. A ta červená je směšná, dojebalo to celej zápas

Reagovat
Salfovic

Hlavní jsou body, na ostatní se vyser

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele