Dean Cain hrál ve 200 filmech a seriálech, kariéru mu nastartoval Superman

foto Americký herec Dean Cain na festivalu popkultury Comic-Con Junior, 21. října 2023, Brno.

Brno - Americký herec Dean Cain, jenž mezi lety 1993 a 1997 ztvárnil roli Clarka Kenta v seriálu Superman, je jednou z hlavních hvězd festivalu popkultury Comic-Con Junior na brněnském výstavišti. Ačkoliv hrál ve více než 200 filmech a seriálech, kromě jiných i v kultovním Beverly Hills, 90210, nejvíce spjat je právě se Supermanem. Role hrdiny mu nastartovala kariéru, řekl dnes Cain v rozhovoru s ČTK.

 Americký herec Dean Cain na festivalu popkultury Comic-Con Junior hovoří s novinářkou ČTK Klárou Šimečkovou, 21. října 2023, Brno.  "Supermana jsem hrál čtyři roky, to je dlouhá doba pro jednu roli. Film točíte třeba šest měsíců. Byla to má největší role, která mi nastartovala kariéru a jsem i dnes rád, když si mě někdo se Supermanem spojí. Ale rolí jsem ztvárnil hodně a jsem samozřejmě rád, když mě lidé poznají i na základě jiné postavy," uvedl sedmapadesátiletý herec.

První komiks o Supermanovi vyšel pod vydavatelstvím DC Comics v USA v červnu 1938. Od té doby zažil několik zpracování. "Myslím, že všichni, kdo tuhle roli hráli, odvedli skvělou práci. Brandon Routh, Tyler Hoechlin i Tom Welling, s kterým jsem dělal na Smallville, jsou skvělí herci. Někdy se mi ale tolik nelíbily filmy a zpracování. Stejně tak Henry Cavill je úžasný, ale ten svět je tmavý. Já mám rád zpracování, kde je více světla, naděje a úsměvu, jak jsme to dělali my. Ne ten temný svět, ten je spíše Batmanův než Supermanův," připomněl Cain další komiksovou postavu.

Sám má rád třeba romantické filmy, nebrání se ale ani jiným žánrům. "Mám rád všechny druhý filmů, to je krásné na tom být herec. A nejen to, jsem i režisér a scenárista. Teď pracuji asi na šesti filmech, u jednoho doděláváme distribuci, což je frustrující, protože zabere hodně času. Tři filmy mě také stála hollywoodská stávka, které jsem stejně jako téměř všichni herci součástí," dodal.

Příčiny protestu herců, podobně jako v případě již ukončené stávky scenáristů, souvisí s platovými podmínkami při práci pro streamovací služby, které jsou podle umělců výrazně horší, než tomu bylo u tradičních televizních produkcí. Za oběma stávkami jsou také obavy z nahrazování lidské práce obsahem generovaným umělou inteligencí. Nejnovější kolo rozhovorů skončilo minulý týden neúspěchem. Cain doufá, že stávka skončí co nejdříve, sám předpokládá, že by se tak mohlo stát začátkem příštího roku.

Herec žije v americkém státě Nevada, hodně času tráví také ve Španělsku, kde má rodinu. "Párkrát jsem byl v Praze, ale v Brně jsem poprvé. Lidé tady jsou velmi milí, přišlo hodně fanoušků. Těším se také, že se připojím k synovi a jeho přítelkyni, kteří cestují po okolí. Chci to tady poznat, i když nemám tolik času, kolik bych chtěl," poznamenal.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 18°C

Celá předpověď