Repríza jarního semifinále patřila Hradci, Bartošák má druhou nulu

foto Utkání 13. kola hokejové extraligy: Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera, 22. října 2023, Hradec Králové. Zleva brankář Vítkovic Matěj Machovský, Alex Tomáši z Hradce Králové a Lukáš Kovář z Vítkovic.

Ostrava - Hokejisté Hradce Králové ukončili sérii čtyř domácích porážek, když v repríze jarní semifinálové série play off zdolali Vítkovice 2:0. Klíčový náskok si domácí vypracovali v první třetině, kdy se střelecky prosadili Aleš Jergl a Oliver Okuliar, brankář Patrik Bartošák udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Obhájci stříbrných medailí nepustili v první třetině Vítkovice téměř k ničemu. Brankáře Machovského, jednoho z hlavních strůjců jejich jarního úspěchu, překonali dvakrát. Po sedmi minutách otevřel skóre povedenou ranou Jergl, který tak ukončil střelecké trápení a prosadil se po více než měsíci.

Domácí k tomu potvrdili velmi dobré přesilové hry, neboť využili hned tu první. Obránce Pavelka vypracoval přečíslení zakončené Okuliarem, pro něhož to byla naopak už desátá branka sezony. Aby pohrom pro Rideru nebylo málo, přišla o zadáka Stehlíka, jenž si v souboji s Freibergsem u mantinelu nešťastně zvrtnul nohu a za asistence odkulhal rovnou do kabin.

Bruslařsky skvěle vybavenému hradeckému týmu hosté dál nestačili. Mountfield dominoval, několikrát zatavil bránící pětici či čtveřici soupeře v pásmu na dlouhé minuty, potřebný gól úlevy ale nemohl přidat. Střelecký poměr 34:7 po dvou třetinách mluvil za vše.

Vítkovické trápení dokumentovalo ojedinělé přečíslení Chlána s Lakatošem, v němž hostující kapitán místo snadného zakončení vůbec netrefil kotouč. Na druhé straně neposvětilo radost domácích hráčů video, neboť Machovský po Jasperově obtočení kolem branky udržel puk před čarou.

Ještě méně chybělo v závěrečném tlaku hostů Kalusovi. Po jeho dorážce se kotouč zastavil o tyč a situaci zachránil hradecký novic Estephan. Další možnost Kaluse zastavil v power play Bartošák, jemuž stačilo k čistému kontu třináct zákroků.

Hlasy trenérů po utkání:

Peter Frühauf (Hradec Králové): "Chtěli jsme využít toho, že soupeř má za sebou tři venkovní zápasy. Musím hráče pochválit za výkon. Už v Plzni jsme hráli dobře, ale tentokrát jsme skórovali jako první. To nám dodalo sebevědomí na hokejky. V závěru jsme zase udělali pár hloupostí, za které nás mohl soupeř potrestat. Na to si musíme dát pozor."

Miloš Holaň (Vítkovice): "Bohužel jsme inkasovali jako první a potom jsme dostali i druhý gól. Nebylo jednoduché na to reagovat, ale bojovali jsme a zblokovali spoustu střel. Bohužel nám totálně selhala koncovka. Do třetí třetiny jsme udělali impuls a prohodili útoky, ale ani závěrečná power play nevedla ke kontaktnímu gólu."

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Jergl (Okuliar, F. Pavlík), 18. Okuliar (T. Pavelka). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4420.

Sestavy:

Hradec Králové: Bartošák - Blain, Jank, F. Pavlík, Kalina, Freibergs, T. Pavelka, Marcel - Eberle, Miškář, R. Pavlík - Jergl, Tamáši, Okuliar - Jasper, Lalancette, Perret - Šťastný, Estephan, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Vítkovice: Machovský - Grman, Percy, Raskob, Mikuš, Stehlík, Gewiese, L. Kovář - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, P. Zdráhal - Kalus, Claireaux, Lednický - Krejsa, M. Přibyl, Fridrich. Trenér: Holaň.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 7.05.2024 ČTK

Reklama

13°C

Dnes je úterý 7. května 2024

Očekáváme v 09:00 11°C

Celá předpověď