České florbalistky prohrály na EFT v Turku se Švédskem 2:7

foto Ilustrační foto - Utkání Euro Floorball Tour žen: Česko - Švédsko, 3. září 2023, Ústí nad Labem. Zleva Jonna Stenvall ze Švédska, brankářka Lovisa Hedin ze Švédska a Denisa Ratajová z Česka.

Turku (Finsko) - České florbalistky podlehly ve druhém utkání na Euro Floorball Tour v Turku Švédsku 2:7 a po páteční prohře s domácím Finskem 3:6 zůstávají bez bodu. Proti desetinásobným mistryním světa nenavázaly svěřenkyně trenéra Lukáše Procházky na zářijovou historicky první výhru v zápasech EFT v Ústí nad Labem, kde zvítězily 4:3 po nájezdech. V neděli od 10:45 SELČ budou hrát Češky o konečné třetí místo se Švýcarskem, které je také bez bodu.

"Podle výsledku to samozřejmě může vypadat jako hodně nepovedené utkání, ale my tady zkoušíme a trénujeme jiný styl hry, a proto ten výsledek vypadá takto. Nechceme tady úplně odhalovat všechny karty," řekla obránkyně Nela Jiráková webu Českého florbalu. Turnaj v Turku je generálkou na prosincové MS v Singapuru.

Do vedení se dostaly vítězky posledních osmi světových šampionátů ve 12. minutě, kdy Janu Christianovou překonala Ida Sundbergová. V 15. minutě sice vyrovnala Vendula Maroszová, ale za 99 sekund vrátila Seveřankám náskok Ellen Rasmussenová. Českému týmu se po polovině utkání nepodařilo vyrovnat ani v první přesilovce zápasu při vyloučení Mathildy Ekenlindeové a pak Švédky zvýšily náskok.

Nejdříve se prosadila Rasmussemová a ve 37. minutě skórovala ve zkrácené početní výhodě při trestu Magdalény Pláškové Sofia Joelssonová. Hned za šest vteřin snížila Michaela Kubečková, ale za další 58 vteřin vrátila favoritkám tříbrankový náskok Ellen Bäckstedtová. V závěrečném dějství ještě navýšily rozdíl Nellie Öhgrenová a Emelie Wibronová.

"Zápas nám ukázal, že máme ještě na čem pracovat. Měly bychom mít ještě hodně času na závěrečném soustředění v Hostivicích a celkově nám nějaký čas do šampionátu zbývá. Švédky byly neuvěřitelně efektivní, což výsledku taky hodně napomohlo. My musíme začít proměňovat šance," zmínila Jiráková bolest už z pátečního utkání s Finskem.

Jiráková nastoupila s kapitánskou páskou místo Elišky Krupnové, která odpočívala a v neděli tak nevyrovná rekord Hany Koníčkové se 135 zápasy v české reprezentaci. Krupnová jich má na kontě 133, na maximum bude útočit až v Singapuru. 

Česko - Švédsko 2:7 (1:2, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Maroszová (Mechlová), 38. Trojánková (Kubečková) - 12. Sundbergová (Elmová), 17. Rasmussenová (Lonebergová), 35. Rasmussenová (Lonebergová), 37. Joelssonová (Johansson Delgadová), 38. Bäckstedtová (Lonebergová), 42. Öhgrenová (Kilpeläinenová), 49. Wibronová (Nordstrandová). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0.

Finsko - Švýcarsko 5:4 (1:1, 2:1, 2:2).

Juniorky:

Česko - Švédsko 4:6 (3:2, 1:1, 0:3).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 17:00 21°C

Celá předpověď