InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Titul Jihočeská sestřička 2023 vyhrály týmy z Jihočeské univerzity a Střední zdravotnické školy v Písku

Kategorii středních škol vyhráli studenti písecké zdravotnické školy - zleva jsou kapitán týmu Matyáš Kačírek, Eliška Schánilcová, Valentýna Lukšajderová, Tereza Nosková a s nimi náměstek ministra zdravotnictví Josef Pavlovic.  , Autor: Kateřina Koželuhová

Kategorii středních škol vyhráli studenti písecké zdravotnické školy - zleva jsou kapitán týmu Matyáš Kačírek, Eliška Schánilcová, Valentýna Lukšajderová, Tereza Nosková a s nimi náměstek ministra zdravotnictví Josef Pavlovic.     Autor: Kateřina Koželuhová

PRACHATICE - Budoucí zdravotní sestry soutěžily o titul Jihočeská sestřička 2023. Osmý ročník soutěže organizovala Nemocnice Prachatice v sobotu 21. října. Ocenění si soutěžní týmy převzaly na slavnostním vyhlášení výsledků v hotelu Park.


O titul Jihočeská sestřička 2023 bojovalo pět týmů v kategorii vysokých a vyšších odborných škol a dvanáct týmů středoškoláků. Soutěž je určená v první kategorii studentům třetích ročníků VOŠ a vysokých škol oborů všeobecná sestra, porodní asistentka a zdravotnický záchranář a ve druhé kategorii studentům čtvrtých ročníků oboru praktická sestra středních zdravotnicích škol

První soutěžní kategorii vyhrál tým ze zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity ve složení Adéla Plačková, Kristýna Dvořáková a Roman Klabouch pod vedením kapitána Radka Rothschelda. „Jeli jsme na soutěž s tím, že to může dopadnout všelijak, ale že bychom chtěli vyhrát. A ono to vyšlo. Celý den jsme si moc užili. Disciplíny byly skvěle připravené, zábavné, figuranti opravdu přesvědčiví," shodovali se členové vítězného týmu, které na jaře příštího roku čeká ukončení studia a většina z nich chce nastoupit do zdravotnictví a studovat dálkově ještě magisterské studium. Tento tým se stal také absolutním vítězem letošního ročníku soutěže Jihočeská sestřička. Čtyřčlenné týmy složené ze studentů Jihočeské univerzity obsadily i druhé a třetí místo.

Druhá kategorie je určena studentům čtvrtých ročníků středních zdravotnicích škol a vyšších odborných škol zdravotnických, obor praktická sestra. V té zvítězil tým ze Střední zdravotnické školy v Písku. Tým vedl kapitán Matyáš Kačírek a členkami byly Tereza Nosková, Eliška Schánilcová a Valentýna Lukšajderová. „Byl to skvělý den. Soutěžní úkoly byly zábavné. Ověřili jsme si, že dokážeme pracovat v týmu. Naše vítězství patří také našim vyučujícím, kteří nás bezvadně připravili," radovali se vítězové středoškolské kategorie, kteří budou na jaře maturovat. Kapitán týmu by se chtěl pustit do studia medicíny a také členky týmu chtějí dál studovat zdravotnické obory.

Druhou příčku obsadil tým, který soutěžil pod číslem 12 a jeho členové studují Střední zdravotnickou školu Jindřichův Hradec. Bronzové medaile v kategorii středoškoláků získal tým s číslem 6 ze Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické České Budějovice.

V soutěži byli letos zastoupeni studenti a studentky ze všech středních, vyšších odborných a vysokých škol se zdravotnickými obory, které na jihu Čech působí, včetně detašovaných pracovišť v Prachaticích a Strakonicích. „Vnímáme profesi zdravotních sester jako velmi důležitou a záslužnou, proto jsme ji touto soutěží chtěli více zviditelnit a poděkovat těm, kteří se pro ni rozhodli. Chceme soutěží také podpořit spolupráci mezi jihočeskými nemocnicemi a zdravotnickými školami v našem kraji. Výhody má soutěž jak pro studenty, tak pro nemocnice. Konkrétní zdravotnické zařízení se touto formou studentům a studentkám představí jako jejich potenciální zaměstnavatel. Oni si na oplátku prohlédnou konkrétní moderní nemocnici, ve které by po dokončení studia mohli pracovat," uvedl zakladatel projektu, předseda představenstva Nemocnice Prachatice a člen představenstva společnosti Jihočeské nemocnice Michal Čarvaš.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace