Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

29. ročník Obranářského Speciálu ve Studénce

Obranářský Speciál Pomáhá. 

Již tradičně se v rámci Obranářského speciálu 2023 soutěžilo ve dvou kategoriích – hlavní soutěž a Junior Cup určený pro mladé psy.

Obranářský speciál patří mezi vyhlášené soutěže, zejména v ozbrojených složkách, ale i mezi širokou kynologickou rodinou.

 29. ročník byl ovšem významný také v tom, že měl mezinárodní rozměr. Mezi závodníky se objevila čtveřice kolegů ze Slovenska, tři z nich byli slovenští policisté a jeden příslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky.

Není tak překvapením, že krátce po otevření přihlašování byla startovní listina hlavní soutěže naplněna.

K samotnému startu závodu se  postavilo 19 odvážných soutěžících.

V Junior Cupu se představili čtyři talentovaní závodníci, přičemž síly byly rozděleny rovnoměrně - dvě ženy a dva muži. Kategorie Junior Cup nabízela pohled na mladé talenty v tomto odvětví.

Čtveřice soutěžících se postarala o napínavé souboje, které diváky udržovaly v napětí až do samotného finále.

Obranářský Speciál představuje významnou akci pro všechny zájemce o profesionální obranné dovednosti a obranářskou kynologii. Letošní ročník potvrdil svoji prestiž a přilákal silnou konkurenci z řad nadšených účastníků. Soutěžící nejen předvedli své schopnosti v rámci soutěže, ale také svou oddanost a vášeň v oblasti obrany. Toto setkání nejenže posiluje společenství kynologů, ale také šíří povědomí o důležitosti profesionální obrany a bezpečnosti v naší společnosti. 

Junior Cup:

1. místo: Raptor des deux Sabres (Radka Vodová, VS ČR, Vazební věznice Praha-Ruzyně)

2. místo: Valentino Mi-Ji (Martin Provázek, Policie ČR, OSK KŘP-S)

3. místo: Candy (Petr Šprla, TART Valmez)

Hlavní Soutěž:

1. místo: Dusty (Jindřich Šulc, PČR, OSK KŘP-B)

2. místo: Kevin (Kateřina Illková, PČR, OSK KŘP-B)

3. místo: Dobby (Radka Urbana, VS ČR, VSSK Věznice Rapotice)

Soutěž družstev vyhrál tým z SZKČ Znojmo.

Ocenění za zvláštní disciplinu:

Blokace: Arutš Duxroyal (Petr Fiala)

Tombola během události byla mimořádně úspěšná také díky štědrému příspěvku člověka ze sousedství, který navýšil částku vybranou mezi závodníky a příznivci kynologie z 24.360,- korun na rovných 25.000,- korun. Toto gesto solidarity následoval vítěz soutěže, prap. Jindřich Šulc z KŘP-B, SZKČ Znojmo, který přispěl do částky dalšími 2.000,- Kč, které daroval z finanční odměny za své vítězství. Tato solidarita a štědrost jsou skvělým příkladem toho, jak může komunita společnými silami poskytnout podporu těm, kteří ji potřebují. Tak jako v předchozích letech, výtěžek z tomboly byl věnován do "Nadace policistů a hasičů".

Nad soutěží v letošním ročníku převzali záštitu ředitel Ředitelství služby pořádkové policie PP ČR  plk. Petr Koutný a ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje brig. gen. Tomáš Kužel. Tato záštita podtrhla význam a prestiž události, což je důležité pro celou kynologickou komunitu.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
23. října 2023
foto: Petra Bezkočková

vytisknout  e-mailem